Badkamer verbouwen? Hier zijn 4 tips

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Hoe lang ben je op dit moment al woonachtig in je huidige woning? Ongeacht hoe lang dit precies is, bestaat de kans dat je niet meer helemaal tevreden bent. Je vindt wellicht dat de keuken of de badkamer een upgrade nodig heeft. Als je je badkamer wilt verbouwen, heb je in ieder geval veel mogelijkheden.

De badkamer is één van de belangrijkste ruimtes in je woning. Het is de ruimte waarin je de dag begint en waarin je de dag ook afsluit. Omdat deze ruimte zoveel gebruikt wordt, is het zaak dat je badkamer volledig naar wens is. Dat krijg je voor elkaar door goed na te denken over je wensen. Hoe wil je je nieuwe badkamer indelen? En hoe wil je je nieuwe badkamer inrichten? Welke andere eisen heb je? Door onderstaande vier tips op te volgen, maak je de badkamerverbouwing zo simpel mogelijk voor jezelf!

Tip 1: schaf tijdig alle benodigdheden en producten aan

Ten eerste is het aan te raden om tijdig alle benodigdheden en producten aan te schaffen. Heb je bijvoorbeeld voor in je nieuwe badkamer nieuwe tegels voor op de wand en vloer nodig? Ga dan naar een badkamerspeciaalzaak. Kies daar de gewenste tegels uit en bestel deze vroegtijdig. Op die manier voorkom je dat je in een later stadium last van leveringsproblemen krijgt. Uiteraard geldt dit niet alleen voor de tegels, maar ook voor andere elementen voor in je nieuwe badkamer.

Tip 2: schakel tijdig vakmannen in

In de huidige tijd hebben we niet alleen met leveringsproblemen te maken, maar ook met een personeelstekort. Dit tekort is ook duidelijk te merken in de bouwbranche; het is met een vergrootglas zoeken naar beschikbare vakmannen. Start ook deze zoektocht zo vroeg mogelijk, zodat je alsnog een geschikte vakman kunt vinden.

Tip 3: denk heel goed na over de indeling van de badkamer

Voordat je je badkamer gaat verbouwen, moet je veel belangrijke knopen doorhakken. Zo moet je bijvoorbeeld goed nadenken over de indeling van de badkamer. Waar wil je de douche inclusief douchedeur hebben? Waar wil je het toilet hebben? En waar moet precies het badkamermeubel komen? Je kunt voor dezelfde indeling als nu kiezen, maar je kunt dit uiteraard ook veranderen.

Tip 4: kijk goed naar je budget

Het verbouwen van je badkamer is geen goedkope aangelegenheid. Je moet veel kosten maken en je loopt altijd nog tegen verrassingen aan. Het is daarom aan te raden om vooraf goed naar je budget te kijken. Hoeveel geld heb je voor de verbouwing van je badkamer? En met welk bedrag kun je je eerder gestelde budget eventueel overschrijden? Door hier op voorhand goed over na te denken, voorkom je financiële verrassingen/problemen in een later stadium van de verbouwing.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Nicolette Kluijver poseert in minuscuul bovenstukje op warm strand

Nicolette Kluijver verwent haar volgers met een kiekje vanaf het strand. Wat boft de presentatrice toch met een woonplaats zo dicht bij de zee. En wat boffen wij dat ze dit soort foto's dan weer met de wereld deelt!

Foto: Jutta Leerdam viert overwinning in extreem krap topje

Jutta Leerdam heeft wéér een heerlijke overwinning te pakken! Dit viert de blondine in ontzettend krap topje.

Foto: Davina Michelle neemt enorm risico met haar meest gewaagde outfit ooit

Davina Michelle trekt haar meest gewaagde jurkje uit de kast, en steelt de show bij de Top 40 awards van Qmusic!