Home Nieuws Foto: Omstreden model Rikkie Kollé blijft jaar langer Miss Universe Nederland

Foto: Omstreden model Rikkie Kollé blijft jaar langer Miss Universe Nederland

Rikkie Kollé mag haar titel Miss Universe Nederland één jaartje langer vasthouden…

Gerommel in missverkiezingen-land! Vanwege een flinke reorganisatie bij het hoofdkantoor van Miss Universe doen ‘wij’ dit jaar niet mee. Dat heeft consequenties voor Rikkie Kollé, die vorig jaar na ontzettend veel ophef tot Miss Nederland werd gekroond.

Geen Miss Universe-verkiezingen 2024 voor Nederland

Miss Nederland-directeur Monica van Ee heeft laten weten dat Nederland zich teruggetrokken heeft uit de internationale modellenparade. Een groot deel van medewerkers in het hoofdkantoor in New York zijn vervangen. Jammer genoeg zijn dat net de mensen waar ze juist veel contact mee hadden. Monica laat ook weten: ”Ik ga niemand zonder begeleiding daarheen sturen, want we moeten wel 100 procent zeker weten dat alles goed geregeld is.” Daarom hebben ze in overleg besloten dat ze de verkiezing van Miss Universe in Mexico overslaan dit jaar.

Blijft Rikkie Kollé in 2024 Miss Universe Nederland?

Rikkie Kollé is de Miss Universe Nederland van 2023. En nu Nederland niet meedoet aan de competitie zijn er veel vragen over wie de Miss Universe Nederland van 2024 zou moeten zijn. Krijgen we er überhaupt een?

Bij het kantoor van Miss Nederland wachten ze voor nu even af. Toch wordt er wél volgende maand een nieuwe Miss Nederland gekroond. De nieuwe winnares volgt dan Rikkie Kollé op. Maar deze winnares zal dus géén snoepreisje naar Mexico krijgen.

Klik hier om het bericht te bekijken van de Instagram van Miss Nederland.

Miss Universe Nederland

De nieuwe casting voor Miss Nederland 2024

Voor de Miss Nederland-kandidaten is het een spannende periode, want op 23 maart komen 60 prachtige jonge vrouwen naar de casting in de Wintertuin van hotel Anantara Krasnapolsky in Amsterdam om kans te maken op de titel én het kroontje van Miss Nederland 2024.

Aan het einde van de spannende dag mogen 10 deelnemers zich dan ook Finalist Miss Nederland 2024 noemen. Daarna zal er een traject komen met uitdagingen, educatie en nog veel meer op het podium voor Miss Nederland te stralen. Dit gaat weer enorme spanning veroorzaken en hopelijk kunnen we ook dit jaar weer heel veel mooie vrouwen te zien krijgen.

Rikkie Kollé is de Miss Nederland van 2023

Elke keer is het weer een bijzonder moment, de onthulling van Miss Nederland. In het verleden zijn wel eens bijzondere keuzes gemaakt, maar vorig jaar is het zelfs helemaal controversieel geworden. Er werd toen namelijk gekozen voor een als man geboren dame. En dat zorgde voor een hoop reacties… Rikkie Kollé pakte namelijk de winst. En ze mocht aan het einde van de dag de kroon van Miss Nederland mee naar huis toe nemen. Maar Rikkie Kollé kwam daardoor vorig jaar flink onder vuur te liggen, omdat ze de eerste transgenderpersoon was die Miss Nederland werd. Mensen vonden het niet eerlijk, aangezien Rikkie deelnemende ‘echte vrouwen’ buitenspel zou zetten met haar deelname.

Wil je meer foto’s zien van Rikkie Kollé?

Dan moet je zeker even haar Instagram pagina bezoeken. Daar vind je nog veel meer mooie plaatjes van Miss Nederland.

Mobiele versie afsluiten