5 tips waarmee je makkelijk geld kan besparen

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Om geld verlegen zitten is nooit lekker. Daarom is het verstandig om zo nu en dan wat geld opzij te schuiven. Met deze 5 tips kun je makkelijk geld besparen, zodat je onderaan de streep meer overhoudt.

Tips om geld te besparen

Het is lang niet altijd makkelijk om je geld in je zak te houden. Verleidingen om geld uit te geven liggen altijd op de loer: in de supermarkt, online en ga zo maar door. Met onderstaande tips zorg je ervoor dat je onnodige gelduitgaven voorkomt en geld kunt besparen.

1. Dagelijkse telefoonkosten 

Eén kleine vriend die vaak voor grote uitgaven zorgt, is onze telefoon. We spenderen er uren per dag op en helaas spenderen we er ook flink wat geld aan. De aanschaf van een mobieltje zelf, of de abonnementskosten bijvoorbeeld. De oplossing om geld te besparen met je mobiel is simpel: door het juiste sim only abonnement te vergelijken en een goede deal te nemen. Neem hier dan ook echt te tijd voor!

2. Ga eens voor het huismerk

In de schappen van de supermarkt is het makkelijk verdwalen. Er zijn eindeloos veel keuzes, maar niet elke keuze is goed voor je portemonnee. Zo heb je dure A-merken, het huismerk en de budgetmerken. Het verschil in kwaliteit tussen een A-merk en het huismerk is vaak zo klein dat loont om voortaan te kiezen voor het huismerk. Dat is nog eens lekker geld besparen.

3. Koop alleen wat je nodig hebt

Ietwat cliché, maar het klopt als een bus. Alleen kopen wat je nodig hebt is dé manier om geld te besparen. Overbodige uitgaven kunnen namelijk flink oplopen en als je er geen gebruik van maakt, is het weggegooid geld. Wil je toch flink inkopen doen omdat iets in de aanbieding is? Let dan op de houdbaarheid. Zo verdwijnt het na een tijdje niet alsnog in de prullenbak.

4. Stel spaardoelen

Met een doel voor ogen is het een stuk makkelijker geld besparen. Zorg er dus voor dat je spaardoelen opstelt; de hoeveelheid geld dat je wilt sparen in een bepaalde periode.. Op deze manier zorg je voor extra reserves en kun je dit geld uitgeven aan onvoorziene uitgaven of een lekkere vakantie naar de zon.

5. Vergelijk online

Heb je een bepaald product in de winkel gezien die je echt móét hebben, kijk dan eerst even of je het online goedkoper kunt kopen. In sommige gevallen kan je daar flink wat geld mee besparen – tel uit je winst!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Kijkers in shock door twee nieuwe actrices in House of the Dragon (HBO Max)

Er gaat een grote wisseling van de wacht plaatsvinden in de serie House of Dragon, de opvolger van Game of Thrones op HBO Max.

Foto: Patricia Paay wijst eindelijk boosdoeners aan na berucht ‘vies filmpje’

Patricia Paay kan eindelijk praten over het vervelende voorval met een 'vies filmpje' dat van haar opdook een aantal jaar geleden.

Foto: Sensi Lowe deelt diepgaand kiekje van openhangend jurkje

Sensi Lowe plaatst wel vaker prachtige foto's van zichzelf, maar meestal zijn ze niet zo diepgaand als het volgende kiekje!