Foto: Prinses Amalia eindelijk ‘oud genoeg’ voor wilde avonturen

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Je kan het je haast niet voorstellen, maar Amalia wordt aanstaande dinsdag gewoon achttien jaar. En voor de prinses der Nederlanden betekent dit, dat er veel gaat veranderen. 

vanaf aanstaande dinsdag 7 December is prinses Amalia officieel achttien jaar. En dat betekent dat er veel gaat veranderen voor de jonge prinses. Waar zij tot nu toe een vrij onbezorgd leventje leiden, kan de toekomstig vorstin er vanuit gaan dat het gedaan is met haar rust. Maar wat verandert er dan allemaal straks als Amalia de achttien bereikt heeft? Nou, best wel een hoop. Hier moet de kroonprinses der Nederlanden vanaf morgen allemaal rekening mee gaan houden.

Lees ook: WOW: Koningin Máxima Zorreguieta lijkt tien jaar jonger in kleurrijke jurk

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Prinses Amalia (@amalia_v_oranje)

Amalia mag officieel koningin worden

Nu Amalia de prachtige leeftijd van achttien heeft bereikt mag zij officieel koningin worden. Dus als Willem-Alexander komt te overlijden, of besluit om extreem vroeg met pensioen te gaan, dan neemt Amalia het stokje over. En dat is natuurlijk geen kleine verantwoordelijkheid. Gelukkig wordt Amalia al aan alle kanten klaar gestoomd voor de belangrijke functie.

Er komt een boek uit over de toekomstig koningin

Amalia is misschien wel de jongste prinses met haar eigen boek op de markt. En dat boek is niet door zomaar iemand geschreven. Het is namelijk in elkaar gezet door niemand minder dan Claudia de Breij op basis van ontmoetingen met de Prinses. ‘Amalia’ laat alle lezers eens goed kennis maken met de toekomstige koningin en valt inmiddels al te bestellen bij de boekhandel.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Amalia stort miljoenen terug aan de staat

De meest ingrijpende verandering voor Amalia is dat ze vanaf dinsdag recht heeft op haar jaarlijkse toelage. Het rijk geeft Amalia jaarlijks bijna anderhalf miljoen euro voor haar werkzaamheden en onkosten. Amalia is echter een prinses die volledig van deze tijd is en heeft besloten om het geld dat ze ontvangt terug te storten naar de overheid. Ze is namelijk van mening dat ze nog niet genoeg terug kan geven aan het volk om dat geld te verdienen. Daarmee maakt Amalia zich nu al erg geliefd als troonopvolger.

Stapt Amalia in de voetsporen van haar vader als prinses Pils?

Het is geen geheim dat koning Willem-Alexander er in zijn studententijd een feestje van heeft gemaakt. Van ludieke feestjes tot meters met bier. Het leverde de koning terecht de bijnaam prins Pils op. Nu is waarschijnlijk lang niet alles bekend over de studententijd van de koning, maar hij wist zich zeker wel te vermaken. Of Amalia nu ze wat ouder is in zijn voetsporen gaat volgen is natuurlijk de vraag. Misschien dat men haar over een jaar wel de bijnaam prinses Pils geeft. Dan neemt ze het stokje over van haar vader. Of misschien is de kroonprinses een stukje liever dan haar vader in zijn tijd en gaat ze een keurige studententijd te gemoed. Hoe Willem-Alexander er in zijn studententijd bij liep? Nou, daar zijn gelukkig nog beelden van.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Superstrakke Gaby Blaaser laat zich van top tot teen filmen in sportpakje

Gaby Blaaser laat zien dat ze graag sport, maar wel in super strakke merk outfits die haar ondersteunen in vele squats, deadlifts en andere oefeningen. Maar de outfit doet nog meer voor deze athlete.

Foto: Marlijn Weerdenburg staat met rug tegen muur in zeer gewaagde jurk

Marlijn Weerdenburg mocht zingen in Het Concertgebouw in Amsterdam. Dat betekent dat Marlijn een mooie jurk moest aantrekken. De blondine heeft een prachtige galajurk uit de kast getrokken die zelfs een tikkeltje gewaagd is!

Foto: Maan de Steenwinkel heeft het zwaar op bloedheet strand

Maan de Steenwinkel heeft het enorm zwaar in de hitte. De altijd levenslustige Maan wil niet ‘gewoon een beetje leven’, maar moet het vanwege de verzengende hitte deze keer houden bij slechts een ‘beetje leven’.