5x tips voor het plannen van jullie volgende motortocht

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Jullie hebben het er al lang over: samen een motortocht ondernemen. Maar het is er nog steeds niet van gekomen! Het wordt hoog tijd om de spreekwoordelijke knoop door te hakken en concrete plannen te maken. Jullie zorgen er gewoon voor dat het er deze keer wél echt van komt! Om je over de eerste drempel heen te helpen, geven wij je 5 handige tips voor het plannen van jullie volgende motortocht!

Tip 1: Waar ga je naartoe?

Om een perfecte route uit te stippelen, moet je met twee factoren rekening houden:

Het tijdsbestek: over hoeveel tijd wil je weer thuis zijn? Plan voor elk traject ruim tijd. Zorg dat je niet hoeft te gaan haasten onderweg. Bekijk hoeveel kilometer je af wilt leggen en hoe lang je stops zijn tijdens elk traject. Wist je dat je eenvoudig via Google Maps je eigen routes met tussenstops kunt uitstippelen?

Het doel van je reis: is het je vooral te doen om op je vakantiebestemming te komen of is het toeren op zich jouw definitie van vakantie vieren? In het eerste geval kies je gewoon de kortste en snelste route. In het tweede geval kun je even uitzoeken wat het mooiste en meest uitdagende traject is. En je kunt natuurlijk ook het één doen en het ander niet laten; een leuke vakantiebestemming én een mooie, niet al te lang route. Met een bestemming in Zuid en/of Oost Duitsland bijvoorbeeld, rijd je een traject waarbij je uitdagende hoogteverschillen hebt, kort door de bocht kun scheuren en geniet van fantastische vergezichten!

Tip 2: Je accommodatie

Nu je eenmaal je route en bestemming hebt bepaald, kun je gaan uitzoeken waar je het beste kunt overnachten. Een camping is natuurlijk lekker goedkoop, maar vraagt wel een hoop bagage en dat maakt het toeren minder licht. Een hotel of hostel is wat dat betreft een betere keuze. Vaak zijn er op je route ook gezellige (air) B&Bs.

Tip 3: Je bagage

Neem alleen mee wat je echt nodig hebt. Houd rekening met verschillende weersomstandigheden. Het is verstandig om kleding mee te nemen voor zowel warm weer als voor een regenbui.

Tip 4: Je uitrusting

Zorg voor een goed motorpak, handschoenen en uiteraard een degelijke, comfortabele helm. Om veilig en comfortabel te rijden, moet deze in ieder geval de juiste maat hebben. Daarnaast zijn uitsparingen voor Bluetooth-apparatuur erg handig. Dit stelt je in staat om de navigatie te volgen zonder de hele tijd op je telefoon te kijken en je kunt met je collega rijder communiceren. Op sites als Helmonline.nl kun je lezen waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe helm en zal je ook ontdekken dat je hier niet persé de hoofdprijs voor hoeft te betalen.

Tip 5: Je motorfiets

Natuurlijk is het erg belangrijk dat je motor in topconditie is. Geef je trouwe, ijzeren ros een grote beurt, zo ben je er zeker van dat zowel alle essentiële als de kleinere onderdelen in goede staat zijn. Om je motorfiets veilig ergens te parkeren, is een kwaliteitsslot – of eigenlijk beter 2 sloten – een goede investering.

Goede reis!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Je hoeft niet te raden waar de piercing van Marijn Kuipers zit

Marijn Kuipers heeft een nieuwe, prachtige foto online gezet en haar fans smullen daar natuurlijk wel even van mee. 

Zien: dit is de bizar grote schoenencollectie van Memphis Depay

Memphis Depay heeft een compleet nieuwe collectie schoenen die...

Video: Famke Louise buigt diep voorover in supermarkt en laat haar beschuitjes zien

Famke Louise laat haar beschuitjes goed bekijken wanneer ze diep voorover buigt!