Kleuterklas ‘The Voice’ draait overuren

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Dat de juryleden van The Voice Of Holland overkomen als een stel kinderen was inmiddels wel bekend. Dat kan ook niet anders als een van hen letterlijk de naam Kleine heeft. Maar dat het zo kan ontsporen zoals in de derde aflevering zagen de meeste mensen niet aankomen.

Kleuterklasje

The Voice begint zich te ontpoppen als een echte basisschool. We hebben inval docent Waylon, die altijd net iets harder zijn best moet doen om overal bovenuit te komen, vooral heel leuk gevonden wil worden door zijn leerlingen en nog een flinke kater heeft van de vorige avond. Er is klas clown Ali B, die goedlachs alleen maar ongein uithaalt, maar zich van geen kwaad is bewust.

Dan hebben we nog meeloper Lil’ Kleine die eigenlijk alles herhaalt wat de rest ook al roept en doet. En als laatste is daar Anouk, die als het braafste meisje van de klas als eerste haar vinger opsteekt en het liefste meteen de docent erbij haalt. Een beetje een Hermelien.

Het gedonder begint al vroeg. De coaches zijn meer geïnteresseerd in elkaar dan in de kandidaten. Ze lullen veel heen en weer dwars door nummers heen. Zeker Ali en Kleine lijken de roddelkoningen van deze klas. Ook word er veel bij elkaar afgekeken. Waylon draait vaak pas nadat Ali of Kleine gedraaid heeft. Als dit achter de schermen ook allemaal zo gaat is die fittie tussen de juryleden opeens heel logisch.

The king is back

En dan is daar vetkuif Hans: Nederlands eigen Elvis. Met een look die Rock and roll schreeuwt waant hij zich met zijn rattenhondje, trophy wife en bejaarde vader door de studio. In vergelijking met Martijn is Hans een reus, iets wat Martijn gelijk aangrijpt voor een flauw grapje. “Ik hoop dat je heel hoog eindigt.”

Hans woont in een vervallen herenhuis vol jaren 50 apparatuur. Met zijn vader heeft hij een echte thuisstudio opgezet. hans zorgt zo mooi voor een stukje nostalgie op je beeldbuis. De vetkuif is overigens echt een keuze, want Hans grijpt alles aan om de jaren ’50 stijl te belichamen. Ook in zijn muziek komt dat oude rock gevoel naar boven. Dat valt bij Waylon goed in de smaak, Hij wordt namelijk de coach van Hans.

Maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Want opnieuw zit er veel geschreeuw en gelach tussen het optreden door. “Is het een jongen of een meisje?”, grapt Ali na de rauwe stem van Hans te hebben gehoord. Je zal daar maar moeten zingen en 4 kleuters lopen door je optreden heen te lullen en te lachen.

Dan gebeurt het. Ali ging een beetje lopen klieren. Na wat kinderachtig gestoei en een belachelijk cowboy dansje richting Waylon drukt Ali op diens knop. Anouk schreeuwt nog “niet doen!”, maar het mocht niet baten. Anouk kijkt geschokt. Meeloper Kleine drukt vervolgens voor de gein nog even Ali’s knop in. En Ali geeft dan weer Kleine een draai.

Gelukkig hebben ze ook nog echt feedback op de zanger. Ali vind dat er meer ruimte moet komen voor dit soort muziek omdat het nu niet veel gedraaid word op de radio en tv. Kleine vind het ook, maar “dat komt omdat ik voor hem heb gedrukt” roept Ali.

Elroy Joling

Lil’ Kleine krijgt blijkbaar een kind. Daarvoor krijgt hij applaus vanuit het publiek. Anouk is nogal verontwaardigd, want waar is haar applaus met zes kinderen? Wat niemand zich afvraagt is waar het applaus voor de moeder van Elroy, een van de volgende kandidaten, blijft: “Ik ben de persoon die Elroy gebaard heeft. Dat was niet makkelijk maar was het wel waard. Hij is onze trots. Elroy betekent de koning.”

Dat belooft veel goeds. Samen met Rubenia vormt Elroy een duo. Ze willen hun unieke sound laten horen aan Nederland. Uniek is het wel. Gekke dansjes en een lach die het best valt te vergelijken met een stikkende zeemeeuw. Het is zonde dat Gordon al een nieuwe Gerard gevonden heeft, want dit was namelijk de perfecte match geweest.

Maar het duo kan verassend goed zingen. Misschien is het dus een idee om een doorstart te maken met de toppers, maar dan met een exotisch tintje. Onze kinderjury heeft ook zo zijn mening. Waylon wil de beste vrienden tegen elkaar uitspelen.

“Maar ik houd van je en wil je niet kapot maken” grapt Ali tussendoor. Kleine wil het duo behouden maar zegt eigenlijk weinig. Ali vindt alles maar boeiend en interessant. Hij wil met het duo terug naar de straat en brengt dat op een grappige manier, met een beetje hulp van het publiek. En dat werkt, want het duo kiest voor hem. Zo zie je maar weer, met een beetje humor en empathie bereik je het meest. De klasclown wint dus deze week.

Laatste nieuws

Foto: Atlete Lieke Klaver laat haar magistrale vormen zien in strak sportpakje

Atlete Lieke Klaver maakt het erg heet tijdens de koude dagen met haar magistrale vormen in een strak sportpakje...

Cabaretière Vera van Zelm kan meer dan alleen steengoede Dilan Yesilgöz-imitatie

De getalenteerde Vera van Zelm bestormt het internet met een geweldige Dilan Yesilgöz- imitatie. De blondine weet precies haar na te doen

Atletes Nadine Visser en Lieke Klaver poseren voor heerlijke foto met fitte vriendinnen

Atletes Nadine Visser en Lieke Klaver zijn samen op trainingskamp in Zuid-Afrika en daar is het aan de foto's te zien bloedje heet...