Je eigen haar knippen: zo doe je dat!

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Hoe knip je als man zelf je haar? Het is een vraag die steeds vaker gesteld wordt nu de kappers al een tijdje gesloten zijn vanwege het coronavirus. Waar je je knipbeurt eerst nog wel een paar weekjes kon uitstellen, hebben we nu het punt bereikt waarop iedereen weer met de welbekende coronacoupe loopt. Maar, wees gerust. Met deze handige tips om je eigen haar te knippen ben je in no-time van je coronakapsel af!

Stap 1: zorg voor goede materialen

Ook voor het knippen van je eigen haar geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Nu begrijpen we dat je waarschijnlijk geen kappersschaar in de keukenla hebt liggen. En alhoewel we je graag zouden willen vertellen dat je je eigen haar ook met een gewone schaar kan knippen, is dat helaas niet het geval. Gewone scharen zijn namelijk te dik en te bot om haar mee te knippen. Besluit je om het toch met een gewone schaar te proberen? Stel je er dan wel alvast op in dat je waarschijnlijk de tondeuse moet gaan gebruiken. Maar hé, wellicht staat zo’n millimeterkapseltje je wel fantastisch.

Stap 2: kijk een instructievideo op YouTube

Wil je als man je eigen haar gaan knippen? Kijk dan ook eerst even wat instructiefilmpjes op YouTube van kappers of andere mensen die er verstand van hebben. Dat is toch altijd net even wat makkelijker dan dat je een tekst moet lezen waarin staat wat je moet doen. Bovendien kan je het filmpje er tijdens de knipbeurt gewoon bijhouden en stap voor stap het knipproces volgen.

Stap 3: weet hoe je tondeuse werkt

De meeste mannen hebben een kapsel dat een tondeuse vereist. Heb je een tondeuse thuis liggen, of mag je er een lenen van een vriend? Zorg er dan van tevoren wel voor dat je weet hoe de tondeuse werkt. En nog belangrijker: check ook even welk opzetstuk je nodig hebt. De meesten van ons hebben het aantal millimeters al wel eens voorbij horen komen in de kappersstoel. Weet je niet precies welk opzetstuk je kapper normaal gesproken gebruik? Kijk dan even of je contact op kan nemen met je kapper. Zij hebben die informatie vaak wel ergens in het klantenbestand staan!

Stap 4: zo kun je zelf opscheren

Ja, het is mogelijk om zelf je eigen haar op te scheren. Hoe je je eigen haar opscheert? Je begint met het opzetstuk met het hoogste aantal millimeters en je scheert je haar op tot de grens waar de kapper normaal gesproken ook stopt. Vervolgens zet je er een opzetstuk met een iets lager aantal millimeters op en herhaal je de handeling, maar stop je iets lager. Als je het goed gedaan hebt, zou je haar qua lengte een beetje in elkaar over moeten lopen. Maar, ook hiervoor geldt weer: gebruik een filmpje waar je op kunt zien hoe het precies moet.

Stap 5: zelf je haar knippen

De bovenkant van je haar wordt meestal gewoon met de schaar geknipt. En ja, ook het knippen van je haar kan je zelf doen. Hoe je zelf je haar knipt? Zorg er ten eerste voor dat er geen gel of wax meer in je haar zit door het even uit te spoelen. Je haar is dan bovendien ook gelijk vochtig genoeg om geknipt te worden.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Zomers geklede Jutta Leerdam geeft showtje weg tijdens vakantie

Jutta Leerdam is momenteel aan het genieten van een welverdiende vakantie.Ze besluit haar volgers te trakteren op een leuke show. 

Foto: Hélène Hendriks geniet van spuitende topsportster

terwijl iedereen naar de tour de France kijkt, focust Hélène zich op de vrouwelijke wielrensters, die de Giro D’Italia voor vrouwen rijden.

Foto: Beeldschone Dionne Stax toont luchtige festival-outfit

Dionne Stax reist haar DJ vriendje achterna en doet dit in een outfit die volledig festival-proof is. Dionne is dus klaar om te feesten.