Femke Bol op Olympische Spelen in Tokyo

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Nederland is goed vertegenwoordigd op de Olympische Spelen in Tokyo. Hardloopster Femke Bol is nu al favoriet op de 4×400 meter estafette.

Femke Bol heeft het ene na het andere succes te pakken. De succesvolle hardloopster op de 400 meter estafette mag na haar nieuwe recordtijd bij de Diamond League, nu ook officieel meedoen aan de Olympische Spelen. De bloedmooie sporter is geselecteerd namens Nederland om de 4×400 meter te lopen in Tokyo. Dat is bijna een gegarandeerde gouden medaille voor Nederland.

Lees ook: Puck Moonen toont foto van zitvlak na uitputtende fietsdag

Femke is opnieuw de snelste van Nederland

Het nieuws volgt slechts een dag na een ander bericht over Femke. Ze heeft namelijk bij de Diamond League in Oslo haar vorige record. Het lijkt erop dat de enige die Femke nog kan verslaan zij zelf is. elke wedstrijd is ze hard aan het proberen om haar vorige record te verbreken. Deze keer haalde ze een snelste tijd van 53,33 seconden op de 400 meter horden. Vorige maand had ze ook al een record tijd, maar destijds nog van 53,44 seconden. Dat was al een stuk sneller dan haar snelste tijd van vorig jaar, namelijk 53,79 seconden. Het lijkt erop dat elke race Femke een paar honderdsten sneller wordt. Voor je het weet rent ze de 400 meter voordat je ‘400 meter’ kan uitspreken. Een echte topatleet.

Femke Bol op de Olympische Spelen

Femke mag dus namens Nederland uitkomen op de Olympische Spelen in Tokyo. En daar gaat ze waarschijnlijk alle concurrentie verpletteren. Met haar snelle tijden, winnaarsmentaliteit en overtuigingskracht is het bijna zeker dat de bloedmooie Femke een gouden medaille mee naar huis neemt na haar bezoek aan Tokyo. Hoe goed Femke het gaat doen op de Olympische Spelen is natuurlijk afwachten, maar het wordt sowieso genieten om de mooie hardloopster aan het werk te zien gaan.

Van slungelig meisje naar topatleet

Femke was niet altijd de topatleet die ze vandaag de dag is. Ze begon ooit als een erg onzeker en slungelig meisje, met wisselende resultaten. Toch werd er meteen van haar gedacht dat er een megatalent in haar schuilde. Haar toewijding en doorzettingsvermogen waren altijd haar sterkste punten. En dat is nooit veranderd. Femke trainde 7 tot 8 keer per week om haar doel te halen. In 2017 kwamen de eerste medailles. De rest is geschiedenis.

Femke is een vrouw met een plan

Femke zit altijd te veel in haar eigen hoofd voor een race. Ze moest een methode vinden om alle gedachtes van zich af te kunnen zetten. Femkes geheime wapen is dat ze altijd voor zichzelf het raceplan uitschrijft. Tot in elk detail. Voor elke horde en elke 50 meter schrijft ze het plan uit. Ze weet precies wat ze moet doen. Daardoor wordt het alleen nog maar een kwestie van uitvoeren en hoeft ze niet meer zo na te denken. Zo blijft Femke aan de top.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Memphis Depay ziet groen van ellende en zet zichzelf voor schut

Memphis Depay laat zich normaal gesproken alleen van zijn beste kant zien. Nu zet hij zichzelf juist voor schut!

Schaatsster Suzanne Schulting filmt eigen onderkant in loszittend sportbroekje (Foto’s!)

Suzanne Schulting verbaast haar fans met een heerlijk video van zichzelf in de sportschool. Ze filmt haar volledige onderkant en lijkt even te vergeten dat ze in een openbare sportschool is.

Famke Louise heeft zeer ‘spaicy’ piercing laten zetten (foto’s)

Famke Louise weet maar niet van ophouden en heeft een piercing laten zetten op een zéér interessante plek!