Bojack Horseman is het zwarte schaap van Netflix

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Wanneer je veel Netflix & Chillt dan loop je een hoog risico om dezelfde soorten series te kijken. Het plot, de acteurs en de personages zijn anders, maar toch voelt de serie aan als één van de twaalf uit een dozijn. Ben je zo’n persoon? Dan ben jij toe aan het zwarte schaap van Netflix: Bojack Horseman, een (comic) verhaal over een paard met een alcohol- en drugsverslaving.

Nu is het zwarte schaap en een paard niet de eerste vergelijking die je verwacht. Kan een paard überhaupt wel een zwart schaap zijn? In de wereld van Bojack Horseman is niet gek. Gek is de maat in de serie, waarin mensen en dieren in éen Hollywoo(d) leven. Eén van die dieren is Bojack Horseman, een paard dat na het cancelen van zijn sit-com zich verdrinkt in zelfmedelijden, alcohol en pillencocktails – ook in die volgorde.

Bojack Horseman – Netflix

Je zou Bojack Horseman kunnen zien als de tekenfilmvariant (lees: getekende kruising van) Hank Moody (Californiacation) of Barney uit How I Met Your Mother. Eén ding hebben deze karakters niet met elkaar gemeen: Bojack is veruit de meest ongelukkige van het stel. Hij zuipt als Moody, batst minstens zo veel als Barney, maar is nog ongelukkiger dan de kwaadste dronk van de serie-alcoholisten bij elkaar.

Met andere woorden: er gaat een hoop mis en dat is vaak genoeg Bojacks schuld. Maar maakt hem dat het zwarte schaap van deze serie? Niet alleen hij, in ieder geval. In één van de seizoenen gaat Bojack namelijk met een zwart schaap op bezoek bij zijn familie. De vriend van Bojack waarschuwt hem voor het feit dat hij ‘het zwarte schaap van de familie is’. Een passage die Bojack meer dan gewend is, en dus geen bezwaar tegen maakt.

Het zwarte schaap

Wanneer hij vervolgens over de drempel staat, ziet hij pas wat zijn vriend bedoelde. De familie bestaat volledig uit andere dieren, waardoor de vriend van Bojack letterlijk het zwarte schaap is. Dat hij óók de grootste klungel is uit het gezin, is een overeenkomst die we voor het gemak aan toeval toeschrijven.

Het laat wel zien hoe deze serie in elkaar steekt. Bojack heeft het liefdesleven van André Hazes Jr., denkt hetzelfde over vrouwen als Dave Roelvink en kan samen met Marco B. op de vlucht omdat hij iemand anders dan zijn geliefde vol blafte.

Fantasiewereld gewenst

Denk daarbij een enorme hoop randomness met dieren die menselijke trekje hebben – echt waar, als je denkt dat je een beestenbende hebt meegemaakt, kijk deze seizoenen eerst voordat je over het dierenwelzijn praat – en er ontstaat een scenario waarin het heel goed mogelijk is dat een paard met een grote muil het zwartste schaap van de Amerikaanse streamingsdienst is.

Maar goed: als we elke dag bij de realiteit willen blijven, waarom duiken we dan zo graag in ons beeldscherm om een fantasiewereld binnen te stappen?

Laatste nieuws

Video: Sylvie Meis pronkt met fabelachtig lijf op zonnig strand

Sylvie Meis loopt met een fabelachtig lichaam over het strand. Alle ogen zijn op haar gericht wanneer ze naar haar plekje terug loopt. Met zo'n lichaam is dat meer dan begrijpelijk. 

Foto: Emma Heesters is perfect cadeautje in laag topje

Emma Heesters is vroeg met cadeautjes uitdelen deze feestdagen! Er hoeft alleen een strikje losgetrokken te worden, en haar topje ligt op de grond!

Video: Babette van Veen kleedt zich uit tijdens pikante scène in GTST

De prachtige Babette van Veen laat niets meer aan de verbeelding over in deze pittige scène van GTST.

Gerelateerde berichten