De Ligt gaat voor goud

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Matthijs de Ligt in het shirt van Oranje

Vanavond wordt een van Nederlands’ grootste voetbaltalenten weer van stal gehaald om zijn kunsten te vertonen op een van de grootste internationale voetbalpodia: de Champions League. We hebben het natuurlijk over Matthijs de Ligt, de centrale verdediger van Juventus. Vanavond neemt hij het, in Turijn, met zijn ploeg op tegen de heersende Russisch kampioen, Lokomotiv Moskou.

De Ligt gaat niet als een trein

Of het een spannende pot gaat worden, valt te betwisten. Op papier lijkt het wel duidelijk naar welke ploeg de drie punten zouden moeten gaan. Ware het niet, dat ons Matthijs niet zo lekker bezig is de afgelopen weken. De Ligt kent alles behalve een gelukkige seizoensstart bij Juventus, met onder andere een eigen doelpunt in zijn (officieuze) debuutwedstrijd. Het lijkt soms wel dat hij, na het uitvallen van Chiellini, de 41-jarige Gianluigi Buffon als mentor heeft gekregen binnen de ploeg van de ‘Oude Dame’. Niks mis mee uiteraard, ware het niet dat Buffon iets wél, mag dat Matthijs níet mag: zijn handen gebruiken. Dit lijkt De Ligt nog niet helemaal door te hebben soms, aangezien hij de laatste tijd regelmatig als handballer optreedt binnen de Turijnse ploeg. Met alle gevolgen van dien..

Vertaling: De Ligt wanneer de bal in het zestienmetergebied kom [red.]

Golden Boy

De Ligt won al diverse persoonlijke prijzen in zijn nog prille loopbaan als voetballer. Zo werd hij gekozen tot Sporttalent van Amsterdam, won hij de Johan Cruijff Prijs voor het grootste talent van de Eredivisie en mocht hij de Golden Boy Award op zijn palmares bijschrijven vorig jaar. Maar als je de kleedkamer deelt met spelers zoals Christiano Ronaldo, dan vallen deze prijsjes natuurlijk in het niet. De centrale verdediger wordt zo gedwongen om zichzelf op andere manieren te onderscheiden. Dat lijkt hij dit jaar te doen door een nieuwe prijs te ambiëren: die van de beste doelman.

Illuster rijtje

Als Matthijs zo doorgaat, komt hij in een illuster rijtje terecht. Over 20 jaar is misschien ‘De hand van Maradonna’ wel vervangen door ‘De hand van De Ligt’. En in plaats van een kort filmpje, ter herinnering aan die ene wedstrijd van 22 juni 1986, kijken we dan gezellig met zijn allen naar een compilatie van 15 minuten met de meest iconische, bijzondere en acrobatische hands-ballen die Matthijs in zijn carrière weet te veroorzaken. Hebben we meteen wat te doen in de rust. Hij lijkt er zelf in ieder geval weer zin in te hebben, zo blijkt uit het bijschrift van deze Instagrampost. Alleen of die handjes en dat armpje erbij zo’n goed idee waren..?

Voldoende steun

Even zonder gekkigheid, mogen we als Nederlanders blij zijn met zo’n enorm talent, dat ons de komende jaren ongetwijfeld nog veel plezier gaat opleveren. De Ligt is een voetballer van wereldformaat, en geniet dus ook nog voldoende steun van coach, ploeggenoten en ga zo maar door. Die jongen, die komt er wel. En mocht ‘ie onverhoopt een keer een de punten verspelen of een flinke blunder maken, vindt hij ongetwijfeld thuis een schouder om op uit te huilen bij zijn vriendin, AnneKee Molenaar. Ook geen straf, als je het ons vraagt.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Het zit in haar bloed: Emma Deckers neemt haar twee enorme tennisballen mee naar Wimbledon (foto’s!)

De mooie Emma Deckers heeft een foto online gezet die momenteel alle aandacht trekt. Zie zelf maar waarom!

Rico Verhoeven krijgt bakken kritiek na deze video met Naomy van Beem: ‘Golddigger vibes’

Rico Verhoeven heeft een nieuwe video gedeeld, waarin hij samen met zijn vriendin te zien is. Niet iedereen is er blij mee. 

Roxy Dekker gaat stiekem weg met deze bekende rapper (foto’s!)

Roxy Dekker heeft een nieuwe single en die promoot ze met een wel hele bijzondere gast. Bekijk het snel hier!