Video: Thierry Baudet loopt boos weg bij Emma Wortelboer

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 2 minuten

Op zoek naar een hele, hele vreemde manier om je zonnige lenteweekend te beginnen? Dan is dit filmpje met Emma Wortelboer en een zwaar geirriteerde Thierry Baudet verplichte kost! (beeld: BNNVARA)

Emma Wortelboer heeft een nieuw programmaatje: Emma’s motie van vertrouwen. Elke week komt ze bij De Vooravond langs met een filmpje waarin ze de lijsttrekkers van politieke partijen op een typische Emma-manier interviewt. Na Henk Krol was het de beurt aan Thierry Baudet van Forum voor Democratie. Dat bleek een hilarische mismatch. De twee voelden elkaar niet bepaald aan, waarna Thierry abrupt opstond en wegliep. Het voorval werd gelukkig wel uitgezonden. Bekijk de video hieronder. Heerlijk ongemakkelijk!

lees ook: Hier heeft ‘slimste mens’ Emma Wortelboer NU zin in

Emma Wortelboer maakt Thierry Baudet boos

Had Thierry Baudet wel door wie hij tegenover (of eigenlijk achter) zich had zitten? Emma Wortelboer staat namelijk niet bepaald bekend om haar conventionele interviewtechnieken. Niets wat Emma Wortelboer doet is eigenlijk doorsnee. Dus ook haar vragen bij Emma’s Motie van Vertrouwen zijn dat niet. Dat stelde de FVD-leider niet op prijs. Hij had zich duidelijk voorbereid op een gevoelig gesprek over de zelfhaat van de gemiddelde Nederlander, lang vervlogen tijden en jeugdsentiment. Emma zag meer in een melig hak-op-de-tak vragenvuur. Logisch dat ze het nauwelijks twee vragen uithielden met elkaar!

Kleffe broodjes, slappe koffie

Thierry Baudet had er duidelijk zin in. Emma Wortelboer triggerde een gevoelig gespreksonderwerp bij Baudet door hem te vragen hoe hij zijn koffie het liefst drinkt. De politicus trok van leer over het failliet van de Nederlandse eet- en drinkcultuur. Op een kenmerkende, buitenaards poëtische manier probeerde hij het hoe en waarom achter onze kenmerkende slappe koffie en kleffe broodjes te ontleden.

Dit soort onderwerpen stonden duidelijk niet in het scriptje dat Emma in haar hoofd had, maar toen ze ondanks dat toch probeerde in te haken ging het mis. Toen de BNNVARA-presentatrice doorvroeg over die kleffe broodjes had Thierry er duidelijk al geen zin meer in. “Maar ligt dat dan aan de broodjes of aan het beleg?” Thierry gaf nog wel antwoord, maar was met zijn hoofd al bij de deur: “ik denk dat het een combinatie is.”

Thierry vindt Emma ‘hard’ en ‘flauwig’

Dat Emma Wortelboer niet dolgraag wilde instappen in Thierry’s achtbaan van emoties schoot de politicus in het verkeerde keelgat. Emma’s ietwat lacherige manier van doorvragen kwamen ‘hard’ en ‘flauwig’ op hem over. Geen haar op zijn hoofd die eraan dacht om nu nog open over zijn jeugd, vervlogen tijden en liefde te praten: “of je gaat veranderen, of we stoppen ermee.” We hebben Emma Wortelboer niet vaak met een mond vol tanden gezien, maar na deze waarschuwing kwam ze toch echt eventjes woorden tekort. Met een droge “tot kijk” trok Baudet de deur achter zich dicht…

Gerelateerde berichten

Artikel delen:

Laatste nieuws

Waarom Charlotte Nijs de mol had moeten zijn

Het hoge woord is er uit. Renée onthulde zichzelf als de mol. Maar was Charlotte Nijs niet een veel betere keuze geweest?

Marieke Elsinga danst blij op tafel

Marieke Elsinga is officieel samen gaan wonen. Inmiddels zijn de laatste dozen uitgepakt en worden de laatste meubels gebracht.

Chatilla van Grinsven werpt hoge ogen in de Verraders

Basketbalster Chatilla is een van de deelnemers aan het spannende RTL 4 programma de Verraders. Het ‘Wie is de Mol’-achtige programma zet een groep van ruim 18 bekende Nederlanders voor de uitdagende taak de drie verraders onder hen te vinden. De verraders vermoorden ondertussen elke nacht een deelnemer.