The Voice Of Holland

Mannenzaken.nl > Entertainment > TV > The Voice Of Holland

TV-programma The Voice of Holland

Sinds het enorme succes van Idols schieten de talentenjachten op tv als paddenstoelen uit de grond. Lang niet alle tv-programma’s gebaseerd op deze oer-zangshow werden succesvol, maar relatieve nieuwkomer The Voice of Holland heeft Idols inmiddels misschien wel overtroffen! 

The Voice Of Holland is een talentenshow die bedacht is door John de Mol. Het verschil met andere talentenjachten is dat er in The Voice in eerste instantie alleen op de stem van de kandidaat gelet wordt. Presentatie, uiterlijk en uitstraling speelt dus niet mee in de beoordeling van de jury, die altijd bestaat uit een viertal beroemde artiesten. Inmiddels is het tv-format van The Voice aan tv-zenders overal ter wereld verkocht en is nog altijd razend populair. Het programma won in de Verenigde Staten zelfs een Emmy Award.  

The Voice of Holland coaches 

De opzet van The Voice of Holland is dat de zangtalenten gecoacht worden door gearriveerde artiesten. Vanaf het eerste seizoen namen er dus beroemde zangers en zangeressen plaats in de draaiende stoelen van de zangshow. In seizoen 1 van TVOH waren Jeroen van der Boom, Angela Groothuizen, Nick & Simon en Roel van Velzen de coaches. Deze werden door de jaren heen langzaam vervangen door andere beroemde artiesten, waaronder Marco Borsato, Trijntje Oosterhuis, Ilse DeLange en Sanne Hans. In 2022 bestaat het team van The Voice of Holland uit Ali B, Waylon, Anouk en Glennis Grace. 

The Voice en Maan de Steenwinkel 

Het doel van John de Mol met The Voice of Holland was échte sterren introduceren die voor de verandering eens wél in de picture bleven. Te veel winnaars van zangprogramma’s laten naderhand niks meer van zich horen. Gelukkig is dat bij The Voice al minder het geval. We hebben in de rijke geschiedenis van het programma talloze artiesten langs zien komen die nog steeds de hitlijsten beklimmen of op een andere manier hun plekje gevonden hebben in de Nederlandse entertainmentindustrie.  

Maan de Steenwinkel is misschien wel het beste voorbeeld van een succesverhaal uit The Voice. Zij won The Voice of Holland in 2016, en heeft sindsdien een gigantische carrière opgebouwd. In 2022 werd de cirkel wat betreft The Voice of Holland rondgemaakt voor Maan. Vanaf dat seizoen fungeert ze samen met rapper Typhoon als back-up coach die eventuele afvallers aan hun eigen team mogen toevoegen. 

The Voice Kids en The Voice Senior 

Na het enorme succes van The Voice of Holland werden er ook spin-offs bedacht, zodat het programma praktisch het hele jaar rond actief zou zijn. Er werden alternatieve talentenjachten in het leven geroepen, speciaal voor de jongste en oudste deelnemers. Vaak sneeuwden de senioren in de reguliere seizoenen een beetje onder, en de jongsten mochten niet meedoen aan het programma. The Voice Senior en The Voice Kids bieden voor deze zangers een uitkomst. 

Nieuws

Toch onschuldig? Marco Borsato reageert eindelijk op aangifte na aanranding

Marco Borsato claimt zijn onschuld te kunnen bewijzen. Of het zijn carrière gaat redden? Dat alleen al lijkt een onmogelijke opgave. Of weet de zanger iets dat we niet weten?

Schokkend: Maan is enorm veranderd sinds auditie bij The Voice of Holland

De afgelopen jaren is superster Maan de Steenwinkel natuurlijk enorm veranderd. Het kleine meisje van haar auditie bij The Voice is niet meer. 

Foto: Bibi Breijman wordt bijna gelikt door opdringerige man op Bonaire

De bloedmooie Bibi Breijman wordt op Bonaire belaagd door een beetje een vreemde man. Bij betere inspectie blijkt het Waylon te zijn. 

Jada Borsato is vader Marco eeuwig dankbaar voor heel bijzondere momenten

Jada Borsato geeft na al het drama nog steeds veel om haar vader Marco Borsato. Dat blijkt uit deze gevoelige Instagram post. 

Foto: Leontien Borsato probeert te ontkomen aan Marco Borsato

Leontine Borsato zoekt en vindt een nieuw huisje voor haarzelf. Enige eis: ver weg van haar ex Marco.

Marco Borsato dolblij met criminele collega’s van The Voice

Het wassen beeld van Lil Kleine is inmiddels weggehaald uit Madame Tussauds en Ali B. wordt overal uitgefloten. Voor Marco Borsato komen de rellen goed uit. 

Video: Dronken Maan de Steenwinkel terroriseert Antwerpen op hoge snelheid

Maan de Steenwinkel moest bijna abrupt haar vakantie met vriendinnen afbreken. Ze crosste 's nachts met een step door de straten van Antwerpen. Dat ging bijna goed mis. Ze deelde zelf een video van het gevaarlijke moment: 'Dood eng!'

Johan Derksen uitgescholden na goedpraten van wangedrag bij Ajax en The Voice

Johan Derksen staat niet bepaald bekend om zijn voorzichtige mening. En dat komt hem voor de zoveelste keer duur te staan. 
The Voice of Holland

Profiel

Eerste uitzending: 2010 
Coaches: Waylon, Ali B, Anouk en Glennis Grace 
Presentatoren: Martijn Krabbé en Chantal Janzen 
Zender: RTL 4 

Foto's

The Voice of Holland
The Voice of Holland
The Voice of Holland