Aquagymmen met Snollebollekes

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Het is misschien wel de meest populaire feestact van dit moment: Snollebollekes. Uitverkochte stadions, carnavalskraker na carnavalskraker: deze mannen lijken niet te stoppen. Niet zo gek ook, aangezien deze Brabo elke stad waar hij optreedt uit zijn voegen laat barsten. Letterlijk.  

Zo gingen fans in het stadscentrum van Breda zelfs zó hard van ‘links naar rechts’ dat de hoogbouw rondom het gebied 10 keer zo hard bewoog als de toegestane norm. Hierdoor gingen de hanglampen van de Bredanaren (ja zo noem je mensen uit Breda volgens het woordenboek) net zo hard van links naar rechts als de festivalbezoekers op dat moment met de Snollebollekes meebewogen. Dit viel echter niet bepaald lekker bij de gemeenteraad van de stad, waarna het feestelijke gezelschap een ‘gebiedverbod’ kreeg.

De hele zooi valt in het water

Gelukkig heeft onze immer ingenieuze Snollie overal een oplossing voor. ”Als ’t fiske in ’t woater valt, dan moete we ammal mar kopje onder goan op een ander plekske” zal Snollebolleke vast gedacht hebben toen hij langs de nieuwe locatie voor ‘zijn’ festival reed.

Het evenement – Total Loss genaamd – vindt namelijk plaats aan de waterkant bij het Brabantse Aquabest. Dat ligt in het plaatsje Best, waar de Snollebollekes vandaan komen. Een ding is zeker: hier zullen ze minder zeuren over geluids’golven’ dan bij zijn ‘in het water gevallen’ optredens in Breda

Een hele work-out

En ja, nu het hele gebeuren zich aan de waterkant zal afspelen vraagt Mannenzaken zich natuurlijk wel af wat er zich precies gaat afspelen in het water. Feesten in het water vergt – naast een kek badkostuum – natuurlijk een heel scala aan nieuwe dansmoves, of beter gezegd ‘aquajogmoves’. Om ervoor te zorgen dat jij niet voor Jan Plasser op Aquabest staat, hier alvast wat tips zodat jij de show steelt met je waterpassen.

‘Hoofd, schouders, tiet en k**t’

Dansmove nummer een is er een die je misschien al wel eens voorbij hebt horen komen in het nummer ‘Snollebollekes’: hoofd, schouders, tiet en k**t. De perfecte aquagym-dansmove als je het ons vraagt. Deze nieuwe move tilt het ouderwetse ‘zak maar lekker door’ dan ook naar een compleet nieuwe dimensie. Voor mensen met een slechte conditie is deze oefening wellicht te hoog gegrepen: onderwater naar lucht happen schijnt niet heel gemakkelijk te gaan.

Iets met noodles

Het oude vertrouwde ‘van links naar rechts’ mag natuurlijk niet aan dit dansmovelijstje ontbreken. Maar hij moet wel even waterproof gemaakt worden. Hij hoeft niet zo waterproof als de eyeliner van advocate Inez Weski, maar hij moet wel lekker praktisch zijn. Want als we de oude move in het water zouden uitvoeren, lijkt de aftermovie meer op een massale zeekoetrektocht. Dus, hoe moet de nieuwe move er uitzien? Sowieso iets met zwembadnoodles. Ja dat woord is voor ons ook nieuw, maar het betreft zo’n ding:

Het lijkt dan ook een beter plan om deze ‘noodles’ van links naar rechts te bewegen, in plaats van die honderden halfnaakte lichamen. Scheelt je wel weer de broodnodige festival-energie én je innerlijke 4-jarige kleuter heeft weer even zijn speeltijd gehad.

Het water is lava

Als klap op de vuurpijl hebben we daar de derde en laatste dansmove ‘het water is lava’. We kennen het inmiddels al stokoude ‘de vloer is lava’ allemaal natuurlijk wel. ‘Het water is lava’ is echter een geheel nieuwe hype. Zodra iemand ‘het water is lava’ roept moeten alle dames op de schouders van de dichtstbijzijnde man klimmen. Dus beste mannen, blijf een beetje in de buurt van de salade & smoothies bar.

Laatste nieuws

Foto: Heleen van Royen maakt volgers wild met eerlijke foto

Heleen van Royen zou eigenlijk standaard 'Heerlijke Heleen' moeten heten, want met elke foto maakt ze haar fans nóg verliefder!

Video: Antoinette de Jong kan niet van collega in strak broekje afblijven

De prachtige Antoinette de Jong heeft het maar druk met haar schaatscarrière, maar in deze video blijkt ze toch soms nog best afgeleid te zijn op de baan.

Doutzen Kroes is bijna onherkenbaar op nieuwe foto

Doutzen Kroes deelt na enige tijd weer een foto van zichzelf. Al moesten de meeste volgers van de blondine wel even twee keer kijken of het wel écht Doutzen was..

Gerelateerde berichten