Corleone uit TVOH is van een uitstervend ras

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

In de Knock-Outs van The Voice of Holland hoor je af en toe wat bijzonders. Tussen de blonde meisjes met nachtengaalstemmen en alternatievelingen, zit af en toe een geluid dat je niet vaak hoort. Of in Corleones geval: een verhaal dat tegenwoordig de Top 40 niet haalt.

Corleone in The Voice Of Holland
Corleone in The Voice Of Holland

Het team van Ali B heeft na The Battles nog maar één hiphophead over. Corleone uit Rotterdam sloopte tijdens de vocale ringgevechten zijn concurrenten en mag daarom door naar de knock-out ronde van het programma. Daar weet hij van te voren al dat hem een lastige opgave staat te wachten.

Cor vs. Ideale Schoondochters

Want wat kun je doen als je eruit ziet als de personificatie van de Rotterdamse niet-lullen-maar-poetsen-mentaliteit en het moet opnemen tegen een half leger aan ideale schoondochters? Ali B als coach hebben helpt al. “Ik geef hem altijd de ruimte om zijn eigen teksten te schrijven”, zegt de coach in het voorstukje tijdens de RTL-show. “En die wil ik pas horen als ik in die stoel zit.”

Cor laat een eigen versie Reünie (Snelle) horen. Hij laat daarmee ook zien dat een talent als dat van hem niet per sé bij The Voice of Holland past. En dat is eerder een compliment dan een verwijt. Er zijn namelijk niet veel mensen die het refrein van een bestaand nummer een heel andere boodschap mee kunnen geven dan het origineel.

Terug naar hiphoproots

Daarvoor heb je niet alleen een dosis muzikaliteit voor nodig. Daarvoor moet je terug naar de plek waar de hip, de hop vond en ze samen besloten verder te gaan. Voordat de raps over bitches and bottles gingen, vertelden de rhymes op de beat een verhaal. Voordat rappers hun kwetsbaarheid verscholen achter gouden kettingen en platinum tanden, gaven die woorden de rest van hun bestaan zin.

Cor zorgde met zijn optreden voor een reünie met de begintijd van hiphop. Dat hij daarmee de volgende ronde niet haalde, is gezien de concurrentie niet eens zo gek. De massa wint in deze show, maar toch is het elke keer het niche dat je stoel opnieuw laat draaien.

J. Cor

Want hoe vaak zie je een stoere gast de tijd nemen om te gaan zitten en zijn ziel bloot te leggen voor het oog van de rest van het land? Cor lijkt het type dat normaal de headlines haalt omdat ze doorgesnoven in De Kuip (stadion voetbalclub Feyenoord) gaan zitten. Dan zie je niet per sé een man die iets kan wat Ali B, Lil’ Kleine en ook Ronnie Flex geen van allen machtig zijn.

Ten minste: wanneer je succes meet met hits in de Top40 en moneys op de bank, dan staan die drie heren op een andere hoogte dan Cor. Hoeft muziek geen feestje te bouwen, dan zijn er weinig artiesten die een verhaal kunnen overbrengen zoals ‘J. Cor’ dat doet.

Laatste nieuws

Bloedfanatieke Rico Verhoeven blijkt ook natuurtalent in totaal andere sport

Rico Verhoeven is bloedfanatiek. Niet alleen in de ring, maar schijnbaar ook in de arcadehal. Dat maakt het voor zijn zoontje wel wat minder. 

Aanlokkelijke Jutta Leerdam toont trots haar nieuwe glimmertje

Jutta Leerdam is ontzettend blij met haar nieuwe medaille. En dat moet online natuurlijk wel even gevierd worden met een mooie foto.

Emma Heesters laat haar fans ontzettend diep naar binnen kijken

Zangeres Emma Heesters heeft met haar nieuwe video maar weer aangetoond dat ze meer kan dan alleen maar mooi zingen.