Betrapt: Johan Derksen dolenthousiast over VI Vandaag vanwege salaris

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Na de grote Akwasi-rel in Veronica Inside leek Johan Derksen helemaal geen zin meer te hebben in zijn tv-programma. Inmiddels is hij helemaal bijgedraaid, en is hij met het nieuwe VI Vandaag zelfs vaker op tv dan ooit! Wat hem tot inkeer gebracht heeft? Dat kan heel goed met zijn salaris te maken hebben. Hij had namelijk nog een paar ton ’tegoed’…

Het moment staat bij velen ongetwijfeld nog in het geheugen gegrift. De toekomst van het populaire tv-programma Veronica Inside stond ineens op losse schroeven nadat Johan Derksen en René van der Gijp het gevoel kregen dat presentator Wilfred Genee hen keihard had laten vallen in de nasleep van de Akwasi-rel. De breuk tussen de jarenlange tv-collega’s leek definitief. Tot ineens naar buiten kwam dat Veronica Inside gewoon nóg een seizoen zou maken met dezelfde bezetting. Hij zou met tegenzin z’n contract uitdienen. Terwijl we al rekenden op een pensioensaankondiging, was daar ineens VI Vandaag! Derksen maakt vanaf begin 2022 elke dag een programma met de eerder zo door hem vervloekte Genee! Waar die ommezwaai vandaan kwam? Het zou zomaar eens met een dik salaris te maken kunnen hebben…

Lees ook: Leonie ter Braak is gewillig slachtoffer Johan Derksen in VI Vandaag

Veronica Inside wordt na vreemde omweg VI Vandaag

Wat er gebeurd was: Johan Derksen claimde dat John de Mol hem verbood uit z’n contract te lopen. De middenweg die werd gevonden had vooral consequenties voor de portemonnee van Derksen: hij zou 250.000 euro, de helft van zijn salaris, weggeven aan goede doelen. Een ideetje van zijn vrouw, die hij grappend vervloekte voor deze suggestie. Op die manier voelde het een beetje alsof hij zijn geloofwaardigheid terugkocht. Ondanks dat het een mooi gebaar was, moest Johan Derksen wel ergens een extraatje vandaan halen om die financiële klap goed te maken. Geen wonder dat hij meteen ‘ja’ zei tegen dagelijkse talkshow VI Vandaag – hij had voor z’n gevoel gewoon nog een paar ton ’tegoed’!

VI Vandaag-salaris maakt Johan Derksen gelukkig

De normaal zo knorrige voetbalanalist leek na de aankondiging van VI Vandaag ineens een ander man. In tegenstelling tot de manier waarop hij zich de afgelopen maanden had geuit over zijn oude programma en met name zijn collega Wilfred Genee, was alles ineens helemaal in orde. Hij leek zelfs ineens zin te hebben om elke dag vanuit woonplaats Grolloo naar Hilversum te rijden voor VI Vandaag. Wie hoort wat Johan Derksen verdient snapt meteen waarom hij het nieuwe contract van John de Mol accepteerde. Zijn salaris lag voorheen op 500.000 euro per jaar, even veel als René van der Gijp. Omdat Derksen bij z’n oude contract eerder 250.000 euro moest weggeven, nam hij dit nieuwe aanbod uiteraard snel aan. Daarvoor zou iedere man een jaar lang tegenover z’n grootste aartsrivaal plaatsnemen!

‘Salaris VI Vandaag valt tegen’

In een interview met De Telegraaf hintte Johan Derksen al naar zijn salaris bij VI Vandaag. De reporter probeerde gevoelige info los te peuteren, en Derksen beet meteen. Ondanks dat hij meer dan het dubbele aantal dagen gaat werken, wordt zijn salaris van 500.000 euro niet verdubbeld. “Dat viel wel tegen ja,” zei hij gekscherend. Hiermee houdt Derksen geen rekening met het feit dat de uitzendingen van VI Vandaag veel korter zijn dan die van Veronica Inside. Het is dus niet zo dat het salaris van Johan Derksen nu de 1 miljoen euro aantikt, maar het zal er niet heel ver onder zitten.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Je hoeft niet te raden waar de piercing van Marijn Kuipers zit

Marijn Kuipers heeft een nieuwe, prachtige foto online gezet en haar fans smullen daar natuurlijk wel even van mee. 

Zien: dit is de bizar grote schoenencollectie van Memphis Depay

Memphis Depay heeft een compleet nieuwe collectie schoenen die...

Video: Famke Louise buigt diep voorover in supermarkt en laat haar beschuitjes zien

Famke Louise laat haar beschuitjes goed bekijken wanneer ze diep voorover buigt!