The Voice Of Holland

Mannenzaken.nl > Entertainment > TV > The Voice Of Holland

Talentenjachten waren helemaal hot toen The Voice of Holland in 2010 als nieuwkomer op televisie verscheen. Ondanks dat het moest concurreren met programma’s als Idols en Holland’s Got Talent wist The Voice al snel zijn plekje in het medialandschap te veroveren. Met gemiddeld ruim 2.5 miljoen kijkers per aflevering was het programma meteen een hit.

The Voice Of Holland is een talentenshow die bedacht is door John de Mol. Het verschil met andere talentenjachten is dat er in The Voice in eerste instantie alleen op de stem van de kandidaat gelet wordt. Presentatie, uiterlijk en uitstraling spelen dus niet mee in de beoordeling van de jury, die altijd bestaat uit een viertal beroemde artiesten. Inmiddels is het format van The Voice aan tv-zenders overal ter wereld verkocht. Het programma won in de Verenigde Staten zelfs een Emmy Award.

The Voice of Holland Coaches

Bij The Voice of Holland is het de bedoeling dat iedereen een blinde auditie doet voor vier bekende artiesten, de coaches. Deze zitten in een stoel met de rug naar het podium. Als een coach de blinde auditie goed vindt, draait hij of zij de stoel. Aan het eind van de auditie kiest de kandidaat één van de omgedraaide coaches en voegt zich bij dat team. De coaches begeleiden vervolgens de kandidaten om ze zoveel mogelijk rondes door te laten komen. Bekende coaches die meegedaan hebben zijn bijvoorbeeld Marco Borsato, Trijntje Oosterhuis, Ilse DeLange en Sanne Hans.

The Voice of Holland Winnaars

Het doel van The Voice of Holland was échte sterren introduceren die voor de verandering eens wél in de picture bleven. Te veel winnaars van zangprogramma’s laten naderhand niks meer van zich horen. Bij winnaars van The Voice of Holland is dit over het algemeen minder het geval. Misschien wel de meest bekende winnares van The Voice is Maan de Steenwinkel. Zij won in 2016 het programma, en heeft sindsdien een gigantische carrière opgebouwd.

The Voice of Holland Schandaal

Begin 2022 kwam de serie BOOS met een aflevering over The Voice of Holland. In deze lange aflevering werden meerdere serieuze aantijgingen gedaan van ongepast gedrag en machtsmisbruik binnen de productie van The Voice of Holland en The Voice Kids. Medewerkers zouden onder andere ongepaste foto’s gestuurd hebben en ongewenst handtastelijk geweest zijn. Het programma werd meteen voor onbepaalde tijd opgeschort en John de Mol deed een interview met BOOS. Dit interview zorgde alleen nog maar voor opschudding in de maatschappij vanwege een aantal controversiële uitspraken van de Talpa baas.
Het schandaal leidde tot een aantal aangiftes en voor nationale aandacht voor overschrijdend gedrag en het melden daarvan. Naar aanleiding van dit schandaal werden vertrouwenspersonen binnen bedrijven verplicht en kwam er zelfs een regeringscommissaris voor grensoverschrijdend gedrag.

The Voice of Holland gestopt

RTL heeft aangekondigd voorlopig te stoppen met het uitzenden van het talentenprogramma The Voice of Holland, te midden van zorgwekkende beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik. Deze beslissing volgt op serieuze aantijgingen die aan het licht zijn gekomen over vermeende incidenten binnen de productie van het programma. Het netwerk heeft aangegeven dat ze deze beschuldigingen uiterst serieus nemen en een diepgaand onderzoek zullen uitvoeren alvorens verdere stappen te ondernemen met betrekking tot de toekomst van de show. Deze ontwikkeling werpt een scherp licht op de noodzaak van verantwoordelijkheid en het waarborgen van een veilige werkomgeving in de entertainmentindustrie.

Nieuws

Video: Hijgende Maan de Steenwinkel gaat helemaal los achter de schermen

Maan de Steenwinkel deelt een paar zweterige beelden via Instagram. De zangeres gaat helemaal los, en haar geluk lijkt niet meer op te kunnen..

Foto: Maan de Steenwinkel belandt zoenend op de grond onder beste vriendinnen

Maan de Steenwinkel lijkt in haar wilde periode te zitten. De zangeres deelt zowaar een intieme, zoenende foto met haar vriendinnen..

Foto: Maan de Steenwinkel betast vriendin van achteren

Maan de Steenwinkel gaat helemaal los na de release van haar nieuwste album! De zangeres gaat op deze foto's zelfs een aantal grenzen over...

Foto: ‘Verwarde’ Ali B loopt als een zombie door Disneyland

Juicechannel is weer lekker bezig. De laatste partij roddels heeft betrekking op niemand minder dan Ali B. De rapper ziet er uit als een zombie. 

Toch onschuldig? Marco Borsato reageert eindelijk op aangifte na aanranding

Marco Borsato claimt zijn onschuld te kunnen bewijzen. Of het zijn carrière gaat redden? Dat alleen al lijkt een onmogelijke opgave. Of weet de zanger iets dat we niet weten?

Schokkend: Maan is enorm veranderd sinds auditie bij The Voice of Holland

De afgelopen jaren is superster Maan de Steenwinkel natuurlijk enorm veranderd. Het kleine meisje van haar auditie bij The Voice is niet meer. 

Foto: Bibi Breijman wordt bijna gelikt door opdringerige man op Bonaire

De bloedmooie Bibi Breijman wordt op Bonaire belaagd door een beetje een vreemde man. Bij betere inspectie blijkt het Waylon te zijn. 

Jada Borsato is vader Marco eeuwig dankbaar voor heel bijzondere momenten

Jada Borsato geeft na al het drama nog steeds veel om haar vader Marco Borsato. Dat blijkt uit deze gevoelige Instagram post. 
The Voice of Holland

Profiel

Eerste uitzending: 2010 
Laatste uitzending: 2022
Coaches: Waylon, Ali B, Anouk en Glennis Grace 
Presentatoren: Martijn Krabbé en Chantal Janzen 
Zender: RTL 4 

Foto's

The Voice of Holland
The Voice of Holland
The Voice of Holland