Foto: Mooiste voetbalster ter wereld krijgt celstraf na dronkemansrit

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Van knapste én beste speler van een team dat wereldkampioen werd, naar een celstraf! Waar ging het mis voor Hope Solo, die jaren geleden nog de mooiste voetbalster ter wereld was?

Op haar Instagram noemt ze het de grootste fout van haar leven. Hope Solo, die meer dan tweehonderd keer in actie kwam voor het Amerikaanse vrouwenelftal, heeft een celstraf gekregen van 30 dagen voor het rijden onder invloed. Daarnaast krijgt ze twee jaar voorwaardelijk. Volgens getuigen heeft de voormalig keepster ruim een uur in een auto met draaiende motor gezeten, maar was ze zo van de kaart dat ze niet in staat was daadwerkelijk weg te rijden. Een agent was er gelukkig op tijd bij, voor er ergere dingen konden gebeuren.

Drie jaar geleden had niemand verwacht dat het zo zou lopen met Hope Solo, toen ze als ervaringsdeskundige verslag deed van het Amerikaanse elftal op het WK 2019.
Hope Solo kampt met alcoholproblemen

Dit is niet de eerste keer dat Hope Solo in de media verschijnt vanwege problemen met de wet. Eerder dit jaar werd ze gearresteerd vanwege kindermishandeling en verzet bij arrestatie. Ook hier was er alcohol in het spel. Hope Solo heeft daarop besloten hulp te zoeken. Ze liet zich opnemen in een afkickkliniek. Volgend jaar zou ze een plek krijgen in de Hall of Fame van het Amerikaanse voetbal. Hier heeft ze na haar arrestatie zelf van afgezien.

Solo is niet alleen voor alcoholproblemen gearresteerd. In 2014 werd ze al opgepakt voor huiselijk geweld. Volgens de politie verwondde ze na een discussie haar halfzus en neefje, die slechts zeventien jaar oud was. Ze heeft hiervoor enkel één wedstrijd op de bank gezeten bij haar club, waarna iedereen verder ging alsof er niks gebeurd was.
Hope Solo beste keepster aller tijden

In Amerika bestaat er geen twijfel over. Hope Solo was de allerbeste. Ze verdiende een plek in de Hall of Fame vanwege haar bijdragen aan de winst van het Amerikaanse vrouwenelftal op de Olympische Spelen van 2008 en 2012, alsook het WK van 2015. Ze werd vier keer uitgeroepen tot beste keepster van de wereld. Op het WK voetbal voor vrouwen won ze in zowel 2011 als 2015 de gouden handschoen, voor beste keepster.
Amerikaanse vrouwen ook zonder Solo kampioen

Hope Solo keepte in 2016 haar laatste wedstrijd voor het nationale elftal van Amerika. Inmiddels heeft Alyssa Naeher haar plek in het doel overgenomen. Ook met haar tussen de palen blijft het elftal succesvol. Op het WK van 2019 wisten de Amerikaanse vrouwen met de beker naar huis te gaan, nadat ze in de finale de Oranje Leeuwinnen wisten te verslaan. Ook dit jaar gaat Amerika sterk door, op het CONCACAF toernooi voor vrouwen werd de ploeg kampioen na een 1-0 overwinning tegen de Canadese vrouwen.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Angela Schijf kan voorgangers Do, Trijntje en Marlijn niet overtreffen in The Passion

Angela Schijf speelt Maria in The Passion 2024. Maar kan ze haar voorgangers Do, Trijntje en Marlijn wel overtreffen? Daar verschillen de meningen over.

Sophie Bouquet en Erik De Vogel misdragen zich achter de schermen bij GTST

Het gaat er af en toe heftig aan toe achter de schermen bij GTST. Vooral Sophie Bouquet en Erik de Vogel zouden zich flink misdragen.

Video: Suzanne Schulting haalt nachtje door in ziekenhuis met vriend in haar bed

Suzanne Schulting heeft haar enkel gebroken en onderging een operatie, waardoor ze een nachtje in het ziekenhuis moest verblijven. Gelukkig was haar vriend bij haar in bed om haar gezelschap te houden!