De mooiste foto’s van Hélène Hendriks: hockeymeisje met balgevoel

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Hoe een hockeymeisje kon uitgroeien tot de populairste voetbalverslaggeefster van Nederland? Deze foto’s van Hélène Hendriks vertellen het hele verhaal…

Helene Hendriks foto's hockeymeisje carriere balgevoel

Hélène Hendriks vormt drieling met zussen

Dat Hélène Hendriks foto’s ooit iets met teamsport zou gaan doen stond vanaf haar geboorte al min of meer vast. Ze kwam namelijk samen met haar twee zussen als drieling ter wereld. Hoewel ze haar privéleven zo veel mogelijk uit de media probeert te houden, bestaat er toch een unieke foto van Hélène Hendriks en haar zussen. Je ziet dat ze erg op elkaar lijken, maar verre van identiek zijn. Ook qua carrière gingen ze alle drie hun eigen weg. Slechts één van hen dook de topsport in…

Helene Hendriks drieling zussen

Het sterke balgevoel van Hélène Hendriks

Hélène Hendriks was voor ze op tv kwam al gek van sport. Ze had altijd aanleg voor gymnastiek en laat ook vandaag de dag soms nog zien hoe lenig ze is. De Brabantse blondine blonk vooral uit als het op balgevoel aankwam. Ondanks dat ze het volgens ingewijden erg goed deed in de turnhal, lonkten de team- en vooral balsporten meer. Op onderstaande foto zie je dat ze die twee sporttakken soms toch nog weet te combineren.

Lees ook: Deze foto van Hélène Hendriks bij De Oranjezomer zorgt meteen voor ophef

Helene Hendriks balgevoel

Hélène Hendriks valt op bij hockeywedstrijd

Het werd uiteindelijk hockey. Hélène Hendriks speelde bij lokale club HCP voor ze een stap hogerop maakte en bij Push ging spelen. Daar bereikte ze de hoofdklasse en speelde ze zich uiteindelijk in de kijker bij Den Bosch. Later kwam ze ook uit voor Rotterdam en Victoria. De gezellige Brabantse heeft altijd een goede babbel en een uitgesproken mening gehad. Op die manier viel ze zich zelfs als relatief anonieme hockeyster toch op. In één oogopslag kon je Hélène op het veld herkennen. Niet alleen aan haar flitsende techniek, maar ook aan haar outfit. Want hoewel het in hockey om prestaties gaat, was het voor Hélène Hendriks ook belangrijk om er goed uit te zien op het veld. Geen wonder dat ze later bij de tv terechtkwam. Op deze foto zie je precies wat we bedoelen!

Helene Hendriks hockey foto

Hélène wil strakke hockeykleding

In haar tijd als hockeyprof bij Push in Breda stoorde Hélène Hendriks zich mateloos aan de teamkleding die ze daar kreeg. Daar stak ze, eigenwijs als ze is, een hockeystokje voor: “Ik weet nog wel, het eerste jaar bij het vrouwenteam van Push Breda. Mijn god wat een rokken en shirts. Ik leek wel op een complete gezinstent. Voor de competitie startte heb ik zelf een strak shirtje en rokje gekocht waar ik me fijn in voelde. Het werd nog even lastig met sponsoring maar uiteindelijk heb ik het hele seizoen er zo bijgelopen. Gelukkig!” Je begrijpt ineens hoe Hélène zich zo snel in de kijker speelde!

Helene Hendriks hockey foto

Hélène Hendriks gaat keihard door

Vergis je niet: Hélène Hendriks liep niet als een modepopje over het veld. Integendeel. Mensen die haar in deze tijd vanaf de zijlijn hebben mogen bewonderen spreken altijd over het loopvermogen van de blondine. Ze ging er altijd voor: “zelfs als we met 5-0 achter stonden dacht ik nog dat we met 6-5 konden winnen,” zei ze ooit in een interview. Dankzij haar doorzettingsvermogen zit ze nu met een mooie tv-carrière. Dat, en een bizar ongeluk op het hockeyveld. Zonder die levensbepalende gebeurtenis had Hélène misschien nooit de microfoon opgepakt…

Helene gala

Hélènes bizarre blessure aan pink

Op een noodlottige wedstrijddag raakte Hélène Hendriks, die zoals altijd met gevaar voor eigen leven uitliep bij een strafcorner, geblesseerd aan haar pink. De bal raakte haar vinger zó hard, dat het topje er gewoon vanaf vloog. Dit vreemde voorval leverde haar aandacht op van de NOS. Verslaggever Joep Schreuder kwam een reportage kwam maken. De twee raakten aan de praat, en er ontstond iets. Sommige mensen beweren dat er een tijdje méér tussen die twee gespeeld heeft dan alleen professionele interesse. Over haar relatie met Schreuder zwijgt Hélène Hendriks echter nog steeds. Feit blijft dat ze dankzij hem aan de slag kon bij NAC TV.

Helene Hendriks achter de schermen

Hélène Hendriks bij Omroep Brabant

Toen Hélène Hendriks eenmaal op tv verschenen was, gebeurde hetzelfde als tijdens haar hockeycarrière – ze viel direct op! Bij NAC TV konden ze haar niet lang voor zichzelf houden: Omroep Brabant stond al snel op de stoep, en ook L1 had interesse. Na een tijdje voor de provinciale omroepen te hebben gewerkt kon ze weer promotie maken. Hélène kon aan de slag bij Eredivisie Live – haar eerste klus op nationale televisie.

Helene Hendriks Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant

Profvoetballers willen Hélène Hendriks

Ook toen Eredivisie Live later in Fox Sports veranderde bleef Hélène Hendriks op haar plek. De kijker moest even wennen, maar had snel vrede met de inbreng van Hélène in hun voetbalweekend. Terwijl fans smulden van elke bijdrage die Hélène leverde, duurde het iets langer voor de spelers gewend waren aan deze vorm van afleiding in ‘hun’ catacomben. Hélène Hendriks kreeg in deze tijd naar eigen zeggen best vaak te maken met oneerbare verzoeken van voetballers. Ze heeft helaas nooit namen genoemd. Tegenwoordig weten alle voetballers dat Hélène off-limits is!

Helene Eredivisie Live Helene voetballers aandacht
Foto’s: Eredivisie Live

Hélène Hendriks favoriet bij Voetbal Inside

Intussen werd Hélène ook regelmatig door Fox Sports ‘gedeeld’ met Voetbal Inside. Johan Derksen, René van der Gijp en Hans Kraay konden hun geluk niet op als Hélène in een kort een-tweetje met de studio het weekendprogramma van de Eredivisie kwam opsommen. Als ze geen onderdeel van de show was, werd ze gewoon in beeld getrokken! Vooral Derksen was altijd opvallend positief over Hélènes optredens. Vooral bij dit voetbalgala konden de RTL7-camera’s geen genoeg krijgen van haar!

Helene Voetbal Inside
Foto: Fox Sports

De Eretribune met Hélène Hendriks en Jan-Joost

Haar rol bij Fox Sports groeide. De blondine hoefde niet meer op onbeduidende voetbalvelden te staan, maar kreeg een eigen televisieprogramma samen met Jan-Joost van Gangelen: de Eretribune. In dit programma schitterde Hélène vooral door haar outfits. Elke week was het raak. Als je deze foto’s bekijkt is het logisch dat het programma zo goed scoorde!

Helene Eretribune
Helene Hendriks Eretribune
Foto: Fox Sports

Overstap naar Veronica

Hoewel ze het goed had bij Fox Sports, lonkte het grote geld en de kijkcijfers van de open kanalen. De overstap naar Veronica was voor Hélène Hendriks dus een logische. Ze mocht daar bovendien haar horizon verbreden: ze kreeg haar eigen talkshow met Wilfred Genee en was ook de presentatrice van GLORY en andere vechtsportevenementen op de zender. Daar zat ze elke uitzending in een boksgala-outfit de show te stelen!

Helene GLORY
Foto: Veronica

Hélène Hendriks en Anouk Hoogendijk

Hoewel Hélène Hendriks normaal vooral met mannen samenwerkt, kreeg ze bij Veronica ineens te maken met een nieuwe, vrouwelijke collega. Dat was meteen een match made in heaven. Ex-voetballer Anouk Hoogendijk mocht samen met Hélène de wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen aan elkaar praten. Zoals je op de foto ziet pasten de twee perfect bij elkaar. Bovendien hielden ze er een meer dan warme vriendschap aan over! Aan al het moois komt helaas een eind: dit gouden duo is vanwege uitzendrechten alweer uit elkaar gehaald…

Helene Hendriks Anouk Hoogendijk
Foto: Veronica

Champions League

Als hockeyster heeft ze nooit de absolute top gehaald, maar als verslaggever en presentatrice bereikte ze bij Veronica en ook SBS wél het absolute hoogtepunt: de Champions League. Zowel in de studio als op het veld was Hélène de blikvanger tijdens de uitzendingen van het miljardenbal.

Helene Hendriks Champions League
Foto: Veronica

Inmiddels zijn de rechten van de Champions League niet meer in handen van Veronica en SBS, dus is het nog maar de vraag of Hélène ooit nog gaat schitteren op die magische Champions League-avonden…

Helene Champions League
Foto: Veronica

Hélène Hendriks met spoed naar ziekenhuis

Eind 2020 belandde Hélène Hendriks ineens in het ziekenhuis. Om de inmiddels op volle toeren draaiende geruchtenmolen tot stilstand te brengen besloot Hélène uiteindelijk maar gewoon te zeggen wat er precies aan de hand was: ze had last van een acute blindedarmontsteking. Ze had heel veel pijn, maar kon na een snelle operatie weer vlug naar huis en ook weer snel aan het werk.

Hélène Hendriks privé

Op professioneel vlak weten we vrijwel alles van Hélène Hendriks. Privé is ze nog altijd erg voorzichtig. Is ze dan écht zo’n gesloten boek? Welnee, soms laat ze af en toe toch ineens iets persoonlijks los. Een opvallende persoonlijke voorkeur bijvoorbeeld (zie de tweet hieronder). Ook duiken er heel soms foto’s uit haar privécollectie op. Over haar relatiestatus weten we nog steeds heel weinig. Wat we wél weten is dat ze in ieder geval niet op vrouwen en dus ook niet op profvoetballers valt. Wie er dan wel kans maakt? Dat blijft voorlopig een raadsel…

Helene Hendriks prive fotos

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Fotobewijs: Handbalster Lois Abbingh is mooiste vlaggendrager ooit tijdens Olympische Spelen (foto’s!)

Dames en heren maak kennis met de knapste vlaggendrager sinds tijden: handbalster Lois Abbingh. De blondine is het leukste 'uithangbord' die we tot nu toe hebben gezien gedurende de openingsceremonie!

Droomduo knalt nu al van je scherm: Tess Wester en Irene Schouten kruipen dicht tegen elkaar aan in romantisch Parijs (foto’s!)

Tess Wester en Irene Schouten zijn het nieuwe droomduo tijdens deze Olympische Spelen in Parijs. En dat laten ze even goed zien!

Inge de Bruijn heeft haar Olympische terug: Ex-zwemster showt geweldige transformatie (foto’s!)

De voormalige Olympische zwemkampioene Inge de Bruijn is fitter dan ooit tevoren. Ze heeft een 6-weekse training gevolgd en heeft haar goddelijke figuur volledig terug!