Mensen die kampen met haaruitval proberen vaak zelf eerst van alles uit om hier een einde aan te maken. Je kunt bijvoorbeeld beter op jouw voeding letten of proberen om de hoeveelheid stress in jouw leven te verminderen. Sommige mensen boeken hier succes mee, maar helaas is dit lang niet altijd het geval.
Als je zelf al van alles geprobeerd hebt, is een haartransplantatie het overwegen waard. Dankzij deze ingreep herstel je jouw haarlijn namelijk weer in oude glorie. Heb je nog niet eerder een haartransplantatie ondergaan? Dan vraag jij je mogelijk af hoe dit kan. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij jou namelijk hoe een haartransplantatie er zo natuurlijk uitziet.
Onderga je een haartransplantatie in een professionele haarkliniek? Dan wordt allereerst bepaald wat het te behandelen gebied is. Er wordt gekeken wat precies de oude haarlijn was, zodat deze in oude glorie hersteld kan worden. Wanneer dit in kaart is gebracht, kan de behandeling beginnen. Bij de Zantman kliniek wordt uiteraard rekening gehouden met de groeirichting van het haar. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat de geïmplanteerde haren straks tegen de richting van de aanwezige haren ingroeien. Dit draagt bij aan het natuurlijke resultaat van een haartransplantatie.
Om een zo natuurlijk mogelijk resultaat te behalen, gebruiken de meeste professionele haarklinieken in Nederland tegenwoordig verschillende technieken. Vroeger kon je vrijwel alleen maar kiezen voor follicular unit transplantation (FUT), maar tegenwoordig bieden veel haarklinieken ook de techniek follicular unit extraction (FUE) aan. Je bent zelf vrij om een keuze te maken. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, staan we hieronder kort stil bij beide technieken.
Kies je voor een FUT haartransplantatie? Dan wordt er een stripje huid weggenomen uit de haarkrans aan de achterzijde van jouw hoofd. De haarwortels worden vervolgens in het ontvangstgebied geïmplanteerd. Omdat er een stripje huid weggenomen wordt, neemt deze techniek relatief weinig tijd in beslag. Nadeel van een FUT haartransplantatie is dat er naderhand altijd gehecht moet worden. Door het wegnemen van het stripje huid ontstaat er namelijk een wond die niet vanzelf heelt.
Vroeger kon je alleen kiezen voor FUT als je een haartransplantatie onderging. Tegenwoordig is dit niet meer het geval, want veel haarklinieken bieden ook de techniek FUE aan. Bij deze techniek worden haren een voor een weggenomen uit de haarkrans aan de achterzijde van jouw hoofd. Hier gebruikt men een holle micronaald of een boortje voor. De verwijderde haarwortels worden vervolgens geïmplanteerd in het ontvangstgebied, waarin kleine sneetjes worden gemaakt. Omdat de haren een voor een getransplanteerd worden, neemt een FUE haartransplantatie meer tijd in beslag dan de FUT techniek. Voordeel is wel dat er niet gehecht hoeft te worden. De kleine wondjes die ontstaan helen namelijk vanzelf.
Wie denkt dat een haartransplantatie alleen geschikt is voor mannen, heeft het mis. Ook vrouwen kunnen namelijk zo’n ingreep ondergaan. Dankzij de komst van de FUE techniek kan er namelijk ook met lang haar een natuurlijke haartransplantatie uitgevoerd worden. Grote voordeel is dat men slechts een smalle strook in het donorgebied hoeft te scheren. Hierdoor zien anderen naderhand niet dat je een haartransplantatie ondergaan hebt. Jouw lange haar valt dan immers over het geschoren gebied heen. Daarbij komt dat er niet gehecht hoeft te worden bij een FUE haartransplantatie. Vandaar dat een haartransplantatie er zo natuurlijk uitziet.