50PLUS gaat voor verjonging

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Een meesterzet van 50PLUSser Henk Krol. De jeugd aanspreken. Deze oude vos heeft eindelijk ingezien dat mensen onder de vijftig óók mogen stemmen in Nederland. En gezien de puinhoop in de Haagse ’top’, liggen die verwarde jeugdige zieltjes voor het oprapen. Om deze te kunnen bereiken schakelt hij voortaan een jong Mereltje in.

Henk Krol en zijn partij 50PLUS zitten in de (trap)lift. Terwijl de partij stijgt in de peilingen, zoekt Henk naar nóg meer stemmen. De jachtgronden van deze bejaardenpaaier zijn echter een beetje opgedroogd.

En zijn huidige achterban, hoe vervelend het ook klinkt, is langzaam aan het uitsterven. Om te voorkomen dat zijn partij óók langzaam richting de uitgang kruipt, richt hij zich nu ook op twintigers, dertigers en veertigers. Zij tikken immers (hopelijk) ook ooit die magische leeftijd aan. Noem het een investering.

Met zijn ‘vriendelijke oom’-imago komt hij een heel eind. Maar die ‘jonge’ stemmer écht zover krijgen om op een partij te stemmen die hun leeftijd buiten beschouwing houdt, dat is nog knap lastig. Daar gaat zijn nieuwste partijlid Femke Merel van Kooten (36) misschien wel verandering in brengen.

(Tekst loopt door onder foto)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Femke Merel van Kooten (@fmvankooten) op

Jong vogeltje

Zijn boodschap sloeg, gezien die gestage zetelstijging, aardig aan. Maar aan de verpakking kan zeker nog gewerkt worden. Veel mensen denken bij 50PLUS aan one issue, ouwelullengeklaag. Maar wie verder kijkt, vindt misschien wel een perfecte match. Dat overkwam Femke Merel van Kooten, voormalig Partij van de Dieren-kamerlid.

(Tekst loopt door onder foto)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Femke Merel van Kooten (@fmvankooten) op

Femke Merel stond er sinds juli 2019 helemaal alleen voor. Marianne Thieme had dit jonge vogeltje uit het nest gekegeld. Toch stond ze ook als éénvrouwsfractie haar mannetje. Ze werd niet opgepeuzeld door de Haagse roofdieren, maar vloog ze zelf fel debatterend naar de strot.

Henk, die zijn jagersjaren al lang achter zich heeft liggen, was onder de indruk. Bovendien is zijn partij tegen de jacht. Dat vond dierenvriend, jonge moeder en pro-borstvoeder Femke Merel op haar beurt weer leuk. Van het één kwam het ander, en nu is ze het jongste kamerlid van 50PLUS.

(Tekst loopt door onder Tweet)

Zieltjes winnen

Het charme-offensief van Henk Krol is nog maar net begonnen. Nu hij eindelijk doorheeft dat mensen onder de vijftig ook mogen stemmen en hij zijn ideale wingwoman binnen heeft, is er ineens een zee aan nieuwe zieltjes om te winnen. Gooi Femke Merel op die verkiezingsposter, verander de partijnaam in Plusminus50 en de stemmen zullen binnen komen stromen!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Femke Merel van Kooten (@fmvankooten) op

Laatste nieuws

Foto: Kelly Piquet likt zich suf op verjaardag Max Verstappen

Kelly Piquet, de beeldschone vriendin van Max Verstappen heeft een erg spannende dag achter de rug, namelijk de verjaardag van haar vriend. 

Foto: Jennifer Hoffman schaamt zich voor ‘klein sneetje’

De bloedmooie Jennifer Hoffman deelt in haar verhaal op Instagram dat ze zich schaamt voor haar 'kleine sneetje'. Ze hoopt dat het op de rode loper niet zal opvallen...

Foto: Anna Nooshin bezoekt nachtclub met gladde paal

'Party animal' Anna Nooshin is recentelijk bij een nachtclub langs gegaan waar ze een foto maakte van een lang en zeer glad object. Zou ze per ongeluk in de verkeerde club beland zijn?

Gerelateerde berichten