E-Sporter Max Verstappen maakt wel fouten

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Thuiszitten is een nachtmerrie voor professionele sporters, maar sommigen van hen hebben geluk: hun sport kan ‘gewoon’ vanuit huis beoefend worden. Je zou het niet zeggen, maar Max Verstappen behoort tot die groep. Vanuit zijn luxe woning in het zonnige Monaco vermaakt de Nederlandse coureur zich nu met digitale races. Zelfde pookjes, knopjes en stuurtje, gelijksoortige spanning, maar dan lekker veilig vanuit je woonkamer!

Vorige week beleefde Max zijn ‘debuut’ in de All Star E-Sports Battle, een wekelijkse virtuele race die het originele (maar nu dus afgelaste) Formule 1-schema volgt. Daar maakte hij kennis met de kracht van kruisbestuiving. Niet hij en andere (voormalig) F1-collega’s, maar professionele E-sporters maakten de dienst uit op dit digitale asfalt.

Racen op een schermpje voelt bijna hetzelfde als de ‘real deal’, maar toptalent op de weg vertaalt zich blijkbaar niet direct naar toptalent in het simulatiestoeltje. Daar zijn véél meer uren voor een scherm en véél meer liters Red Bull voor nodig…

Lees ook: Max Verstappen verdient 29.411.764 blikjes Red Bull per jaar

Toro Rosso-Max maakt return

Want ondanks dat Max voor zijn echte baan ook regelmatig in de simulatie zit, zijn er jongens die van virtueel racen hun baan gemaakt hebben. En zij hebben nóg meer uur in die stoel-met-stuur zitten dan welke Formule 1-coureur ook. Geen wonder dat Max vorige week tijdens z’n vuurdoop in deze online competitie weer ‘op nul’ moest beginnen.

Hij spinde in de start en maakte later nog een foutje, waardoor hij de hele race achterop lag. Het moet hem flashbacks naar zijn Toro Rosso-tijd opgeleverd hebben. Daar voerde hij regelmatig leuke, maar voor de stand betekenisloze gevechten in de achterhoede. Dat boek is echter dicht – Max is een winnaar nu. En winnaars willen winstkansen. Als die er niet zijn, verkassen ze… Naar een ander online racecompetitie die grappig genoeg Real Racers Never Quit heet.

Lees ook: Drive to Survive-spoilers: Hamilton wereldkampioen

Thuiswedstrijd

Wie wereldkampioen wil worden, online of offline, kan zich eigenlijk geen race zonder punten veroorloven. Voor Max was het na één week All Star E-Sports Battle duidelijk dat hij niet om de prijzen mee ging doen. Gelukkig kwam zijn eigen E-Sports team, Redline, met de redding: een eigen online competitie genaamd Real Racers Never Quit. Het bood Max de digitale afslag waar hij op zat te wachten. Samen met o.a. Lando Norris en andere autocoureurs gaat er elke maandag coronaproof geracet worden.

Bij de meeste E-Sports zijn de winnaars vaak nog jonger dan Max. In deze competitie, met een voor hem ‘eerlijker’ deelnemersveld, zal hij ongetwijfeld meer kans maken. Er lijken vooralsnog meer ‘echte’ coureurs mee te doen, en de gemiddelde leeftijd ligt hoger. Mocht het toch nog helemaal in de soep lopen, hoeft hij in ieder geval niet bang te zijn om laatste te worden. Oud-F1-prof Giedo van der Garde doet namelijk ook mee. En die is met zijn 34 jaar vergeleken met al die jonge gamers écht een ‘opoe’ op het online circuit.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Video: Chantal Janzen erkent dat ze iets aan haar gezicht heeft gedaan: “Zelf zeer tevreden”

Chantal Janzen heeft een nieuwe video online gezet, waarin ze duidelijk toegeeft dat ze iets aan haar gezicht heeft laten doen. Bekijk het snel!

Foto: Influencer Marijn Kuipers zuigt hard aan enorm voorwerp met prachtige lippen

Marijn Kuipers heeft een ongelooflijk mooi plaatje voor je klaar staan om je eventjes door je dinsdagdip heen te helpen. Bekijk hem snel!

Foto: Enorme joekels van Juultje Tieleman ontsnappen bijna uit strak truitje

Dat men Juultje Tieleman moet volgen op Instagram voor wat oogvitamine is bekend. In een prikkelend plaatje op de Instagram van Juultje lijken haar joekels op een brute wijze te willen ontsnappen.