Vrouwen Nederlandse Vrouwen Marieke van de Zilver gaat voor Goud

Marieke van de Zilver gaat voor Goud

-

Marieke van de Zilver gaat voor Goud

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 3 minuten

Soms komt er een vrouw voorbij die alle aandacht grijpt en waarvan je denkt: Waarom is zij nog niet bekend bij een groter publiek. Daarom stelt Mannenzaken jullie graag voor aan Marieke van de Zilver. Deze politiek verslaggeefster is sinds sinds vrijdag de winnaar van De Slimste Mens. En met goede reden. De iets te fanatieke Marieke heeft zowel Beauty en de Brains.

Marieke van de Zilver
Marieke van de Zilver in ‘De Slimste Mens’ ©KRO-NCRV

De winnaar van dit seizoen De Slimste Mens is Marieke van de Zilver, in het dagelijks leven parlementair verslaggeefster bij RTL. Ze gaat de discussies aan met politieke kopstukken en veegt ze regelmatig van de mat als het moet. Marieke heeft dus niet alleen een mooi koppie, maar ook een met inhoud. Geen wonder dat ze als slimste uit de bus kwam.

Misschien ken je Marieke als de vrouw die Baudet op de man af vroeg naar zijn mening over vrouwenemancipatie. Waarbij haar scherpe vragen ervoor zorgde dat hij als een Minervaanse uil weg probeerde te vliegen. Of je kent haar als de dame die al een aantal jaar door je dromen heen wandelt.

Hoe dan ook, je kan niet om Marieke heen. En nu ze met haar deelname aan De Slimste Mens langzaam toe begint te dringen tot het cirkeltje van Bekende Nederlanders is binnenkort heel Nederland in de ban van de mooie Marieke. Dat is een goede zaak, de kritische journaliste met de verleidelijke glimlach is een goede afwisseling van alle Gaby Blaasers die momenteel in medialand rondlopen.

Bij het grote publiek staat Marieke beter bekend als het Binnenhof meisje. In een ver verleden werkte ze voor PowNed, de televisie tak van Geenstijl. In die tijd veroverde ze met haar glimlach al de harten van menig online gebruiker toen ze in een paar video’s van Dumpert verscheen.

Winnen is belangrijker dan mee doen

Het valt vooral op hoe fanatiek Marieke is. Ze moet koste wat het kost winnen. Maar liefst zes keer pakte ze de winst in een aflevering. Één keer werd ze tweede. En daar was ze duidelijk not amused over. Zo erg zelfs dat het de kijkers begon op te vallen.

De winst is voor Marieke heel belangrijk. Ze moet zichzelf bewijzen. Gelukkig heeft ze ook een hoop zelfspot. Zelf noemt ze haar fanatisme namelijk spottend ‘een genetisch defect’. Humor heeft ze dus ook al In the pocket. Zo ontpopt Marieke zich langzaam als de perfecte vrouw.

Artikel delen:

Foto updates

Victoria Koblenko
Malou Petter
Marieke Elsinga
Sandra Schuurhof
Tooske Ragas-Breugem

Laatste nieuws

Andre Hazes heeft blik gericht op Maan de Steenwinkel

Tijdens de vrienden van Amstel Live wist Maan het met iedereen goed te vinden. Ze kreeg veel bekijks, voornamelijk van Andre Hazes.

WOW: Victoria Koblenko laat zich zien in spannend LINDA-nummer

De nieuwste LINDA heeft een pikant thema. Victoria Koblenko staat met foto's in het blad. We beloven: zó zag je de actrice nog nooit!

VIDEO: tijd voor ‘nieuwe’ rel bij Veronica Inside?

"Wij haten 'm nog steeds," lacht Johan Derksen terwijl Wilfred Genee veelzeggend grinnikt. Het is duidelijk nog steeds niet helemaal oké tussen de mannen van Veronica Inside...

Geef je mening

Gerelateerde berichten