Een vrouwelijke Stevie Wonder met Nederlands bloed?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

In Rotterdam woont een muzikaal genie. En nee, het is niet Lee Towers. Het is de IJslandse student Iva Marín Adrichem (21). Met Nederlands bloed in haar aderen, is ze onderweg om haar thuisland te gaan vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival.

Ze is blind, speelt piano én ze zingt. Daar zijn er maar weinig van. De enige die ondanks dezelfde ‘beperkingen’ succesvol is geworden, is uiteraard Stevie Wonder. Maar waar Stevie lange zwarte haren heeft en altijd een zonnebril draagt om zijn ogen af te schermen, verbergt Iva Marín haar blindheid niet. Integendeel, haar blindheid heeft ze naar eigen zeggen nooit als een barrière gezien, en het feit dat anderen dat wel doen vind ze maar vervelend. Wie is deze zangeres zonder zicht?

Vikingvrouw in Rotterdam

Geboren in Reykjavik heeft ze met haar Nederlandse vader en IJslandse moeder tot haar negende in Amsterdam gewoond en vertrok ze daarna terug richting het land der Vikingen, om vervolgens wéér terug te keren naar Nederland. Over haar tong rollen dus niet alleen rake noten, maar inmiddels dus ook vloeiend IJslands.

Om haar muzikale talenten wat meer de vrije loop te geven, besloot ze in Rotterdam te gaan studeren. Al twee jaar lang studeert ze in ons koude kikkerlandje aan het conservatorium. Met nu dus als gevolg dat ze aan het strijden is voor de rol van de IJslandse vertegenwoordiger op het Eurovisie Songfestival.

De stem van IJsland

Haar generale repetitie als ‘The Voice of Island’ heeft ze al achter de rug, want in 2016 heeft ze meegedaan met het gelijknamige programma, in de hoop dat ze door zou gaan naar de ronde van de Battles en vervolgens de liveshows. Helaas werd haar inzet niet beloond, want ze wist de juryleden destijds niet te overtuigen van haar kwaliteiten.

Nu is ze dus vier jaar verder en heeft ze de tijd gehad om haar keel eens flink te smeren met wat Brennivín, de nationale drank van IJsland. Tel daarbij op dat ze twee jaar heeft kunnen studeren aan het conservatorium. Dat kan er zomaar eens voor gaan zorgen dat ze straks naar het Songfestival gaat en ervoor zorgt dat Nederland niet één, maar twee kandidaten heeft!

Dubbele kansen

Wordt 2020 dan het jaar dat de winnaar van het Eurovisie Songfestival voor de tweede keer op rij een Nederlander is? Dit jaar hebben we een unieke situatie met dubbele kansen. Bij ‘ons’ is al besloten dat Jeangu Macrooy de Oranje vlag zal vertegenwoordigen, maar daar komt nu dus ook de Nederlands-IJslandse Stevie Wonder bij!

 

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Wielrenster Puck Moonen lift haar dekentje omhoog en onthult bedpartner (Foto!)

Puck Moonen deelt een opmerkelijke video op haar Instagrampagina. Ze doet haar deken omhoog en laat haar onderkant helemaal zien. Ook haar bedpartner komt hierbij goed in beeld!

Wow: Dit zijn de allermooiste foto’s van Máxima-actrice Delfina Chaves

Delfina Chaves is de beeldschone actrice die een piepjonge Máxima speelt in de nieuwe Videoland serie Máxima. Eén ding is al zeker: een hoop mannelijke kijkers gaan ontzettend genieten van deze Argentijnse dame!

Minimaal aangeklede Jutta Leerdam laat zich keuren door gluurder in badkamer (foto’s!)

Jutta is zich aan het klaarmaken in de badkamer maar wordt bekeken. Ze heeft nauwelijks kleding aan! Degene die Jutta aan het bekijken is lijkt deze outfit dan ook helemaal goed te keuren!