Foto: Knappe Klimaatactivist Hannah Prins laat temperaturen flink stijgen

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

De 25-jarige klimaatactiviste Hannah Prins wil een beter klimaat, maar stiekem laat deze dame de temperaturen alleen maar hoger oplopen!

Hannah Prins is een jonge klimaatactivist die de laatste tijd steeds vaker in beeld komt! Wellicht heb je de mooie jongedame al één keer gezien in een van de talkshows waar Hannah aan tafel zit als voorstander van klimaatprotesten! De 25-jarige blondine is hard aan het werk om de wereld beter te maken, en dat doet Hannah zéér goed want met haar deelname maakt ze de klimaatprotesten véél aantrekkelijker. Toch moet ze oppassen dat ze de temperaturen niet té hoog op laat lopen; met haar protesten wil ze namelijk precies het tegenovergestelde bereiken!

Hannah Prins was al op jonge leeftijd klimaatactivist

Hannah Prins is nog jong, maar loopt al een lange tijd mee als klimaatactivist. In 2017 deed Hannah al mee met TRAJECT2018. Tijdens TRAJECT2018 werden 28 getalenteerde en ambitieuze DWARS’ers getraind voor een plek in de gemeenteraad. DWARS, de GroenLinkse Jongerenbeweging, is een organisatie voor én door jongeren die zich inzet voor groene en linkse politiek. Het is de onafhankelijke jongerenorganisatie gelieerd aan GroenLinks. De organisatie zet zich in voor een betere wereld. Op het moment dat Hannah Prins hieraan begon was ze pas 19 jaar oud! We kunnen dus wel met zekerheid zeggen dat vechten voor het klimaat bij de beeldschone activist in het bloed zit! Maar dit is pas het topje van de hele berg, want na haar deelname aan TRAJECT2018 is het pas écht begonnen! Hannah maakte deel uit van ‘Public Affairs’, een jonge klimaatbewegingsorganisatie en voor haar studie heeft Hannah stage gelopen bij milieu Defensie Organizer.
Hannah Prins zit bij Extinction Rebellion

Op dit moment is ze super actief als klimaatactivist, en nu leeft Hannah er écht voor! Ze is namelijk ambassadeur van Stop Ecocide, zit in de juridische raad van Extinction Rebellion en is ook ambassadeur van de Europese klimaat organisatie! Het recht is haar instrument in de strijd tegen de klimaatcrisis. Hannah Prins is op dit moment nog student, ze volgt de masters Strafrecht en Internationaal Recht aan de VU in Amsterdam.

Extinction Rebellion gaat helemaal los!

Ontregeling is onderdeel van de strategie van de klimaatbeweging ‘Extinction Rebellion’. Het is deze zaterdag de zesde keer dat demonstranten de oprit van de A12 blokkeren. Met elke blokkade groeit het aantal deelnemers; van enkele tientallen vorige zomer naar honderden in januari. Deze zaterdag worden er zo’n tweeduizend demonstranten verwacht. Een groot deel van hen zal opgepakt worden – dat weten ze van tevoren. NRC volgde de beweging in aanloop naar haar grootste actie tot nu toe, en zag en hoorde hoe de groep de afgelopen weken met honderden mensen per week groeide. Weinigen van hen zijn ooit eerder in aanraking geweest met de politie. Velen zijn bereid ver te gaan om de aanpak van de klimaatcrisis hoger op de politieke agenda te krijgen.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Lies Zhara schokt Nederland met heetste vakantiebeelden tot nu toe (Foto’s!)

Lies Zhara laat ons massaal watertanden met deze prachtige beelden tijdens haar zonnige vakantie. Je hebt zelf een lange vakantie nodig om van deze foto's bij te komen!

Sylvana IJsselmuiden moet handdoekje goed vasthouden in verlaten zwembad (foto’s!)

Sylvana IJsselmuiden gooit graag haar pluspunten in de strijd. Na een duik in het water is ze kletsnat en moet ze haar handdoekje goed vasthouden... 

Win: Gratis bioscoopkaarten voor Garfield

Het bekende stripfiguur Garfield komt tot leven op het witte doek! Gratis dagje bios met de kids? Of stiekem gewoon met je date naar Garfield? Lees dan snel verder; deze herkenbare rode kater discrimineert niet!