50PLUS gaat voor verjonging

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Een meesterzet van 50PLUSser Henk Krol. De jeugd aanspreken. Deze oude vos heeft eindelijk ingezien dat mensen onder de vijftig óók mogen stemmen in Nederland. En gezien de puinhoop in de Haagse ’top’, liggen die verwarde jeugdige zieltjes voor het oprapen. Om deze te kunnen bereiken schakelt hij voortaan een jong Mereltje in.

Henk Krol en zijn partij 50PLUS zitten in de (trap)lift. Terwijl de partij stijgt in de peilingen, zoekt Henk naar nóg meer stemmen. De jachtgronden van deze bejaardenpaaier zijn echter een beetje opgedroogd.

En zijn huidige achterban, hoe vervelend het ook klinkt, is langzaam aan het uitsterven. Om te voorkomen dat zijn partij óók langzaam richting de uitgang kruipt, richt hij zich nu ook op twintigers, dertigers en veertigers. Zij tikken immers (hopelijk) ook ooit die magische leeftijd aan. Noem het een investering.

Met zijn ‘vriendelijke oom’-imago komt hij een heel eind. Maar die ‘jonge’ stemmer écht zover krijgen om op een partij te stemmen die hun leeftijd buiten beschouwing houdt, dat is nog knap lastig. Daar gaat zijn nieuwste partijlid Femke Merel van Kooten (36) misschien wel verandering in brengen.

(Tekst loopt door onder foto)

Jong vogeltje

Zijn boodschap sloeg, gezien die gestage zetelstijging, aardig aan. Maar aan de verpakking kan zeker nog gewerkt worden. Veel mensen denken bij 50PLUS aan one issue, ouwelullengeklaag. Maar wie verder kijkt, vindt misschien wel een perfecte match. Dat overkwam Femke Merel van Kooten, voormalig Partij van de Dieren-kamerlid.

(Tekst loopt door onder foto)

Femke Merel stond er sinds juli 2019 helemaal alleen voor. Marianne Thieme had dit jonge vogeltje uit het nest gekegeld. Toch stond ze ook als éénvrouwsfractie haar mannetje. Ze werd niet opgepeuzeld door de Haagse roofdieren, maar vloog ze zelf fel debatterend naar de strot.

Henk, die zijn jagersjaren al lang achter zich heeft liggen, was onder de indruk. Bovendien is zijn partij tegen de jacht. Dat vond dierenvriend, jonge moeder en pro-borstvoeder Femke Merel op haar beurt weer leuk. Van het één kwam het ander, en nu is ze het jongste kamerlid van 50PLUS.

(Tekst loopt door onder Tweet)

Zieltjes winnen

Het charme-offensief van Henk Krol is nog maar net begonnen. Nu hij eindelijk doorheeft dat mensen onder de vijftig ook mogen stemmen en hij zijn ideale wingwoman binnen heeft, is er ineens een zee aan nieuwe zieltjes om te winnen. Gooi Femke Merel op die verkiezingsposter, verander de partijnaam in Plusminus50 en de stemmen zullen binnen komen stromen!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Femke Kok heeft schaatspakje thuisgelaten tijdens zonnige vakantie (foto’s)

Femke Kok is lekker aan het genieten van haar vrije tijd nu het schaatsseizoen er op zit. Ze heeft haar schaatspakje niet meegenomen en laat onweerstaanbare foto's zien!

Foto: Zangeres Maan de Steenwinkel heeft het zichtbaar koud in kort broekje

Maan de Steenwinkel heeft een opvallend bericht geplaatst op Instagram. Ze heeft een zeer kort broekje aan in een winters sneeuwgebied!

Blondine Delfine Stal (20) puilt aan voor- én achterkant uit haar piepkleine outfit (foto’s!)

Delfine Stal knalt met haar flinke rondingen aan alle kanten uit haar kleding. Ze heeft een enorm klein topje aan die haar rondingen maar net kan tegenhouden.