ZIEN: Nieuwe achtbaan Walibi breekt snelheidsrecord

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 2 minuten

Houd je van snel? Dan heb je geluk! Walibi Belgium lanceert in 2021 hun nieuwste achtbaan, de Kondaa. En het wordt de langste en snelste achtbaan in de gehele Benelux.

Het is een slecht jaar geweest voor fans van achtbanen. Door de coronacrisis hebben pretparken hun deuren moeten sluiten. Gelukkig kan je, zodra de pretparken weer open mogen, genieten van de snelste en langste achtbaan in heel de Benelux. Met de Kondaa heeft Walibi Belgium een echte thrill ride in huis gehaald.

Een monster van een achtbaan

Vijftig meter hoog en meer dan een kilometer lang. Daarmee is deze monsterachtbaan een gevaarte waar je u tegen zegt. Een ritje duurt zeker 90 seconden. In de drop haalt deze achtbaan een snelheid van ruim 113 kilometer per uur. De G-krachten zullen je bijna door je stoel heen drukken.

The stuff of legends

Met twee treinen waar 24 mensen in passen, kunnen er meer dan duizend mensen per uur deze machine doorstaan. Wel zal je eerst de eeuwenlange rij moeten overleven, want deze achtbaan gaat populair worden. Gelukkig wordt de spanning erin gehouden, want voor je aan boord klimt krijg je de mysterieuze geschiedenis mee van de Kondaa.

https://www.youtube.com/watch?v=yzgUHkTh60g&feature=emb_logo

Zoals elke goede achtbaan dat heeft, moet er in de wachtrij ook wat te beleven zijn. Het verhaal achter de Kondaa? Vijfduizend jaar geleden kwam het reusachtige slangenmonster Kondaa uit het binnenste van de aarde om Afrikaanse dorpen en hun inheemse stammen te terroriseren. De megacoaster opent in 2021 in een nieuw, Afrikaans themagebied naast Exotic World.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Emma Heesters is lekker fanatiek in nieuwe video ‘Meisje zonder naam’

Emma Heesters is héél goed met ballen! Hoe we dat weten? Check haar nieuwste videoclip 'Meisje Zonder Naam' en je snapt 'm meteen!

Ajax-spits Sébastien Haller scoort 4x bij CL-debuut. Wie is zijn vriendin?

Wie zit er thuis op de bank bij de Champions League-held van Ajax? We zochten het uit...

Emma Wortelboer deelt diepste geheimen in Boerderij van Dorst

In de tweede aflevering van Boerderij van Dorst op NPO3 zien we Emma Wortelboer haar ware roeping vinden! De presentatrice helpt samen met Maarten van Rossum een handje mee op de boerderij van Raven van Dorst. Daar beantwoordt de loslippige blondine álle vragen die Raven op haar afvuurt! Heeft het lot van Emma al die tijd in haar achternaam gezeten?