ZIEN: Nieuwe achtbaan Walibi breekt snelheidsrecord

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 2 minuten

Houd je van snel? Dan heb je geluk! Walibi Belgium lanceert in 2021 hun nieuwste achtbaan, de Kondaa. En het wordt de langste en snelste achtbaan in de gehele Benelux.

Het is een slecht jaar geweest voor fans van achtbanen. Door de coronacrisis hebben pretparken hun deuren moeten sluiten. Gelukkig kan je, zodra de pretparken weer open mogen, genieten van de snelste en langste achtbaan in heel de Benelux. Met de Kondaa heeft Walibi Belgium een echte thrill ride in huis gehaald.

Een monster van een achtbaan

Vijftig meter hoog en meer dan een kilometer lang. Daarmee is deze monsterachtbaan een gevaarte waar je u tegen zegt. Een ritje duurt zeker 90 seconden. In de drop haalt deze achtbaan een snelheid van ruim 113 kilometer per uur. De G-krachten zullen je bijna door je stoel heen drukken.

The stuff of legends

Met twee treinen waar 24 mensen in passen, kunnen er meer dan duizend mensen per uur deze machine doorstaan. Wel zal je eerst de eeuwenlange rij moeten overleven, want deze achtbaan gaat populair worden. Gelukkig wordt de spanning erin gehouden, want voor je aan boord klimt krijg je de mysterieuze geschiedenis mee van de Kondaa.

Zoals elke goede achtbaan dat heeft, moet er in de wachtrij ook wat te beleven zijn. Het verhaal achter de Kondaa? Vijfduizend jaar geleden kwam het reusachtige slangenmonster Kondaa uit het binnenste van de aarde om Afrikaanse dorpen en hun inheemse stammen te terroriseren. De megacoaster opent in 2021 in een nieuw, Afrikaans themagebied naast Exotic World.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Hoe is het nu met Anna Nooshin?

Ze kwam jarenlang wekelijks op tv met Holland's Next Top Model. Hoe blijven we in de tussentijd op de hoogte van wat presentatrice Anna Nooshin allemaal uitspookt? Hoog tijd om even te kijken hoe het met haar is...

Mannen van Veronica Inside gaan stuk om onherkenbare topspits

"Die is dikker dan Jan Boskamp!" roept René van der Gijp. Maar over welke voormalig topspits hebben ze het hier eigenlijk?

Katja Schuurman plaatst uitdagende nieuwe foto

Katja Schuurman schaamt zich niet voor haar lichaam, sterker nog, ze is er trots op. En groot gelijk heeft ze. Daarom deelt ze ook trots deze nieuwe foto met de wereld.