Foto: Nyck de Vries maakt opvallende promotie vlak voor laatste F1-race in Abu Dhabi

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Getalenteerd coureur Nyck de Vries weet in Abu Dhabi zijn carrière naar nieuwe hoogtes te tillen. Vrij letterlijk in dit geval.

Nyck de Vries is voor het laatst dit seizoen nog reserverijder. Volgend jaar heeft hij wél een vaste plek in F1. Maar nog voor het zover is krijgt hij naar eigen zeggen promotie in Abu Dhabi. Hij zit als reserve niet alleen op de bank, maar hij mag hem ook nog eens dragen!

Nyck de Vries teelt eigen bank mee naar circuit

Volgens zijn foto op Instagram heeft Nyck de Vries promotie gemaakt. Het is een bescheiden grapje voor de coureur die volgend jaar dan daadwerkelijk op de F1 zal verschijnen. Nu zit Nyck nog op de bank, maar hij mag die bank nu ook nog eens zelf dragen, aldus de coureur. Met al die grapjes lijkt het erop dat Nyck in een zeer goede bui is en geef hem eens ongelijk. Hij mag eindelijk debuteren in de F1 en dat is genoeg reden voor een beetje vrolijkheid.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nyck De Vries (@nyckdevries)

Lees ook: Foto: Amber Brantsen van Viaplay kleedt zich om voor heerlijk ritje

Abu Dhabi was al legendarisch voor Nyck de Vries

Nyck de Vries is niet voor het eerst in Abu Dhabi. In 2020 mocht hij daar tijdens de Rookietest laten zien waar hij van gemaakt was. Hij mocht voor Mercedes in de auto van Lewis Hamilton zijn allereerste F1 meters rijden. Het was het startschot voor de Formule 1-carrière van Nyck de Vries. Daarvoor, en momenteel nog steeds, bracht Nyck veel uren door in de simulator van Mercedes. Maar binnenkort mag hij dan eindelijk echt de baan op. Alleen niet voor Mercedes. Een ander team zorgt voor Nyck’s F1 debuut.

AlphaTauri helpt Nyck de Vries naar de top

Nyck gaat uitkomen voor AlphaTauri, een zusterteam van Red Bull Racing. Voor Nyck is dat een droom die in vervulling gaat. Max Verstappen debuteerde ook bij dit team, een jaar voordat hij werd gepromoveerd naar het hoofdteam en zijn opmars maakte naar de wereldtitel. Er is dus een kans dat Nyck dezelfde loopbaan gaat krijgen en dat we over een paar jaar misschien wel een nieuwe Nederlandse wereldkampioen hebben in de F1.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nyck De Vries (@nyckdevries)

Nyck de Vries had teams voor het uitkiezen

Op het Monza-circuit enige tijd terug werd Nyck de Vries door Williams opgeroepen om Alexander Albon te vervangen. Die had namelijk flink last van blindedarmontsteking. Jammer voor hem, maar erg goed voor Nyck de Vries, die de hoop op een F1 plek al had opgegeven. In een trage auto in een race waarin alles nog wennen was voor de Nederlander, wist Nyck een negende plek te behalen. En dat opende een hoop deuren. Helmut Marko, de man die bepaald wie bij Red Bull Racing en AlphaTauri achter het stuur mag kruipen, had zijn ogen op Nyck laten vallen. Al snel werd alles in gang gezet om hem een contract aan te bieden. AlphaTauri is een prima plek voor Nyck om te laten zien wat hij kan. Zo zou hij een gevaar kunnen zijn voor Sergio Pérez, als Nyck uitblinkt op de baan. Dan zou het zomaar kunnen dat Nederland over een jaar voor een hele andere coureur juicht.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Video: Roxane Knetemann en Hélène Hendriks krijgen het warm van paaldans-act

Roxane Knetemann is erg dankbaar voor haar optredens bij VI, tenminste, behalve haar laatste optreden dan. Daar was ze flink van in de war.

Foto: Kelly Piquet deelt fijne strandfoto na enorme racismeboete voor vader Nelson Piquet

Kelly Piquet heeft een leuke nieuwe foto gedeeld als goedmakertje voor haar vaders harde woorden. En haar fans vinden dat best fijn. 

Video: Jutta Leerdam bewijst in mini-jurkje dat ze écht met Jake Paul aan het daten is

De knappe koningin van de Nederlandse schaatsbaan, Jutta Leerdam, is gespot met een van Amerika's grootste YouTube sensaties.