Cluedo met camera’s bij Perfecte Plaatje

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

De kandidaten in Het Perfecte Plaatje bewezen deze week dat je niet met hen moet sollen. Ze mochten een crime scene in scène zetten voor hun foto opdracht en werden nogal creatief met de verschillende manieren waarop je iemand zou kunnen vermoorden.

Parachuterende schapen

Aan de andere kant: je moet ergens je frustraties kwijt als je eerst een dag vast zit op Texel. Tijl brengt de stemming er meteen goed in: “Als je aan Texel denkt, waar denk je natuurlijk aan?”.

De eerste relatie die de meeste mensen zullen leggen met Texel, is die dodelijk saaie vakantie met je ouders die per sé voor het eerst sinds 12 jaar het huis uit wilden. Dat betekent urenlang door de modder te slenteren en mosselen vreten. En dat is dan nog niet eens alles: probeer maar eens te slapen in de ziltige zeelucht.

De kandidaten dachten eerder aan vuurtoren, parachute springen en schapen. “We gaan het combineren, met schapen parachute springen”, zei Tijl nog voor de grap. Dat zou wel spectaculaire foto’s hebben opgeleverd. In tegenstelling tot de resultaten van de daadwerkelijke opdracht. Deze vielen in alle opzichten tegen. De kandidaten mochten namelijk landschappen fotograferen die typisch Texel uitstralen en verder dan zee-in-schaap kom je dan moeilijk.

Cluedo met camera’s

Na het Texelse landschap, mogen de kandidaten luguber aan de slag voor een bijzondere fashionshoot. Ze staan op een groot landgoed en maken zich op voor een spelletje Cluedo met camera. De kandidaten krijgen allemaal een model met een bijbehorend kostuum en een moordwapen en mogen zelf op het landgoed aan de slag met een compositie. Niet alleen moet de kleding mooi uitkomen en moet het een mooie foto zijn, maar het moordwapen moet goed in beeld en het moet duidelijk zijn hoe het model aan haar einde is gekomen.

Dan wordt de aflevering even bizar, want wie van de kandidaten kan het beste een moord plannen? Is het Kees, met zijn jaren 80 model dat tussen de rook van een loeiende auto bebloed op straat licht naast een gebroken nummerbord? Of toch Steven, met het gewurgde kamermeisje en haar föhn. Of toch Froukje, met de bruid die door een jaloerse ex is vermoord door een kroonluchter op haar kop te laten vallen.

Als de verhalen gemaakt zijn moeten ze alleen nog geloofwaardig in beeld. Dat blijkt nog niet zo simpel om zo mooi mogelijk een lijk in beeld te zetten. De modellen moeten “echt dode blikken” geven en “meer dood” spelen. Daphne laat haar model zelfs het water in glijden. Arme meisjes.

De countrygirl, in de salon, met het gif

Jamie weet met zijn foto de jury het meest te overtuigen en haalt dan ook het hoogste gemiddelde. Trek maar vast een biertje open Jamie. Zo zie je maar weer dat je de opdracht niet zo serieus hoeft te nemen zolang je maar het Perfecte Plaatje schiet. En eerlijk is eerlijk. Jamie zijn tweede foto is bizar goed. Misschien toch maar een carrière switch overwegen?

Laatste nieuws

Wil jij weten naar welke sauna Geraldine Kemper gaat?

De 33-jarige Geraldine Kemper vertelt vol lof over hoe graag ze naar de sauna gaat, en deelt open in welk resort je haar kan vinden! 

Video: Marieke Elsinga geeft harig poesje flinke massage

Marieke Elsinga heeft erg veel last van jeuk. Maar ze is niet de enige. Gelukkig heeft Marieke daar wel iets op gevonden. 

Video: Rose Bertram gooit benen open en zakt diep naar de grond

Rose Bertram weet iedereen weer flink te vermaken met haar bizar goede foto's en video's. In een strak broekje gooit ze verleidelijk haar heupen los. 

Gerelateerde berichten