Bronstige boeren hebben schijt

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
carola schouten boeren protest agractie

De Ijzeren Toren in Den Haag wordt vandaag bestormd door bronstige boeren vanuit heel het land. Het letterlijke brood van onze spreekwoordelijke plank wordt hierdoor bedreigd. Althans, dat is hét argument wat de boeren gebruiken. Al vroeg in de nacht zijn ze vertrokken om met hun trekkers richting onze politieke hoofdstad te karren. Je kunt je voorstellen dat dit voor een bijzonder tafereel heeft gezorgd in de ochtendspits. Normaliter jakker je langzaam vooruit met een slippende koppeling en een of ander commerciële radiozender op de achtergrond, maar nu werd werkend Nederland getrakteerd op een colonne trekkers.
Dit resulteerde niet alleen in de trending topic #boerenprotest, maar ook in de drukste ochtendspits ooit. Hoeveel kilometer? Ongeveer van Amsterdam naar Milaan, of negentien keer heen en weer van Rotterdam naar Utrecht. 1137 kilometer!

Boze boeren

De boertjes zijn dus boos. Die boosheid richt zich met name op Carola Schouten, Minister van Landbouw, Natuur & Voedselkwaliteit. Ze hoort haar agrarische achterban natuurlijk te beschermen, maar zij voelen zich niet eerlijk vertegenwoordigd door Carola. De boze boertjes vinden dat ze uitgemolken worden door de politiek, media en activisten. Die hebben een negatief beeld geschetst van de boeren, namelijk: milieuvervuilers en dierenmishandelaren. Belangengroep Agractie, die de protestactie heeft georganiseerd, zegt: “De problemen van Nederland horen niet op ons bordje thuis”. De boeren gaan daarom dus vandaag in Den Haag op zoek naar een nieuw bordje waar ze hun beklag op kunnen afschuiven. Zou Carola haar bordje durven aanbieden? Wij kunnen ons in ieder geval voorstellen dat er genoeg boeren in de rij staan om een beschuitje te eten met de tochtige Minister. De bronstige boeren willen hun toekomst zeker stellen.

Tot de schijt ons doodt

Het huwelijk tussen de boeren en de politiek staat dus op losse hoeven. Ze hebben niet alleen letterlijk schijt, maar ook figuurlijk: hun trekkers reden vanochtend over dranghekken en zelfs op het strand. Er waren 75 trekkers toegestaan op het Malieveld – het verzamelpunt van de boze boertjes – maar al vroeg in de ochtend stonden er al honderden trekkers met ronkende motoren. Met hun rechtervoet op het gaspedaal wilde ze hun punt duidelijk maken door nog wat extra stikstof de lucht in te pompen. Of dat zo handig is? Misschien kunnen de boze boertjes Elon Musk vragen of Tesla een elektrische trekker kan ontwikkelen. Elektrische koeien zou helemaal mooi zijn, want dan is het grootste deel van het probleem opgelost.

https://twitter.com/GoedeShirley/status/1178408843782627333

Maar goed, laten we niet afdwalen. De boeren zijn echt boos. Héél boos. Het ziet er dus naar uit dat in het volgende seizoen van ‘Boer zoekt vrouw’ geen lieve, zorgzame en onhandige boeren meer zullen gaan meedoen, maar boze bronstige boeren. Als er een tochtige tante is die weet hoe ze om moet gaan met deze boeren, dan is het wel Yvon Jaspers. Misschien dat zij voorgedragen kan worden als nieuwe Minister van Landbouw? Daar gaan die bronstige boeren vast harder van melken!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Blondine Delfine Stal (20) puilt aan voor- én achterkant uit haar piepkleine outfit (foto’s!)

Delfine Stal knalt met haar flinke rondingen aan alle kanten uit haar kleding. Ze heeft een enorm klein topje aan die haar rondingen maar net kan tegenhouden.

Kelly Piquet is vlak voor de GP van China in het verkeerde land met haar grote liefde (foto’s!)

Vlak voordat Verstappen in actie moet komen in China reist zijn grote liefde Kelly Piquet af naar het verkeerde land! Zullen ze wel op tijd zijn voor het raceweekend?!

Kletsnatte Jutta Leerdam laat ze schudden op afgelegen plek (video)

Jutta Leerdam is aan het hardlopen op een afgelegen plek en laat haar voorgevel even enorm op en neer stuiteren tot groot genoegen van haar volgers!