Enorme ophef over zwart scherm bij Viaplay tijdens Formule 1

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Terwijl Nederland steeds meer heimwee begint te krijgen naar Ziggo Sport, Olav Mol en Jack Plooij, heeft nieuwe F1-zender Viaplay hun zaakjes nog niet goed op orde. Tijdens de GP van Australië werden kijkers op een zwart scherm getrakteerd…

Viaplay had al een stroef begin te pakken dit Formule 1-seizoen, maar ook nu de koningsklasse van de racesport neergestreken is in Australië, heeft de sportzender nog steeds geen oplossingen. De kijker lijkt er inmiddels wel een beetje klaar mee. Zo’n abonnement is niet bepaald goedkoop, dus dan verwacht de kijker in ieder geval iets op hun scherm te kunnen zien. Helaas wil dat vaak nog niet lukken…

Kijkers klagen over Formule 1 bij Viaplay

Het is ook wel erg ver, dat Australië. Duizenden kilometers moeten overbrugd worden voor de beelden uit het verre land onze huiskamers bereiken. Maar met hedendaagse technologieën zou je wel verwachten dat op z’n minst gewoon beeld beschikbaar is als je de tv aanzet. Dit kan af en toe bevriezen of minder scherp zijn, maar helemaal zwart of een scherm vol gekke kleurrijke blokjes is wel erg overdreven. Toch klagen veel klanten hier nu wel over. Op Twitter en diverse klachtensites gaan Viaplay-abonnees helemaal los op de beeldkwaliteit.

Nu al weer problemen bij Viaplay?

Wederom zien veel teleurgestelde Viaplay-kijkers helemaal niks op en in de zender. Op Twitter zijn de issues allemaal te zien/lezen en gebruikers zijn erg creatief in hun beschrijvingen van de beelden van de Formule 1 training. Het is de bedoeling dat het circuit van Albert Park in Melbourne dit weekend wel beschikbaar is om naar te staren. Maar of dat goedkomt? Nederlandse fans moeten al flink investeren om de GP van Australië te kunnen kijken, aangezien de race gereden wordt wanneer de meeste mensen nog in bed liggen. Rond ongeveer 5 uur Nederlandse tijd zaten de grootste fans al klaar voor de vrije training. Zij werden geconfronteerd met haperende verbindingen, en konden dus met slechte zin weer terug naar hun nest. 

Grote afstand zorgt voor slechte verbinding?

Lang niet iedereen kreeg zwarte beelden. Zo werd een enkeling vermaakt met groene pixels, of soms zelfs een aantal bruine. Waarschijnlijk dachten veel kijkers eerst dat het aan hun tv of internet lag. Maar één snelle blik op Twitter, en je kon al gelijk merken dat het in meerdere huiskamers niet goed zat met Viaplay. De oorzaak? Misschien de grote afstand, misschien een kapotte satelliet of kabel, of toch een menselijke fout? Viaplay laat vooralsnog niks los over de oorzaak. Waarschijnlijk om de hoop op goede beelden in het weekend hoog te houden. Het wordt in ieder geval een spannend weekend voor de Viaplay kijker.

Oplossing Viaplay: Doe-het-zelf-maar!

Viaplay heeft de kijker maar al te graag de controle. De zender geeft een duidelijk signaal af op Twitter dat de kijker in de vroege ochtend zelf ook veel kan doen om beeld te krijgen. Of je daar zin in hebt, nog voor je eerste bak koffie? De zender reageert op alle klachten op Twitter met een simpele link. Eenmaal op de website zie je hoe je als betalende klant helemaal alleen, via een checklist de storingen kon verhelpen of verminderen. De doe-het-zelf tips leken helaas niet voor iedereen voldoende. Jammer, want de Nederlandse coureur Max Verstappen was ook te zien tijdens de training. Terugkijken op youtube lijkt voor nu de enige échte oplossing…

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Anna Nooshin is smakelijk hapje in onhandig doorschijnend jurkje (video)

Model Anna Nooshin neemt een enorm risico met haar luchtige outfit. Van gevaarlijke roofdieren wegrennen gaat een zware klus worden met zo'n jurk!

Knappe schaatsster Pien Hersman (20) gebruikt haar tong in hotelkamer

Schaatsster Pien Hersman is in een zeer goede bui, en kan dat moeilijk verbergen. Geen wonder dat ze dit soort foto's online zet!

Slaperige Rico Verhoeven klemt hoofd van klein kind tussen koelkastdeur (video)

Rico Verhoeven is niet helemaal wakker en slaat de koelkastdeur vol tegen zijn eigen kind!