Dit gaat Nyck de Vries verdienen met nieuw Formule 1-contract

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Nyck de Vries verdiende al een zeer aardig salaris in de Formule E, maar tekent in de Formule 1 voor nóg meer salaris. Dit is wat de Nederlander daar gaat verdienen…

Nyck de Vries krijgt een mooi Formule-1 contract, dat is zeker. Hij staat bij veel teams in de belangstelling. De Nederlander heeft al contact gehad met het team van Williams, Alpine en Alpha Tauri. De grote vraag is: wat gaat Nyck de Vries verdienen bij deze Formule 1-teams?

Dit verdient Nyck de Vries bij Formule E-team

Mercedes is gestopt met het racen in de Formule E. Dit betekent dat Nyck de Vries ook geen contract meer heeft voor het volgende seizoen in de Formule E. Wat verdiende de Nederlander nou per jaar bij het Formule E-team van Mercedes? In het jaar 2021-2022 was het salaris van Nyck de Vries rond de €800.000 euro. Dit is exclusief bonussen, zoals de eerste plaats in het wereldkampioenschap van de Formule E. Hij is ook reserverijder bij het Formule 1-team van Mercedes. Hoeveel hij hier precies mee verdient is niet bekend.

Dit verdient Nyck de Vries bij het tekenen van Formule 1-contract bij Williams

Heel recent geleden heeft Williams laten weten dat ze het contract van Nicholas Latifi niet verlengen. Voor het jaar 2023 komt er dus een stoel vrij bij het team van Williams. Nyck de Vries wordt hier dan ook nadrukkelijk mee in verband gebracht. Wanneer de Vries daadwerkelijk het stoeltje van Latifi overneemt gebeurt er met zijn salaris niet heel veel. Latifi verdiende in 2022 €730.800 euro. Dit is zelfs €70.000 minder dan wat Nyck de Vries nu verdient. Bij Formule 1-vallen de bonussen alleen wel een stuk hoger uit. Ook kan Nyck de Vries uiteraard rekenen op een tekenbonus.

Dit verdient Nyck de Vries bij het tekenen van nieuw Formule 1-contract bij Alpine

Bij Alpine is er nog een stoeltjesdans bezig. Fernando Alonso heeft al een nieuw contract getekend bij Aston Martin en rijdt volgend jaar dus niet voor Alpine. Esteban Ocon is al wel zeker van zijn plek bij Alpine. Op dit moment zijn er twee namen die in de wandelgangen worden genoemd om Fernando Alonso te vervangen. Dit zijn Pierre Gasly en Nyck de Vries. Pierre Gasly rijdt op dit moment nog bij Alpha Tauri. Mocht Pierre Gasly weggaan bij Alpha Tauri komt er voor Nyck de Vries dus een plekje vrij bij het team van Pierre Gasly.

Nou hoeveel gaat Nyck de Vries verdienen bij Alpine. Fernando Alonso is een van de grootverdieners in de Formule 1. Hij verdiende in 2022, 15 miljoen euro. Fernando Alonso is dan ook tweevoudig wereldkampioen. Dit gaat Nyck de Vries dus ook zeker niet verdienen. De Nederlander komt meer in de buurt van de andere Alpine coureur, namelijk Esteban Ocon. De tweede rijder van Alpine verdient op dit moment 4 miljoen euro.

In het eerste jaar bij Alpine verdiende Ocon 1.2 miljoen euro. Dit zou voor Nyck de Vries dan ook ongeveer hetzelfde zijn. De salarissen van Formule-1 teams zijn de afgelopen jaren wel explosief gestegen, dus de verwachting is dat Nyck rond de 1.5 miljoen euro per jaar kan bijschrijven. Dit is dan ook al gelijk een stuk meer dan wat hij bij Williams kan verdienen.

Dit verdient Nyck de Vries bij het tekenen van nieuw Formule 1-contract Alpha Tauri

Bij Alpha Tauri is er op dit moment geen stoeltje beschikbaar. Alleen is de kans groot dat Pierre Gasly naar Alpine gaat vertrekken. Ook binnen het team van Alpha Tauri weten ze dit. Wanneer dit daadwerkelijk gebeurt komt er bij Alpha Tauri een plekje vrij voor de Nederlander. Nyck de Vries heeft dan ook al een gesprek gehad met topadviseur Helmut Marko. De interesse vanuit Alpha Tauri is dan ook serieus te noemen.

Kan Alpha Tauri Nyck de Vries binnen hengelen met alle concurrentie op de loer? Ze zullen in ieder geval flink in de buidel moeten tasten willen ze hem meer kunnen bieden dan Alpine. Pierre Gasly is op het moment eerste rijder binnen het team van Alpha Tauri. Hij verdient veel meer dan tweede rijder Yuki Tsunoda. Pierre Gasly verdient namelijk vier miljoen euro terwijl de arme Yuki Tsunoda jaarlijks maar €364.900 mag bijschrijven. Dit is een aanzienlijk verschil. Nyck de Vries heeft veel meer ervaring en prijzen gepakt dan Yuki Tsunoda, dus zal hij bij Alpha Tauri sowieso in een hogere salarisschaal terechtkomen.

Pierre Gasly verdiende in zijn eerste jaar bij Alpha Tauri één miljoen euro. Zoals eerder gezegd heeft Alpha Tauri veel concurrentie en zijn de salarissen van de Formule 1-coureurs flink gestegen. Nyck de Vries gaat dan naar verwachting rond de 1.2 miljoen euro verdienen bij Alpha Tauri.

Voor welk team moet Nyck de Vries kiezen?

Wanneer er niet naar het totaalplaatje wordt gekeken, maar puur naar salaris dan schieten er twee teams bovenuit. Het gaat tussen Alpha Tauri en Alpine. Het salaris wat de Nederlander bij beide teams kan gaan verdienen ontloopt elkaar niet veel. Wanneer er puur naar de cijfers gekeken wordt heeft Alpine de meest lucratieve deal klaarliggen voor De Vries.

Kijk je naar het totaal plaatje en de doorgroeimogelijkheden dan is Alpha Tauri de betere keus. Met Alpha Tauri kan de Nederlander makkelijker promoveren naar de grote broer, namelijk Red Bull. Hier kan hij dan samen gaan racen met Max Verstappen. Voor de Nederlandse fans zou dat natuurlijk een droomcombinatie zijn!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Marijn Kuipers laat heerlijk figuurtje zien in superstrak sportpakje (video!)

Marijn Kuipers deelt beelden van haar prachtige figuur terwijl ze aan het sporten is met een extreem strak pakje aan!

Naomy van Beem moet zich zorgen maken: Rico Verhoeven slaat smakelijk hapje aan de haak

Naomy van Beem moet zich zorgen maken: Rico Verhoeven slaat smakelijk hapje aan de haak

Jade Anna pakt uit met heerlijk doorschijnend setje: dit ziet Kenneth Taylor in de slaapkamer (foto’s!)

Jade Anna van Vliet heeft weer een ontzettend mooie collectie foto's online gezet waar iedereen van gaat smullen. Check het snel!