Foto: ‘Vaccinatiehater’ Rosanne Hertzberger steelt de show op kandidatenlijst NSC van Pieter Omtzicht

Datum: 

Categorie:

Pieter Omtzicht heeft zijn kandidatenlijst bekend gemaakt voor de komende verkiezingen en daar staat wel een hele bijzondere naam tussen. 

Rosanne Hertzberger staat op prominente lijst

De bekendste naam op de lijst van Pieter Omtzicht is waarschijnlijk die van Rosanne Hertzberger. Zij is microbioloog, schrijver en NRC-columnist. Op de befaamde lijst haal Rosanne maar liefst de zeventiende plek. En dat is toch wel bijzonder voor iemand met voorheen weinig politieke ervaring. Tijdens de coronacrisis was de columniste veelvuldig te gast bij talkshows. Ze was toen altijd fel tegen verplicht vaccineren. Door sommige werd ze zelfs ‘Vaccinatiehater’ genoemd, al was ze zeker niet tegen vaccineren. Maar nu duikt Rosanne weer op voor haar eerste politieke baan. Tijd dus om eens goed te kijken wie deze dame eigenlijk is.

De loopbaan van Rosanne Hertzberger

Rosanne Hertzberger werd in 1984 geboren. Ze is van Joodse komaf. Ze studeerde af als microbioloog en het is die expertise die haar vaak een plekje landde op de bank of aan tafel bij verschillende televisie programma’s. Sinds 2009 is Rosanne columnist voor nrc Handelsblad. Verder doet ze ook nog aan schrijven. In 2017 verscheen het eerste boek van Rosanne Hertzberger, genaamd Ode aan de e-nummers. Rosanne houdt zich dus bezig met alles en nog wat.

Heeft Rosanne Hertzberger een vriend?

Rosanne Hertzberger is inderdaad bezet. Ze is al enige tijd getrouwd met journalist en columnist Arjen van Veelen. Ook heeft het stel twee zonen samen. Met Arjen heeft ze veel raakvlakken. Ze schrijven namelijk allebei voor het NRC. Je zou verwachten dat het lastig is om een relatie te hebben met iemand waarmee je werkt, maar niks blijkt minder waar.

Rosanne Hertzberger maakt korte metten met Thiery Baudet

Waar je Rosanne Hertzberger ook nog van kan kennen is haar genadeklap aan het adres van Thierry Baudet. De FVD-topman was in Op1 te gast en tegenover hem zat natuurlijk Rosanne Hertzberger. Ze wist zo erg fel in te gaan op alles wat Thierry te melden had dat ze op Twitter een gigantische stortvloed aan complimenten ontving. Zou daar haar politieke droom echt begonnen zijn?

Rosanne Hertzberger was tegen verplicht vaccineren

Je kent Rosanne waarschijnlijk nog het beste van haar optreden in talkshows. Daar was ze vooral tegen een indirecte vaccinatieplicht. Dat zou niet gewerkt hebben zoals men wil. “wij zijn in de gelukkige situatie dat we zonder dwang al een vaccinatiegraad van 85 procent gehaald hebben. Door nu te gaan pushen, krijg je dat percentage misschien nog een paar punten hoger, maar het is ontzettend zonde om voor die laatste procenten het hele karakter van het vrijwillig vaccineren in Nederland op het spel te zetten.” Rosanne bleef stellig bij haar mening en kreeg daardoor soms veel kritiek. Maar ook wel weer veel lof van mensen voor het altijd bij haar punt blijven.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Marieke Elsinga deelt nietsverhullende privé foto’s uit haar losbandige jeugd

Marieke Elsinga heeft een licht beschamende video gedeeld met haar volgers. Maar zelf is ze er hartstikke trots op. 

Actrice Victoria Koblenko trekt haar meest gevaarlijke jurk uit de kast en laat alles zien (video’s!)

Victoria Koblenko voelde zich extra gevaarlijk vandaag vanwege haar nieuwste outfits. En die moest ze even laten zien. 

Uitgetelde Suzanne Schulting laat zich helemaal zien in minimaal stukje stof (foto’s)

Suzanne Schulting probeert ondanks haar blessure toch nog nog door te gaan met haar trainingen en geeft zich helemaal.