Eddie Murphys geld is op

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

De laatste Saturday Night Live van het jaar betekende de terugkeer van Eddie Murphy. De legendarische acteur is bezig aan een comeback. Waarom hij nu terugkeert naar de spotlights? Zoals hij zelf zegt: “10 kinderen hebben, is duur.”

Eddie Murphy nam als celebrity guest deel aan de laatste seizoensaflevering van Saturday Night Live (verder: SNL). Dat betekende voor de 58-jarige acteur een terugkeer op het oude nest: 35 jaar geleden was hij ook al actief in SNL.

Het is echter geen schande wanneer je Murphys stand-up comedy niet kent. De acteur haalde zijn grootste successen in de jaren ’80 en ’90 met films als 48 Hours, Beverly Hills Cop en Coming to America. Toen zijn films minder succes begonnen te krijgen, haakte hij af om van zijn geld te gaan genieten.

En wat doe je als je op een zak met dollars zit? Jezelf voortplanten, natuurlijk. Want bij drie verschillende vrouwen heeft hij in totaal maar liefst 10 (!) kinderen verwekt. De oudste telg is 30 lentes jong. Vorig jaar mocht hij nog zijn jongste verwelkomen.
Kom terug!

Wat hij verder deed in zijn vrije tijd al die jaren? “Niet zoveel”, zei Murphy zelf. In de Netflix-show van medekomiek Jerry Seinfeld, Comedians in Cars Getting Coffee, vertelde hij over de afgelopen jaren. Hij vond het wel prima om van zijn pensioen te genieten. Hier en daar speelde hij een rolletje, alleen als het hem leuk leek. Zoals Donkey in de Shrek-films.

De afgelopen jaren bleef het stil rondom ‘huisvader’ Eddie. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en het begon waarschijnlijk te kriebelen. Want dit jaar tekende hij een contract met Netflix voor een film en een stand up-special. Die film is al uitgekomen en heet ‘Dolemite Is My Name’. Het werd goed ontvangen en wordt gezien als de start van zijn comeback. Ook gaat Eddie spelen in een vervolg van Coming To America (Coming 2 America genaamd) en kondigde hij een Beverly Hills Cop 4 aan.

Stand up guy

Hoewel de 58-jarige Eddie Murphy voornamelijk bekend is van zijn lange lijst succesvolle films, begon hij zijn carrière als stand up comedian. En zijn comeback naar het podium is waar sommige mensen nog het meest naar uitkijken. Die ‘sommige mensen’ zijn niet de minsten. Voornamelijk medekomieken zoals Jerry Seinfeld en Chris Rock kunnen niet wachten. Zijn stand up shows ‘Raw’ en ‘Delirious’ uit de jaren ’80 zijn legendarisch.

Veel komieken noemen hem de reden dat ze met stand up comedy begonnen. De grootste namen in stand-up van nu zoals Dave Chappelle noemen hem hun grootste invloed. Hoe hij zijn stand up-act anno 2020 vorm gaat geven is een interessante. Wat hij in de jaren ’80 deed, kan tegenwoordig misschien niet helemaal meer. Of wel?

Laatste nieuws

Jutta Leerdam laat Jake Paul zweten met foto van opengeritst schaatspak

Jutta Leerdam laat iedereen zien wat ze precies aanheeft onder dat geel-zwarte schaatspak!

Wijdbeense Suzanne Schulting deelt uitnodigende foto op de bank

Suzanne Schulting heeft haar volgers getrakteerd op een nieuwe foto en die ziet er toch echt wel heel goed uit!

Ex-model Tanja Kok laat je heerlijk wakker worden bij Goedemorgen Nederland

Goedemorgen Nederland heeft een nieuw gezicht: Tanja Kok! Met deze blondine wakker worden is bepaald geen straf!