Dit is waarom Songfestival-nummer S10 ineens klimt bij bookmakers

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

S10 schiet van plaats 22 naar plaats 8 in de bookmakers van het Eurovisie Songfestival. Valt haar nummer toch ineens in de smaak bij internationale fans? Of is er iets anders aan de hand?

S10, de artiestennaam van zangeres Stien den Hollander, heeft onlangs haar inzending voor het songfestival onthuld. Het nummer In de diepte zorgde er in eerste instantie voor dat ze op plek 22 terechtkwam bij de bookmakers. Dit was nogal teleurstellend voor S10 en haar crew want zo ver onderaan de lijst was niet wat ze hadden gehoopt. Dat ze daarna twee plekjes naar boven kroop richting 20 was niet bepaald een goedmakertje.

Waarom S10 laag bij bookmakers staat

De bookmakers baseerde die lage plek in eerste instantie alleen nog op de artiest en het land, een grove inschatting dus. Inmiddels is S10 met haar nummer ineens flink omhooggeschoten. Inmiddels bekleedt ze plek 8. De bookmakers zien de kansen van de Nederlandse zangers dus plots een stuk rooskleuriger in. Dit zou kunnen komen doordat er een eerste live optreden is geweest en die wordt erg goed opgepakt in de media en online. Er is alleen wel iets vreemds aan de hand met de lijst van de bookmakers. S10 klimt namelijk naar plaats 8, terwijl veel van de landen boven haar hun lied nog niet eens onthuld hebben! De bookmakers lijken dus nogal grote vooroordelen te hebben op basis van voorgaande jaren. Wat dan wel opvalt is Engeland, die op plaats 6 staat terwijl ze vorig jaar laatste werden.

Intiem optreden S10 met rode laserlampen

Een aardig hoop mensen in Nederland waren nog aan het twijfelen over het nummer van S10. Zo werd er op de dag dat het nummer uitkwam al een ”mama appelsap” gevonden in het songfestival nummer van S10 door een radioluisteraar. Ondertussen zijn ook de meeste negatievelingen overgehaald. S10 bracht namelijk een prachtig optreden met haar songfestival-nummer bij het avond programma Matthijs gaat door. Nadat S10 dus langzaam haar thuisland overtuigd had, verdiende ze ook die mooie 8e plek bij de bookmakers. Tijdens het live optreden zagen we de knappe S10 in een groot zwart pak op een klein podium. Een erg intiem optreden met felle rode laser stralen die langs S10 en over het podium heen schoten. Indrukwekkend dus! Zou dit optreden al enkele ideeën verraden die ook op het Songfestival-podium te zien zullen zijn?

Zie hier het optreden van S10:

Landen zonder lied populairder dan landen met lied

Zoals hierboven genoemd is het nogal een raar gegeven dat sommige landen zó geliefd zijn bij de bookmakers, dat ze zelfs zonder lied boven andere landen uitkomen. Dit toont ook aan dat de nummers die onderaan staan volgens de bookmakers wel écht weinig kans zullen hebben. Het is dus positief dat S10 met haar Nederlandse lied nu klimt, en niet zakt. Inmiddels zijn er nog een aantal andere landen boven S10 uitgekomen waarvan hun nummer ook net bekend is geworden. Op nummer 1 staat Oekraïne met het lied ”Stefania”. Oekraïne stond eerst nog in de middenmoot maar sinds Rusland Oekraïne is binnengevallen stegen ze naar plek 1. Kenners vermoeden dat het op deze manier ontzettend moeilijk wordt om Oekraïne te verslaan dit jaar.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Het zit in haar bloed: Emma Deckers neemt haar twee enorme tennisballen mee naar Wimbledon (foto’s!)

De mooie Emma Deckers heeft een foto online gezet die momenteel alle aandacht trekt. Zie zelf maar waarom!

Rico Verhoeven krijgt bakken kritiek na deze video met Naomy van Beem: ‘Golddigger vibes’

Rico Verhoeven heeft een nieuwe video gedeeld, waarin hij samen met zijn vriendin te zien is. Niet iedereen is er blij mee. 

Roxy Dekker gaat stiekem weg met deze bekende rapper (foto’s!)

Roxy Dekker heeft een nieuwe single en die promoot ze met een wel hele bijzondere gast. Bekijk het snel hier!