Femke Kok is de Anti-Jutta

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Femke Kok schaatst nog niet zo heel lang op het hoogste niveau. De schaatsster mag zich in Calgary tijdens de Wereldbekerwedstrijden gaan meten met de mondiale top. Tussen de trainingen door, doet ze wat elke Nederlander in een nieuwe stad doet: enorm de toerist uithangen. Dat zagen we Jutta niet doen…

Tot aan het einde van 2019 was er één vrouw de sprintkoningin van Nederland. Jutta Leerdam flitste over het ijs en liet bijna iedereen haar achterste zien. De billen van Jutta hebben sinds het einde van 2019 echter nieuwe concurrentie. Tijdens het NK in december maakte Nederland kennis met een nieuw schaatstalent: Femke Kok.

Anti-Jutta

Kok maakt echter al wat langer carrière als snelheidsduivel op schaatsen. De jonge Nederlandse was bij de junioren vaker winnaar dan verliezer en reeg daardoor (mondiale) juniortitels als een kralenketting aan elkaar.

Je kunt dus wel stellen dat de billen van Jutta nu echt ruimte moeten gaan maken voor een nieuwe uitdager. Uit eigen land, dat ook nog eens. Femke laat achter de schaatsschermen echter zien over een ander palet te beschikken dan Jutta. Waar Jutta haar Instagram-pagina heeft omgevormd tot model/influencer-pagina, lijkt die van Femke nog gewoon op de pagina van een ideale girl next door. 

Sneller dan junior Jutta

Nadat ze vorig jaar haar zoveelste jeugdplak won op de juniorkampioenschappen, werd Femke geinterviewd door Schaatsen.nl. Daar kreeg ze de vraag of zij zich anders is gaan gedragen, nu ze zo succesvol is. “Ik zie mezelf al naar iemand toelopen en zeggen: ga eens aan de kant, ik ben de wereldkampioen. Nee, zo ben ik echt niet.”

Even voor jouw duidelijkheid: die uitspraak kwam ná het moment dat Femke het jeugdrecord van Jutta op de 500 meter uit de boeken reed. Femke lijkt dus alleen op schaatsen een sloopmachine. Heeft ze haar gewone gympen aan, is ze plots het verlegen buurmeisje dat vanachter de gordijnen een glimp van de buurjongen op hoopt te vangen.

Of dat door grote, internationale successen gaat veranderen, moet dus nog blijken. Qua voorbereiding is het in ieder geval niet veel anders dan dat je gewend bent van Femke. Geen gezever over strakke trainingsschema’s, geen gesponsorde bidons, maar gewoon een toeristisch kiekje. Want ja: welke Fries komt er nu regelmatig in Calgary? Waarschijnlijk alleen Jutta, en bij haar konden we geen foto vinden van de Calgary Tower.
Dé Schaatsbabe-battle van Nederland

Máááár: ondanks de verschillende voorbereidingen, staan Jutta en Femke tijdens de Wereldbekerwedstrijden in Calgary wél op hetzelfde ijs. Hoe lekker zou het zijn als deze twee snelheidskanonnen het tegen elkaar op kunnen nemen in de 500 of 1000 meter sprint?

De spanning zal dan in ieder geval om te snijden zijn. Jutta rijdt haar rondjes dan al wel wat langer op het hoogste niveau – en dan bedoelen we niet de 1045 meter hoogte waarop Calgary ligt. Wanneer Kok blijft racen zoals zij dat de afgelopen weken doet, dan is niet alleen Jutta’s juniorentijd hetgeen wat Femke gaat breken.

Of Jutta die klap aankan, is de volgende vraag. Aan de andere kant: schaatsen heeft naast langebaan- en shorttrack ook nog een sierlijke, meer kunstige tak van sport. Eén waar een kunststukje zoals Jutta ook talent voor blijkt te hebben…

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Video: Johan Derksen afwezig bij Vandaag Inside na rel; dit is zijn vervanger

Boos Nederland heeft z'n zin: Johan Derksen is na de 'Geen Fries'-rel niet meer aanwezig bij Vandaag Inside. Wie vervangt hem? Dat kan er maar één zijn...

Johan Derksen fileert uiterlijk Hélène Hendriks: “Wat heeft ze met haar lippen gedaan?”

Als Hélène Hendriks met een nieuwe look op tv verschijnt, staat Johan Derksen voor een raadsel. Heeft de presentatrice fillers genomen?

Deze beelden bewijzen dat Lies Zhara zonder kleding slaapt (Foto!)

Lies Zhara laat in een video zien dat ze geen kleren draagt in bed. Ze slaapt bovendien niet alleen!