6 opvallende weetjes over PVDA-politica Marjolein Moorman

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Marjolein Moorman is een naam die momenteel veel wordt genoemd. PvdA leidster Lilianne Ploumen is opgestapt en Marjolein Moorman zou wel eens de nieuwe vrouwelijke leider van de PvdA kunnen worden. Tijd om wat meer over Marjolein te weten te komen…

Marjolein Moorman in het nieuws

Samen met Frans Timmermans schrijft Marjolein Moorman opiniestukken in De Volkskrant. De twee komen in opspraak omdat ze in het stuk schrijven erg graag met Groen Links in zee te willen gaan. Ze schrijven dat er een doorbraak nodig is om het land te helpen. Veel partijleden van Groen Links geven aan graag met de PvdA is samenwerking te gaan. We weten dus wel wat Marjolein zal doen mocht ze de nieuwe partijleider van de PvdA worden.

1. Marjolein Moorman leeft indrukwekkend leven

Marjolein Moorman is geboren op 1 maart 1974. De brunette groeide op in Het Gooi, in Wassenaar. Marjolein studeerde communicatie wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna promoveerde Marjolein in 2003 ook nog eens met haar proefschrift, dit betekend dat ze zichzelf Doctor mag noemen. En dit is nog maar het begin geweest van Marjolein Moorman haar indrukwekkende carrière.

2. Marjolein Moorman als school juf

Marjolein Moorman was een bezig bijtje en heeft na haar studie zelf lesgegeven als universitair docent. Daarna kwam de politiek steeds meer in Marjolein haar leven en werd ze hoofddocent politieke communicatie. Waar je Marjolein ook van kunt kennen is door haar hoofdrol in de documentaire serie Klassen. De serie gaat over het onderwijs in Amsterdam-Noord. Door Marjolein haar achtergrond in het onderwijs heeft kon ze zich goed inleven in de documentaire. Hierin worden de verschillen getoond van kansen voor kinderen die in verschillende milieus zijn opgegroeid.

3. Marjolein Moorman schreef een boek

Marjolein Moorman heeft ook nog eens een boek geschreven genaamd: Rood in Wassenaar. In het boek verteld Marjolein vanuit haar perspectief over opgroeien in een arm gezin in Wassenaar. Als je leest dat iemand uit Wassenaar komt denk je al snel aan grote villa’s en dikke auto’s. Toch lag de realiteit van Marjolein ergens anders, ze groeide op in een rijtjeshuis met ouders die het niet erg breed hadden. Dit terwijl Marjolein als kind juist omringt werd door kinderen met dure kleding en luxe vakanties. Door deze ervaring werd Marjolein Moorman naar eigen zeggen al op jonge leeftijd politiek bewust. Hierover gaat Marjolein haar boek dan ook.

4. Marjolein Moorman als wethouder

Marjolein Moorman is momenteel wethouder van Amsterdam. Hierin heeft zij een portefeuille die erg goed bij Marjolein lijkt te passen. De onderwerpen onderwijs, inburgering en armoede zijn o.a. waar Marjolein zich mee bezig houd.

5. Marjolein Moorman is getrouwd

Marjolein Moorman is getrouwd met haar man Harmen van der Veen. Harmen is radiomaker en heeft een podcast. Samen heeft het stel twee dochters en zijn ze al bijna 12 jaar getrouwd. Marjolein woont met haar gezin in Amsterdam-Oost.

6. Marjolein Moorman geeft inspirerende quote

Marjolein Moorman zet zich in voor veel sociale kwesties. Om deze reden was Marjolein natuurlijk ook aanwezig bij de Internationale vrouwendag. Tijdens deze dag liep Marjolein zelf ook mee met de ‘Women’s March’. Hier schreef ze eerder al over dat ze een fantastische dag heeft gehad. Marjolein gaf ook nog een indrukwekkende quote die bij deze dag past maar voor Marjolein nog veel meer betekend. De motiverende quote is: ”Al veel bereikt, nog veel te doen”.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Katja Schuurman ontwerpt spannende setjes en gebruikt eigen kanonnen voor promotie (foto’s)

Katja Schuurman ontwerpt tegenwoordig ook spicy onderkleding, en kiest ervoor om de mooiste setjes zelf aan te prijzen!

Dit is het recordbrekende kijkcijfergeheim achter De Oranjezomer met Hélène Hendriks (foto’s)

Hélène Hendriks breekt het kijkcijferrecord met de eerste aflevering van De Oranjezomer dit jaar. Waar dat aan ligt? Experts wijzen op dit detail!

Hélène Hendriks laat temperatuur bij De Oranjezomer stijgen met zeer vraag (video)

Hélène Hendriks zet de mannen voor het blok bij De Oranjezomer en stelt een zeer interessante en onverwachte vraag aan iedereen in de zaal!