Plus-actrice verliest rollen

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Esmée van Kampen zit flink met haar verleden als Plus-meisje in haar maag. De 32-jarige blondine kan acteren tot ze een ons weegt, maar toch blijft iedereen haar zien als ‘die ene van de Plus’. Ze heeft haar carrière te danken aan de supermarktketen, maar zit nu wel aan die levenslange dubbelrol vast…

Esmée van Kampen
Esmée van Kampen

Sorry Esmée. We zouden dolgraag beweren dat we je kennen van je rollen in Loft, Komt een Man bij de Dokter of Familie Kruys. Maar dan zouden we liegen. Esmée van Kampen kwam vol in de picture dankzij de reclames van supermarktketen Plus, als onderdeel van een vierkoppig ’team’ acteurs. En het nadeel van zo’n steeds terugkerende commercial is dat je, net als AH-bedrijfsleider Harry Piekema of Mr. Telfort Patrick Stoof, tot je dood aan die rollen herinnerd zal worden…

Wurgcontract

Het is een bekend verhaal voor bijna elke beginnende acteur: rollenstress. Honderden concullega’s zijn uit op dezelfde baantjes, dus mag je niet kieskeurig zijn. Ook Esmée had geen keus: “Alle rollen die ik de eerste jaren aannam, waren puur om te overleven”, zegt ze tegen Veronica Magazine.

Dat zal niemand haar kwalijk nemen. A girl’s gotta eat. Op zo’n moment zeg je iets sneller ‘ja’ tegen een reeks commercials met een lichtgroen sjaaltje om je nek. Daar heeft Esmée van Kampen nu spijt van. “Het was nooit de bedoeling om meer dan vijf commercials te doen, maar ik moest gewoon mijn huur betalen.” De vervelende naheffing krijgt ze nu pas. Het zou namelijk heel goed kunnen dat bepaalde rollen aan haar neus voorbij gaan omdat ze ‘van de Plus’ is.

Lees verder onder de afbeelding

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Esmée van Kampen (@esmeevankampen) op

Rollen dankzij rollen

Niet alleen haar Plus-rollen achtervolgen haar, maar ook haar gewicht blijft een terugkerend dingetje. Ze ontkent echter niet dat ze de meeste van haar rollen aan haar rollen te danken heeft. “Absoluut, ik word telkens gevraagd vanwege mijn gewicht.” Zo zwaar weegt dat Plus-stempel dus niet: Esmée kan gewoon blijven werken. Afslanken zou zelfs een slechte financiële stap zijn! Ze heeft nog wel een lange weg te gaan wil ze ooit een ‘mooiste billen‘-competitie winnen…

Lees verder onder de afbeelding

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Esmée van Kampen (@esmeevankampen) op

Maak je niet dik

Het is ook niet leuk om tijdens elk tripje naar de supermarkt door één of andere lolbroek gevraagd te worden waar de vleesafdeling is. Of als je in de Appie loopt ‘verkeerde supermarkt’ naar je hoofd geslingerd te krijgen. Maar het kan altijd erger. Esmée heeft, of het nou ondanks of dankzij haar Plus-size is, namelijk gewoon een goede carrière. Haar minder bekende Plus-collega Roos Smit is sinds het einde van de commercialreeks niet meer aan de bak gekomen als actrice. Zij werd in de reclames overschaduwd door Esmée, en had bovendien geen niche om op terug te vallen. Zo zit je als ‘dunne van de Plus’ dus zonder rollen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Esmée van Kampen (@esmeevankampen) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Esmée van Kampen (@esmeevankampen) op

Laatste nieuws

Influencer Jade Anna tuit haar lipjes voor verleidelijke foto

De prachtige Jade Anna heeft weer een foto geplaatst, waar de knappe influencer weer perfect op staat. Haar fans genieten weer flink.

Beschonken Red Bull-teambaas Christian Horner laat zich volledig gaan in volle kroeg

Het lijkt er sterk op dat dit feestje uit de hand is gelopen. Christian Horner was namelijk te veel van het feestje aan het genieten.

Foto: Zien we hier Prinses Alexia met haar achterzijde pronken in strak sportbroekje?

Het is je misschien wel opgevallen, maar er is mogelijk een hele opvallende foto gelekt van prinses Alexia!