Deze gadget levert je een maand per jaar extra op

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Iedereen heeft weleens het gevoel dat de tijd snel gaat. Dat is ook niet heel gek als je nagaat dat de gemiddelde Nederlander 34 dagen per jaar op zijn telefoon zit. Dat is ruim een maand per jaar. Twee studenten komen met dé oplossing om die verloren tijd terug te winnen!

Je telefoon is natuurlijk een handige gadget, maar vaker dan we lief hebben verliezen we erdoor ons contact met de omgeving, én ons gevoel van tijd doordat we telkens in de weer zijn met ons digitale speeltje. “Unplug distraction. Plug into life.” is de slagzin van de start-up die is bedacht door twee studenten van de TU Delft.

De ultieme anti-gadget

Zij besloten in het offensief te gaan tegen de smartphone verslaving waar haast iedereen met een smartphone aan lijdt. Zij bedachten de ultieme anti-gadget: Unpluq. Je kunt het apparaatje zo instellen dat je alleen maar toegang krijgt tot bepaalde apps als je de Unpluq in het usb-poortje van je telefoon stopt. Laat je het ding dus thuis, dan kun je ook niet op bepaalde apps.

Ook je baas zal hier wat blijer mee zijn, omdat je zo niet meer – boven op je pauze – nog eens extra vijftien minuten per dag op het toilet nutteloze nieuwsfeitjes en compilaties van kattenfilmpjes zit te kijken.

Mocht je ook het gevoel hebben dat je sinds de mobiele telefoon in toenemende mate de controle over je eigen leven dreigt te verliezen, dan ben je misschien een goede kandidaat om de Unpluq aan te schaffen wanneer hij op de markt komt. Met alle trucjes die de grote techbedrijven uit de kast hebben getrokken om ons zo te manipuleren tot een kudde gemanipuleerde en digitale schapen.

(Lees verder onder de video)

Het Mannenzaken-alternatief

De kans is aanwezig dat de Unpluq nooit op de markt zal komen, het is daarom belangrijk om ook een alternatief achter de hand te hebben zodat je op een andere manier je verloren tijd goed kunt maken. Mannenzaken adviseert daarom om je startpagina op Mannenzaken.nl te zetten en verder alle applicaties te verwijderen. Want wat heb je nog meer nodig dan dagelijks een gezonde dosis entertainment? Praten doe je maar tegen mensen in plaats van via Whatsapp. En als je zo graag jezelf wilt etaleren, zorg er dan voor dat je voortuin er netjes bij staat in plaats van een interessante selfie op Facebook!

 

Laatste nieuws

Heleen van Royen deelt foto van beestachtige bedpartner

Heleen van Royen heeft een beestachtig goede nacht beleefd. Maar die heeft ze natuurlijk niet in haar eentje doorgebracht. 

Foto: Romy Monteiro heeft kleverige verslaving

Romy Monteiro doet er alles aan om in shape te blijven. Toch is er één ding waar de zangeres echt niet af kan blijven. Het is een nogal plakkerige verslaving om te hebben..

Foto: Bridget Maasland draagt bizar lapje bij heerlijke outfit

Bridget Maasland deelt een schrokkende foto met haar volgers. Het lijkt op het eerste oog alsof Bridget een prachtige outfit draagt maar is er toch wel iets héél merkwaardigs aan te zien..

Gerelateerde berichten