Foto: Royaltydeskundige Marc van der Linden betrapt op vervalsen foto Queen Elizabeth

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

In het tijdschrift Royalty heeft Marc van der Linden een stuk geschreven over de keer dat hij koning Elizabeth een hand gaf. Hartstikke bijzonder, er is alleen één klein probleem: de ontmoeting heeft nooit plaatsgevonden! Het internet gaat stuk om zijn pijnlijke leugentje…

Marc van der Linden verzint ontmoeting met Queen

Marc is hoofdredacteur van Royalty, een koningshuis-tijdschrift waarin hij onlangs zijn één op één-ontmoeting met de inmiddels overleden Queen Elizabeth tot in detail omschrijft. Daarbij is een foto geplaatst waarop de twee elkaar een hand geven. Helaas voor Marc kwam Yvonne Coldeweijer erachter dat de foto niet helemaal klopte… Een pijnlijke onthulling volgde snel: Marc heeft de foto, en misschien wel de hele ontmoeting, vervalst en uit z’n duim gezogen! Het verhaal was sowieso verdacht, want wat heeft Marc van der Linden ooit gedaan om de Queen te kunnen ontmoeten? De staat van dienst van de Koninklijk Huis-deskundige is voor Nederlandse begrippen best aardig, maar is het genoeg om in een paleiselijk ogende ruimte de hand van de Queen te schudden?

Marc van der Linden heeft enorme fantasie

De foto van de journalist die een hand geeft zou genomen zijn op het landgoed van Elizabeth. Echter blijkt na een vergelijking met andere foto’s dat Marc zichzelf netjes heeft gefotoshopt naast de Queen. Het is dus een beeld waarvan de verslaggever misschien heeft gedroomd, maar het is nooit gebeurd! Hij heeft een foto gebruikt waarop hij een andere royal begroet; op het origineel schudt hij de hand van Koningin Máxima. Hij heeft zijn eigen lijf over een willekeurige dame geplakt die wél de eer had om de Queen te ontmoeten. Om de foto heen heeft hij een enorm artikel verzonnen waarin hij ingaat op hoe spannend hij het vond. Nu is het ontmoeten van leden Nederlandse koningshuis ook bijzonder, wellicht heeft Marc uit deze ervaring inspiratie gehaald voor zijn column. Echter is dit natuurlijk onvergelijkbaar met het ontmoeten van de Britse royal.

Waar komen Marcs waanbeelden vandaan?

Er gaan al tijden geruchten rond dat Marc erg veel drinkt. Naast een drankverslaving zijn er ook geluiden die het hebben over overmatig drugsgebruik. Hij is in de afgelopen ook erg veel afgevallen. In 2020 belandde hij in het ziekenhuis en wilde hij niet veel uitleg geven over waarom dit was. Ook is hij rond die tijd na 20 jaar verdwenen bij het programma RTL Boulevard. Het is nooit duidelijk geworden of hij daar ontslagen is, en zo ja: waarom? Het was in ieder geval uiterst opvallend dat hij geen afscheidsaflevering had na zo een lange tijd bij het programma.

Waarom liegen?

Het is een beetje alsof hij probeert mee te liften op de rouw die veel mensen doormaken na het nieuws dat de Queen is overleden op 96-jarige leeftijd. Het nieuws van haar overleden zat eraan te komen, ze was al een tijdje zwakker. Echter kwam het toch als een schok, omdat de Britten al 70 jaar dezelfde royal hebben. Logisch dat hij er als gevallen royalty-deskundige een beetje op mee wil liften. De kans is groot dat hij wel eens in één ruimte met Queen Elizabeth geweest is. Zou het kunnen dat hij haar wel ontmoet heeft, maar er gewoon geen beelden van zijn? En dat hij daarom zelf aan de slag ging? Dat zou nog misschien de enige verzachtende factor zijn in dit pijnlijke verhaal…

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Sylvie Meis duwt haar troeven flink omhoog op strandbedje

Oh là là, kijk daar eens! Sylvie Meis, de koningin van stijl en glamour, ligt als een ware godin op een zonnig strandbedje in Mallorca. 

Foto: Zangeres Lisa Michels buigt diep voorover in laag uitgesneden shirtje

Sinds haar razend populaire deelname aan "It Takes Two" is Lisa Michels niet meer uit onze gedachten verdwenen. En dit heerlijke kiekje bewijst dat je dat ook helemaal niet wil. 

Foto: Nicolette Kluijver leidt soldaten enorm af met kort jurkje

Als presentatrice weet Nicolette Kluijvers dondersgoed hoe ze je aandacht moet sturen. Dit piepkleine jurkje is dan ook bijna strategisch afleidend, zeker voor een groepje hongerige soldaten...