Ilse DeLange

Mannenzaken.nl > Vrouwen > Zangeressen > Ilse DeLange

Zangeres Ilse DeLange

Ilse Anoeska de Lange, beter bekend als Ilse DeLange, is een Nederlandse zangeres. Ze werd geboren in Almelo op 13 mei 1977. Ze groeide op in een streng gelovig gezin. Elke zondag was het gezin te vinden in de lokale kerk. Bijna iedereen kenden ze via de kerk. Ilse volgde ook de MAVO aan een christelijke school. Maar toen de vader van Ilse in een arbeidsconflict terecht kwam, en bijna alles kwijtraakte om een rechtszaak te betalen, was er niemand die het worstelende gezin te hulp schoot. Geld was er dus maar weinig in het gezin, en ook de vrienden waar ze dachten op te kunnen bouwen, vielen ineens weg. Ilse en haar broers kregen zodra het mogelijk was een bijbaan om het gezin te helpen. Ilse werkte als schoenenverkoopster tot haar 21e. Toen kon ze, na een aantal talentenjachten, zich volledig focussen op een professionele zangcarrière.

Ilse DeLange carrière

Het was al vroeg duidelijk dat Ilse DeLange enorm getalenteerd was. Toen ze 17 jaar oud was vormde ze al een country-duo met gitarist Joop van Liefland. Er zijn zelfs beelden te vinden op YouTube van hun optreden bij de SCPO talentenshow in april 1995. Hier kregen ze veel positieve reacties op. Toch bleken Joop van Liefland en Ilse DeLange geen gouden duo, na een jaar gingen ze alweer uit elkaar. In 1998 brak ze dan eindelijk door. Haar album World of Hurt, opgenomen in de bekendste country-stad van de wereld, Nashville, bereikte de top. Ruim 450.000 exemplaren van het album gingen over de toonbank. Ze won hiermee ook een TMF Award en een Edison. Ilse DeLange was in één klap niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld. Ze vertrok in 2002 naar Amerika om een nieuw album op te nemen. In 2003 verscheen Clean Up, waarbij duidelijk was dat Ilse steeds meer de richting van popmuziek opzocht. Ook Clean Up was een succes. Na een korte pauze en nog een album kwam ze in 2008 met Incredible. Hierop is misschien wel haar meest bekende hit te vinden: So Incredible.

Ilse DeLange Waylon en The Common Linnets

In 2014 vertegenwoordigde Ilse DeLange samen met Waylon Nederland op het Eurovisiesongfestival. Ze werden tweede met het nummer Calm After The Storm. Het nummer kwam in verschillende hitlijsten in Europa. The Common Linnets, zoals ze zichzelf noemden, brachten ook hun debuutalbum uit rond deze tijd. Dit album was ontzettend populair en hield zelfs albums van Michael Jackson en Coldplay achter zich qua populariteit. Na het Eurovisiesongfestival gingen The Common Linnets op tour. Waylon ging niet mee en werd vervangen. Ilse DeLange treedt altijd nog op met deze band.

Ilse DeLange relatie en vriend

Ilse DeLange is al meer dan 25 jaar gelukkig met haar vriend Bart Vergoossen. Bart is drummer en drumt ook in de band van Ilse DeLange en bij The Common Linnets. Dit zorgt ervoor dat de twee 24/7 samen zijn. Voor veel relaties is dit te heftig en zorgt het uiteindelijk voor veel irritaties. Bij Ilse en Bart is dit niet het geval. Ze vinden het heerlijk met elkaar. Toch zie je ze niet zo vaak samen op evenementen. Dat komt omdat Bart niet zo van de spotlights houdt. Misschien is dat wel de sleutel tot hun geluk samen. In ieder geval zijn Ilse en Bart een positieve uitzondering in de hedendaagse showbusiness, waar geen relatie voor altijd lijkt.

Nieuws

Foto: Ilse DeLange toont ongelofelijke metamorfose na zware nacht

Ilse DeLange deelt met haar volgers dat ze een zware nacht had doormiddel van een 'before and after' foto.

Foto: Jeroen Rietbergen ging ook vreemd met deze bekende vrouw tijdens The Voice

Hoewel veel vrouwen rondom The Voice of Holland Jeroen Rietbergen liever vermeden, blijkt nu dat één van de vrouwelijke coaches juist het tegenovergestelde deed, en uiteindelijk bij hem in bed belandde!

Ilse DeLange stopt noodgedwongen met Let’s Dance

Ilse DeLange heeft helaas een punt moeten zetten achter haar Duitse televisie avontuur. Na acht liveshows van het programma Let’s Dance, stopt ze vanwege een blessure.

Drukste periode ooit voor nuchtere Ilse de Lange

Ilse de Lange gaat de drukste periode ooit tegemoet

‘Ilse de Lange is mooiste vrouw met een accentje’

Het hoge woord is eruit! We hebben blijkbaar massaal een zwak voor het heerlijke accentje van Ilse de Lange.

Wie is de mooiste vrouw met een accentje?

Een vrouw met een accent is soms onverstaanbaar, maar daardoor wél onweerstaanbaar. Tijd om vier van onze favoriete 'onverstaanbare' vrouwen tegenover elkaar te zetten. Wie is jouw favoriet?

Wil Gaby Blaaser Marieke Elsinga of Sylvie Meis achterna?

Gaby Blaaser deed mee aan De Bachelorette omdat ze één ding mist: een man in haar leven. Toch blijkt nu dat Gaby Blaaser veel meer dromen heeft. Maar of ze allemaal even realistisch zijn...

Eurovision: Shine a Light is het Songfestival voor jou

Sla jij het Songfestival altijd over? Dan moet je 'm dit jaar eens de kans geven. Doe je het niet voor jezelf, doe het dan voor Chantal!

Profiel

Geboortedatum: 13 mei 1977 Sterrenbeeld: Stier
Woonplaats: Huizen
Volledige naam: Ilse Anoeska de Lange Beroep: Zangeres
Opleidingsniveau: MAVO
Relatie: Ja
Vriend: Bart Vergoossen
Ouders: (vader) Joop de Lange en (moeder) Carla de Lange
Instagram: Het Instagram kanaal van Davina Michelle is @ilsedelangemusic

Foto's