Formule 1 is te moeilijk voor de Amerikanen

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

“Get in there Lewis!” Het lag praktisch al vast, maar Lewis Hamilton is zondag voor de zesde keer wereldkampioen geworden tijdens de Grand Prix van Austin. Echter hebben de Amerikanen nog wel iets leren als het gaat om Formule 1

‘Murica!

Sinds Liberty Media Formule 1 heeft overgenomen voor een schamele 8 miljard dollar, proberen ze wanhopig de Amerikanen voor de hoogste klasse van de autosport te interesseren. Bij de Grand Prix op eigen bodem wordt dan ook alles uit de kast gehaald om de Amerikanen te laten zien hoe leuk Formule 1 is. En dat doen ze op een typische Amerikaanse wijze. Straaljagers vlogen over, benzineslurpende Chevy’s reden de Drivers’ Parade en er werd een blik beroemdheden opengetrokken. Maar de Amerikanen zijn Nascar gewend. Alsmaar linksaf rijden is immers lekker makkelijk te volgen. Formule 1 is duidelijk iets te moeilijk voor het dikste volk op aarde. “Bochten? Strategie? Traditie? Nuance? Is er een verschil tussen de winnaar van de race en de winnaar van het kampioenschap?” Huidig minister van Energie en professionele flapdrol Rick Perry bijvoorbeeld, heeft duidelijk nog nooit een Formule 1 race gezien en probeerde doodleuk de trofee voor de eerste plaats aan Hamilton te geven. “En de constructeurstrofee dan”, vroeg de volgende uitreiker zich af. “Die is wel voor Hamilton, toch?” Nee, .

Not allright, not allright, not allright

Papa Hamilton mocht de hele race met Matthew McConaughey rondhangen. Hoewel wij normaal een hoge dunk hebben van de acteur, begonnen onze tenen te krommen van z’n handgebaren. Probeerde hij het getal zes uit te beelden? Als in: zes titels? Wie beeldt zes zo uit? En alstublieft schakel nog iets vaker naar onze Matthew tijdens de Grand Prix, want dat is waarom we Formule 1 kijken: Vanwege shots van beroemdheden en niet de race zelf.

F1 Will.I.Am GIF by Formula 1 - Find & Share on GIPHY

Will

Liberty Media heeft duidelijk niets geleerd van vorig jaar. Toen waren ze ook al kampioen in cringe. Toen Hamilton zijn kampioenschap opeiste in Mexico, speelden ze een bericht van Will Smith op zijn boordradio. Het werd gepresenteerd alsof Will Smith persoonlijk de koptelefoon van Hamiltons engineer had overgenomen om hem te feliciteren. Maar later bleek dat het een van tevoren opgenomen bericht te zijn, die Hamilton nooit te horen heeft gekregen. Het was alleen afgespeeld voor de kijkers. Alsof wij anders niet doorhebben wat er gebeurde als Will Smith er niet doorheen loopt te blaffen. De Amerikanen zijn vast zó geconditioneerd om beroemdheden op tv te zien, dat ze de prestaties van formule 1-coureurs niet kunnen plaatsen zonder door blatende acteurs.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Video: Chantal Janzen erkent dat ze iets aan haar gezicht heeft gedaan: “Zelf zeer tevreden”

Chantal Janzen heeft een nieuwe video online gezet, waarin ze duidelijk toegeeft dat ze iets aan haar gezicht heeft laten doen. Bekijk het snel!

Foto: Influencer Marijn Kuipers zuigt hard aan enorm voorwerp met prachtige lippen

Marijn Kuipers heeft een ongelooflijk mooi plaatje voor je klaar staan om je eventjes door je dinsdagdip heen te helpen. Bekijk hem snel!

Foto: Enorme joekels van Juultje Tieleman ontsnappen bijna uit strak truitje

Dat men Juultje Tieleman moet volgen op Instagram voor wat oogvitamine is bekend. In een prikkelend plaatje op de Instagram van Juultje lijken haar joekels op een brute wijze te willen ontsnappen.