Aquagymmen met Snollebollekes

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Het is misschien wel de meest populaire feestact van dit moment: Snollebollekes. Uitverkochte stadions, carnavalskraker na carnavalskraker: deze mannen lijken niet te stoppen. Niet zo gek ook, aangezien deze Brabo elke stad waar hij optreedt uit zijn voegen laat barsten. Letterlijk.  

Zo gingen fans in het stadscentrum van Breda zelfs zó hard van ‘links naar rechts’ dat de hoogbouw rondom het gebied 10 keer zo hard bewoog als de toegestane norm. Hierdoor gingen de hanglampen van de Bredanaren (ja zo noem je mensen uit Breda volgens het woordenboek) net zo hard van links naar rechts als de festivalbezoekers op dat moment met de Snollebollekes meebewogen. Dit viel echter niet bepaald lekker bij de gemeenteraad van de stad, waarna het feestelijke gezelschap een ‘gebiedverbod’ kreeg.

De hele zooi valt in het water

Gelukkig heeft onze immer ingenieuze Snollie overal een oplossing voor. ”Als ’t fiske in ’t woater valt, dan moete we ammal mar kopje onder goan op een ander plekske” zal Snollebolleke vast gedacht hebben toen hij langs de nieuwe locatie voor ‘zijn’ festival reed.

Het evenement – Total Loss genaamd – vindt namelijk plaats aan de waterkant bij het Brabantse Aquabest. Dat ligt in het plaatsje Best, waar de Snollebollekes vandaan komen. Een ding is zeker: hier zullen ze minder zeuren over geluids’golven’ dan bij zijn ‘in het water gevallen’ optredens in Breda

Een hele work-out

En ja, nu het hele gebeuren zich aan de waterkant zal afspelen vraagt Mannenzaken zich natuurlijk wel af wat er zich precies gaat afspelen in het water. Feesten in het water vergt – naast een kek badkostuum – natuurlijk een heel scala aan nieuwe dansmoves, of beter gezegd ‘aquajogmoves’. Om ervoor te zorgen dat jij niet voor Jan Plasser op Aquabest staat, hier alvast wat tips zodat jij de show steelt met je waterpassen.

‘Hoofd, schouders, tiet en k**t’

Dansmove nummer een is er een die je misschien al wel eens voorbij hebt horen komen in het nummer ‘Snollebollekes’: hoofd, schouders, tiet en k**t. De perfecte aquagym-dansmove als je het ons vraagt. Deze nieuwe move tilt het ouderwetse ‘zak maar lekker door’ dan ook naar een compleet nieuwe dimensie. Voor mensen met een slechte conditie is deze oefening wellicht te hoog gegrepen: onderwater naar lucht happen schijnt niet heel gemakkelijk te gaan.

Iets met noodles

Het oude vertrouwde ‘van links naar rechts’ mag natuurlijk niet aan dit dansmovelijstje ontbreken. Maar hij moet wel even waterproof gemaakt worden. Hij hoeft niet zo waterproof als de eyeliner van advocate Inez Weski, maar hij moet wel lekker praktisch zijn. Want als we de oude move in het water zouden uitvoeren, lijkt de aftermovie meer op een massale zeekoetrektocht. Dus, hoe moet de nieuwe move er uitzien? Sowieso iets met zwembadnoodles. Ja dat woord is voor ons ook nieuw, maar het betreft zo’n ding:

Het lijkt dan ook een beter plan om deze ‘noodles’ van links naar rechts te bewegen, in plaats van die honderden halfnaakte lichamen. Scheelt je wel weer de broodnodige festival-energie én je innerlijke 4-jarige kleuter heeft weer even zijn speeltijd gehad.

Het water is lava

Als klap op de vuurpijl hebben we daar de derde en laatste dansmove ‘het water is lava’. We kennen het inmiddels al stokoude ‘de vloer is lava’ allemaal natuurlijk wel. ‘Het water is lava’ is echter een geheel nieuwe hype. Zodra iemand ‘het water is lava’ roept moeten alle dames op de schouders van de dichtstbijzijnde man klimmen. Dus beste mannen, blijf een beetje in de buurt van de salade & smoothies bar.

Laatste nieuws

Video: Davina Michelle kruipt over de vloer in doorzichtig shirtje

Davina Michelle: razend populair op YouTube, meerdere virale nummers met miljoenen luisteraars, en een stem om voor op je knieën te vallen zo mooi. In de videoclip bij haar nieuwste single Heatbeat gaat Davina echter voor haar kijkers op haar knieën...  

Rico Verhoeven maakt vegans woedend met schokkende video

Kickbokskampioen Rico Verhoeven deelt niet alleen flinke klappen uit in de ring. Ook met zijn Instagramfilmpjes weet hij mensen enorm te raken! Vooral dit grapje schoot bij veel mensen in het verkeerde keelgat... 

Foto: Fatima Moreira de Melo laat zich tussen de benen kijken

De prachtige Fatima Moreira de Melo laat zich op de foto spontaan tussen de benen kijken. Maar of dat het meest charmante plaatje oplevert is de vraag.