7 dingen die je wil weten over Wende Snijders

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Wende Snijders is bekend van haar excentrieke theatershows en muziek. Toch is deze artiest voor velen nog een beetje ’n mysterie. Daarom maken we kennis met Wende met behulp van deze 7 opvallende weetjes!

1.Wende Snijders is niet geboren in Nederland

Zangeres Wende, beter bekend als Wende Snijders is al 43 jaar maar dat zie je niet aan haar af. Wende Snijders is nogal veel verhuisd in haar leven voordat ze in Nederland kwam wonen. Het gezin moest regelmatig verhuizen vanwege het werk van Wende haar vader. Zo is Wende geboren in Engeland, op haar vierde verhuisde ze naar Indonesië en toen Wende zes was woonde de familie in een land in west Afrika. Op haar negende kwam Wende eindelijk naar Nederland. Ze ging studeren in Amsterdam maar de Academie voor Kleinkunst was erg overweldigend in het eerste jaar. Uiteindelijk studeerde Wende wel af en gaf ze al verschillende optredens tijdens haar studentenjaren.

2. Wende Snijders 20 jaar geleden al populair

In 2003 werd Wende Snijders in een klap bekend bij het grote publiek. Wende werd zelfs vergeleken met Edith Piaff. Wende zong dus voornamelijk Franse chansons en nadat ze een optreden had gegeven bij een talkshow, kreeg Wende meteen haar eerste platencontract. Wende bracht veel nummers uit en ze bleef ook actief in theatershows. In 2009 kwam ze op een keerpunt in haar carrière terecht; ze besloot namelijk in een andere stijl muziek te gaan maken. Wendes nieuwe album No.9 was meer gericht op popmuziek met wat blues- en rock-ondertonen. Wende deed hierna ook gelijk een poptour door het hele land.

Hier is de jonge Wende te zien in 2002:

3. Wende heeft relatie met Wouter van Ransbeek

Wende Snijders geeft in verschillende interviews aan dat ze na haar laatste relatie niet meer in liefde geloofde. Toch werd Wende smoorverliefd op haar huidige vriend Wouter van Ransbeek. Beide hebben ze een voorliefde voor Amsterdam, iets wat hen dan ook meteen verbond. Het stel is ondertussen al 8 jaar samen.

4. Wende wil geen kind maar wel moeder zijn

Wende Snijders sprak in een interview met het magazine Margriet over de inspiratie van haar nummers. Zo zingt ze over het feit dat het vroeger heel normaal was dat iedereen kinderen kreeg. Toch weet Wende niet of dat bij haar persoonlijk het geval is. Zo zegt Wende dat ze niet perse een kind wil maar wel sterk het verlangen heeft om iets door te geven.

5. Wende zoekt de Wildernis op met S10

Wende heeft lang gewerkt aan haar nieuwste theatershow genaamd De Wildernis. Wende is op haar 40e een aantal dagen alleen de wildernis van Frankrijk in gegaan om zo te ontdekken waar ze stond in haar leven. In deze tijd kwam Wende met het concept voor de voorstelling De Wildernis. De liedjes van de voorstelling zijn door Wende zelf geschreven maar ook door onze Songfestivalzangeres S10. S10 en Wende hebben vaker samengewerkt. Helaas kon de show twee jaar lang niet doorgaan vanwege corona maar  Wendes theatertour kon uiteindelijk toch van start gaan.

6. Wende wil graag stuntvrouw worden

Wende Snijders is naast Zangeres ook actrice. Het Multi talent heeft al in meerdere films gespeeld waaronder de film Zurich waarin ook Barry Atsma speelt. Dankzij deze film was Wende zelfs genomineerd voor een Gouden Kalf. Nu gaf Wende in een interview aan dat ze ook erg graag in een actiefilm zou willen spelen. Het liefst zou Wende dan alle stunts ook helemaal zelf uit willen voeren. Zo lijkt het Wende bijvoorbeeld leuk om uit vliegtuigen te springen, want ze is absoluut geen held op sokken!

7. Wende houdt van Kerst

In 2020 deed Wende al een samenwerking met NTR. Nu sloegen ze vorig jaar weer de handen ineen en maakte ze een speciale tv-uitzending tijdens kerst. Het was een bijzondere show waar allerlei aspecten naar voren kwamen. Met als hoofddoel om de magie van Kerst over te brengen. Het programma heet Wende’s Kerstkaleidoscoop. 

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Tina Nijkamp ergert zich kapot aan ronde vorm bij Hélène Hendriks tijdens De Oranjezondag: ‘Zo jammer’

Hoewel de kijkcijfers een beetje aantrekken, is er nog steeds genoeg mis bij De Oranjezondag. Vooral dit aspect van de talkshow moet zo snel mogelijk aangepast worden, aldus Tina Nijkamp...

Auw: Enorme misser bij nieuwe serie Máxima zorgt voor wegzappende kijkers

De nieuwe serie Máxima heeft de enorme verwachtingen niet echt waar kunnen maken. Een simpel detail zorgde ervoor dat veel kijkers wegbleven...

Jack van Gelder fileert tafelgast tijdens De Oranjezondag: ‘Hij is zo ijdel als wat’

Jack van Gelder spaart zijn collega Rutger Castricum absoluut niet. Tijdens De Oranjezondag wordt er over- en weer flink met modder gegooid!