Budweiser ‘verovert’ nu ook Nederland

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Budweiser Bud Nederland

‘Bud’ is minder spannend van smaak, maar drinkt wel lekker door. Binnenkort ook bij voetbalclub Ajax te verkrijgen…

Hoe krijg je als biermerk voet aan de grond in een land waar al een enorme bierindustrie zit, en waar ook regelmatig met volle teugen genoten wordt van Belgisch en Duits bier? Vraag het aan Budweiser!

Rood en wit wordt kampioen

De wereldberoemde Amerikaanse bierbrouwer probeert het bier met de iconische rood-witte label vanaf dit jaar ook in Nederland te verkopen. Da’s geen makkelijke taak. Ten eerste moet de marketing goed in orde zijn. Maar hoe krijg je met al die honderden (waaronder véél lekkerdere) andere merken nou de aandacht van de Nederlandse bierdrinker? Via volkssport #1 natuurlijk: voetbal! Budweiser is op veel internationale sportevenementen, bijvoorbeeld het WK voetbal, al hoofdsponsor. Ze hebben nu ook een ingang bij Ajax (ook rood-wit) gevonden, waardoor fans van de grootste club van Nederland vanaf komend seizoen al ‘Bud’ drinken. Gooi er een flitsende reclamecampagne tegenaan (laat dat maar aan die Amerikanen over), en je bent als biermerk in beeld!

We zeggen ‘Bud’, want de volledige merknaam is in Europa lastig te gebruiken. Het ‘originele’ Tsjechische biermerk, Budweiser Budvar, zorgt er namelijk voor dat het Amerikaanse merk met een verkorte naam de Europese biermarkt moet bestormen. In een land waar Budweiser sowieso nog geen gearriveerde naam is maakt dat weinig uit, lijkt ons.

Doortank-biertje

Smaak bespreken we het laatst. Hoe graag we als Nederlanders namelijk ook beweren van écht lekker, smaakvol bier te houden… We drinken nog steeds voornamelijk Heineken! Budweiser staat, net als Heineken, niet echt bekend om z’n unieke smaak, maar dat helpt misschien juist mee: het is een ideaal ‘instapmodelletje’ – niet te bitter, geen gekke smaken, niet te zwaar. Een perfect doortank-biertje dus. En doortanken, daar zijn we in Nederland best goed in!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Video: Jutta Leerdam huilt uit bij Jake Paul tijdens bloedheet tripje

Jutta Leerdam heeft het maar zwaar. De blondine is na het verlies in Calgary gelijk naar Puerto Rico gevlogen. 

Foto: Chantal Janzen krijgt extreem brutale vraag van volger na ijskoud bad

Chantal Janzen reageert op een nogal vreemde vraag van een van haar volgers en dat werd zeer bijzonder. Lezen we dit wel goed?

Foto: Omstreden model Rikkie Kollé blijft jaar langer Miss Universe Nederland

Rikkie Kollé mag haar titel Miss Universe Nederland één jaartje langer vasthouden...