‘Boosmakertje’ Merel Ek is woedend na schofterig appje in Tweede Kamer

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Merel Ek is vastberaden om de waarheid boven tafel te krijgen, wat haar ook een reputatie als ‘pitbull journalist’ heeft opgeleverd. Nu is ze helemaal over de kook van een nieuw schandaaltje…

Journalist Merel Ek is duidelijk geïrriteerd door het gedrag van staatssecretaris Gunay Uslu van Cultuur en Media. Haar frustratie komt voort uit Uslu’s weigering om uitleg te geven over haar abrupte vertrek naar het familiebedrijf Corendon. Dit werd pijnlijk duidelijk in de nieuwste aflevering van ‘Politiek Vandaag’.

Merel Ek boos op Gunay Uslu

In een recente aflevering van de podcast ‘Politiek Vandaag‘ ging Merel Ek in een spreekwoordelijke clinch met de woordvoerder van Uslu. De staatssecretaris kondigde onverwachts haar vertrek aan, maar in plaats van een persconferentie of een live statement, werd er slechts een beknopte, schriftelijke verklaring gegeven. “Als je dan voortijdig opstapt, dan kom je dat wel even uitleggen aan journalisten”, stelde Merel. De dag na de aankondiging nam Uslu al de leiding over als CEO van Corendon. Deze snelle overstap wekte verbazing en kritiek, vooral onder politieke journalisten.

Niemand wil met Merel spreken

Merel Ek, nooit iemand die een blad voor de mond neemt, uitte haar ongenoegen in een gesprek waarin ze onthulde hoe ze de woordvoerder van Uslu confronteerde. Ze vond het ronduit belachelijk dat Uslu de pers negeerde. Ek was zichtbaar geïrriteerd, en dat is nog zacht uitgedrukt.

Woordvoerder van Gunay Uslu en Merel Ek in spreekwoordelijke clinch

In dezelfde aflevering van ‘Politiek Vandaag’ onthulde Ek nog een opmerkelijk feit. De persoonlijke woordvoerder van Uslu, die haar op die bewuste dag uit de wind hield, maakt ook de overstap naar Corendon. “Ik was echt een beetje boos”, zei Merel over de woordvoerder die haar niet te woord wilde staan.

Sam vindt dat Merel zichzelf de belangrijk maakt

In de populaire podcast ‘Politiek Vandaag’ werd het segment met Merel Ek aangekondigd als “Een boos makertje met Merel”. Ze opende het gesprek met een duidelijke stelling: “Als je dan opstapt, kun je dan best even uitleg geven aan journalisten.” Sam Hagens, altijd klaar voor een stevig debat, stelde provocerend: “Maak je daar journalisten dan niet iets te belangrijk mee?” Merel, nooit iemand die terugdeinst voor een goed tegenargument, reageerde scherp: “Nee, dat is de fout die politici vaak maken. Ze denken dat ze met een journalist praten, maar eigenlijk leggen ze het uit aan de kijker.” Ze benadrukte verder het belang van het kunnen stellen van kritische vragen als journalist.

Merel is vastberaden

Merel Ek staat inmiddels wel bekend om haar ‘boosmaker’ momentjes. Ze maakt hier ook geen geheim van op haar eigen Instagram-pagina, waar ze regelmatig beelden deelt van haar avonturen in de mediawereld. Ook in de talkshow ‘Vandaag Inside’, waar ze regelmatig te gast is, uit ze vaak opmerkelijke opmerkingen. Zo zei ze laatst nog in een uitzending van de populaire talkshow dat ze het gedrag van VVD-leider Dilan Yesilgöz irritant vond. Dit laat maar weer eens de ongefilterde stijl zien waarmee ze journalistiek bedrijft. Wij zijn in ieder geval benieuwd waar de avonturen van deze knappe blondine ons de volgende keer heen zullen leiden.

Merel Ek op Instagram

Gek op Merel Ek? Check haar Instagram voor een mix van journalistieke actie en haar speelse kant. Volg haar hier: @merelek 

Bron: Instagram

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Max Verstappen heeft geen oog voor zeer luchtig geklede Kelly Piquet (foto’s)

Max Verstappen heeft het iets te druk met zijn eigen carrière. Hij let daardoor totaal niet op zijn vriendin die hier wel erg luchtig gekleed is!

Atlete Lieke Klaver gaat diep met korte stootjes in strak sportpakje (video’s!)

Lieke Klaver weet alle aandacht te trekken wanneer ze hartstikke diep naar beneden zakt in een heerlijke outfit!

Katja Schuurman ontwerpt spannende setjes en gebruikt eigen kanonnen voor promotie (foto’s)

Katja Schuurman ontwerpt tegenwoordig ook spicy onderkleding, en kiest ervoor om de mooiste setjes zelf aan te prijzen!