De echte ‘La Casa de Papel’ in spannende Netflix serie ‘This Is a Robbery’

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Netflix heeft binnenkort weer een supervette serie klaar staan voor jou om te bingen. This Is a Robbery: The World’s Biggest Art Heist is een nieuwe true crime documentaire serie gemaakt door de bedenkers van de populaire film The Irishman. Een serie met flink wat spanning, waarin het mysterie rondom de grootste kunstroof aller tijden wordt bekeken.  

In de serie, van de makers van de brilliante misdaadfilm The Irishman, wordt de aandacht gelegd op de grootste kunstroof in de geschiedenis, in Boston in 1990. In de docu-serie wordt de mysterieuze zaak van begin tot eind uitgelegd. Met archiefbeelden, video’s, krantenkoppen, politiedossiers en interviews met betrokkenen geven de makers een beeld in de spraakmakende zaak en proberen ze er achter te komen wie de daders waren. Want hoewel de schilderijen al meer dan dertig jaar vermist zijn, ontbreekt van de daders nog steeds elk spoor. Daarmee is This Is a Robbery de real-life versie van het intrigerende La Casa de Papel. 

The plot thickens

Waar gaat de documentaire dan over? In 1990 liepen twee politieagenten met getrokken wapens het Gardner Museum met de legendarische woorden ‘gentlemen, this is a robbery’. Niet veel later verdwenen ze met dertien kostbare en unieke schilderijen. Tussen al die schilderijen zaten veel Hollandse meesters, zoals Rembrandt en Vermeer. De schilderijen zijn nooit meer terug gevonden en liggen vermoedelijk nog ergens in een verborgen kluis of in de villa’s van een of andere maffiabaas. De totale waarde van de roof bedraagt 500 miljoen dollar. Dat maakt dit de grootste kunstroof in de geschiedenis van georganiseerde misdaad.

De FBI heeft daarna hard hun best gedaan de kunstdieven op te sporen. Dat heeft alleen niet geholpen, aangezien ze vandaag nog niet weten wie er achter deze roof zaten. De documentaire belooft dus spannend en mysterieus te worden. In eerste instantie werd gedacht dat de Italiaanse maffia achter de diefstal zat, maar dat spoor liep al snel dood. Andere sporen ook, vrij letterlijk, want toen de politie eindelijk een aantal verdachten in het vizier kreeg, werden ze één voor één vermoord aangetroffen. Het is een zaak waar keer op keer spannende en bloedstollende dingen gebeuren.

Real Life la Casa de Papel

De kunstroof is een inspiratie geweest voor vele schrijvers en filmmakers voor toffe boeken, films, series en meer. Films als Ocean’s Eleven en series als La Casa de Papel lijken op die manier toch iets minder vergezocht dan in eerste instantie gedacht. Zeker de spannende scene in La Casa de Papel waarin de bankrovers voor het eerst de ‘fabrica de la moneda y timbre’ in gaan lijkt regelrecht geinspireerd op de roof uit This Is a Robbery. Dat alleen al maakt de serie de moeite waard.

Release datum

De eerste trailer belooft in ieder geval veel goeds. This is a Robbery: The World’s Biggest Art Heist is vanaf 7 april te streamen op Netflix. De documentaire komt van de hand van een van de meest spraakmakende filmmakers aller tijden. Jane Rosenthal, de oprichter van het Tribeca Film Festival en producente van zo’n beetje elke film met Robert DeNiro, waaronder The Irishman. 

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Minimaal aangeklede Jutta Leerdam laat zich keuren door gluurder in badkamer (foto’s!)

Jutta is zich aan het klaarmaken in de badkamer maar wordt bekeken. Ze heeft nauwelijks kleding aan! Degene die Jutta aan het bekijken is lijkt deze outfit dan ook helemaal goed te keuren!

Fans woedend op Max Verstappen na teleurstellende onthulling (video)

Max Verstappen dacht zijn fans blij te kunnen maken met een flinke onthulling. Helaas kreeg de Nederlander eigenlijk alleen maar kritiek op deze video...

Geluksvogel Rico Verhoeven pronkt met de heerlijke vormen van Naomy van Beem (video!)

Rico Verhoeven is overduidelijk enorm trots op zijn knappe vriendin. Hij plaatst een prachtige vakantievideo waarin vooral de vormen van zijn vriendin de hoofdrol spelen!