Deze sportieve vrouw ligt thuis op Vivianne Miedema te wachten

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Nadat Vivianne Miedema de ‘Beste voetbalster van het jaar’-prijs won, plofte ze zeker niet alleen op de bank. Wie is de gelukkige dame die thuis op de succesvolle voetbalster wacht?

Scoren doet de Nederlandse voetbalster Vivianne Miedema blijkbaar niet alleen op het veld. Ze heeft in haar hele voetbalcarrière al meerdere prijzen mogen ontvangen, maar één prijs staat bij de voetbalster op nummer 1: haar vriendin. Mysterieus over haar relatie doen is niks voor Vivianne Miedema, want ze deelt regelmatig een foto met haar vriendin op Instagram. De spits van Arsenal is natuurlijk de meest productieve speelster van het Nederlands elftal en heeft zichzelf dit jaar ook weer bewezen. De Britse omroep BBC heeft haar namelijk uitgeroepen tot beste voetbalster van het jaar. Tijdens de training werd die prijs haar onverwachts overhandigd. Dat haar partner op dat moment aanwezig was, is helemaal niet zo vreemd: Miedema speelt namelijk in hetzelfde team als haar vriendin!

Vivianne Miedema is ‘Beste voetbalster van het jaar’

Miedema bewijst zichzelf keer op keer weer. Dat er geen rem op de Nederlandse voetbalster zit is in de afgelopen tijd wel gebleken. Op de Olympische Spelen van 2021 werd Vivianne topscorer; ze scoorde tien doelpunten in vier wedstrijden. Dat Miedema topscorer is, was voor de Nederlandse voetbalfanaten al veel langer duidelijk. In 104 interlands (wedstrijd tussen twee landen) scoorde Vivianne 85 doelpunten voor de Oranjeleeuwinnen. De winnaar van de prijs voor ‘Beste voetbalster van het jaar’ wordt jaarlijks gekozen door voetbalfans over de hele wereld. Miedema streed dit jaar tegen de Australische Sam Kerr, die bij Chelsea voetbalt, en Alexia Putellas, een Spaanse voetbalster bij FC Barcelona. Het lukte de Nederlandse voetbalster om beiden te verslaan. En terecht is dat zeker, want Vivianne Miedema heeft in haar tijd bij Arsenal, dus sinds 2017, al meer dan honderd doelpunten gescoord…
Foto: Vivianne Miedema scoorde ook relatie op het veld

Blijkbaar scoort Vivianne Miedema het beste op het veld in haar voetbaltenue… Dan is de voetbalster helemaal in haar element en kan ze volledig zichzelf zijn. Met haar fame and fortune zou Miedema overal een vriendin vandaan kunnen plukken. Toch vond Vivianne haar grote liefde dichterbij dan verwacht. In 2015 maakte Vivianne een toptransfer naar Bayern München, waar ze teamgenoot werd van de Schotse Lisa Evans, die daar al bijna een jaar speelde. Je voelt ‘m al aankomen: het klikte zowel op als naast het veld erg goed tussen de twee, en in 2016 sloeg de vonk definitief over. In 2017 was Miedema toe aan meer uitdaging en tekende ze bij Arsenal. Nog geen halve maand later maakte Lisa Evans dezelfde overstap, wat natuurlijk totaal geen toeval is. Dat de twee de ‘relatietest’ hebben overleefd kan wel bevestigd worden, want door in hetzelfde professionele voetbalteam te spelen kunnen de spanningen hoog oplopen. Op de foto hierboven is te zien dat dat bij Lisa en Vivianne geen probleem is; de twee zien er harstikke gelukkig uit! Maar een partner die Miedema thuis op de bank opwacht na de training, heeft ze dus niet; Lisa Evans gaat gewoon steeds mee naar huis vanuit de training!

Vivianne Miedema heeft het hoogst haalbare al bereikt

In 2019 wist Miedema ook al een mooie prijs te bemachtigen. Dat seizoen speelde niet alleen Vivianne Miedema, maar ook haar partner Lisa Evans erg sterk en werd Arsenal zelfs kampioen. Door Viviannes schitterende acties werd ze gekroond tot Player of the Year. Nu, twee jaar later, heeft ze weer een soortgelijke prijs gewonnen. In 2020 was het dus wat rustiger voor Miedema, maar eigenlijk heeft ze het hoogst haalbare nu al bereikt. Toch denkt de voetbalster zelf daar anders over: “Records zijn er om verbeterd te worden en ik hoop dat iemand dat in de toekomst gaat doen, maar nu geniet ik ervan”, reageert ze na het ontvangst van de prijs voor ‘Beste voetbalster van het jaar. Dat ze de echte sportersmentaliteit heeft is dus ook bewezen!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Tina Nijkamp ergert zich kapot aan ronde vorm bij Hélène Hendriks tijdens De Oranjezondag: ‘Zo jammer’

Hoewel de kijkcijfers een beetje aantrekken, is er nog steeds genoeg mis bij De Oranjezondag. Vooral dit aspect van de talkshow moet zo snel mogelijk aangepast worden, aldus Tina Nijkamp...

Auw: Enorme misser bij nieuwe serie Máxima zorgt voor wegzappende kijkers

De nieuwe serie Máxima heeft de enorme verwachtingen niet echt waar kunnen maken. Een simpel detail zorgde ervoor dat veel kijkers wegbleven...

Jack van Gelder fileert tafelgast tijdens De Oranjezondag: ‘Hij is zo ijdel als wat’

Jack van Gelder spaart zijn collega Rutger Castricum absoluut niet. Tijdens De Oranjezondag wordt er over- en weer flink met modder gegooid!