Het Corona-virus en andere lokale lekkernijen

Nieuws
dinsdag, 28 januari 2020 om 8:25
bier
[caption id="attachment_59468" align="aligncenter" width="696"]
bier
De hele wereld is in de ban van Corona. Niet alleen in China; ook op andere plekken in de wereld worden mensen gediagnosticeerd met deze ziekte. Hoewel het niet per se voor iedereen schadelijk is, zijn veel landen wel in een opperste staat van paraatheid.
Het virus komt oorspronkelijk van Mexicaanse bodem. Corona is een licht bier met een alcoholpercentage van 4.5% en is vooral populair onder jonge gebruikers. Een infectie met het Corona-virus valt vaak niet erg op. Daarom krijgen de dragers een schijfje limoen of citroen in hun drankje, zodat iedereen ze kan herkennen. Het corona-virus is erg aanstekelijk. Wanneer je iemand ermee rond ziet lopen, is de kans groot dat het water je in de mond loopt en je er zelf ook voor valt.
Gelukkig zijn de gevolgen van het Corona-virus maar in beperkte mate schadelijk. Dragers worden vaak wat luidruchtig, krijgen een bovengemiddelde behoefte aan vet eten zoals kebab, pizza of iets van de snackbar. De mensen met een flinke infectie hebben verder een verhoogde kans op een droge mond, hoofdpijn en een intolerantie tegen licht en hard geluid. Gelukkig zijn deze symptomen maar van tijdelijke aard. Onder de slachtoffers van het Corona-virus zijn ook al wat bekende personen, zoals Vin Diesel. En het verspreidt zich snel.
(tekst loopt door na het filmpje)

Lokale lekkernijen

Het Corona-virus is niet de enige in zijn soort. Er zijn wereldwijd vele vergelijkbare aandoeningen te herkennen, met soms nog veel ergere symptomen. Denk bijvoorbeeld aan het Bavaria-virus. Dragers van deze aandoening lijken bovengemiddeld vaak 'aangereden' te zijn, ervaren niet zelden een spraakgebrek en lijken dwangmatig al hun zinnen af te moeten sluiten met het woordje ' kut '. Gelukkig voor de rest van de wereld is deze ziekte nu nog vrijwel uitsluitend in Brabant aangetroffen. En zolang de boeren niet protesteren , is de kans klein dat het zich zal verspreiden.
Ook de Grolsch-griep is een bekende Nederlandse variant op het Corona-virus. Dragers van de Grolsch-griep worden voor het gemak ook wel 'Tukkers' genoemd. Deze Tukkers lijken vaak hun besef van tijd kwijtgeraakt te zijn, en doen alles dus op hun dooie gemak. Net als bij de Brabantse variant, sluipt er ook bij de Grolsch-griep een beetje spraakgebrek in. Hun vocabulaire blijft veelal beperkt tot korte zinnen die to the point zijn, zoals het bekende: "Brommers kieken?".

Internationale epidemie

Ook buiten Nederland zijn er vele varianten van het Corona-virus. Zo lijden veel Duitsers aan de Schultenbraü. Deze aandoening, die lijkt op een gewone verkoudheid, uit zich vaak ook in luidruchtig gedrag, de drang om half-lauw bier te drinken en opvallend veel kuilen te graven op het strand. Een overdosis van Schultenbraü kan zelfs dodelijke gevolgen hebben, waarbij behandeling in een speciaal Duits kamp de enige oplossing lijkt te zijn.
In Griekenland zijn ze evenmin veilig. Daar is een ware epide-Mythos uitgebroken, die ervoor zorgt dat niet alleen de inwoners, maar zelfs het hele land financieel aan de grond zit. Het gevolg van de epide-Mythos werd in heel Europa gevoeld, maar dat heeft er wel voor gezorgd dat de verspreiding beperkt is gebleven tot Griekse restaurants op het continent.
(tekst loopt door na het filmpje)

Ziekte van Bud

De meest gevaarlijke infectie is echter in de Verenigde Staten te vinden. De Ziekte van Budweiser maakt daar een hoop kapot. Het is enigszins vergelijkbaar met de ziekte van Lyme: mensen hebben weinig energie meer over, en hebben geen zin om te bewegen. Verder krijgen de dragers een ongezonde behoefte aan het overmatig consumeren van vet eten en mierzoete frisdrank. Er zijn zelfs speculaties dat de Ziekte van Bud je brein kan aantasten. Na de Amerikaanse verkiezingen van 2016 ontstond dit vermoeden, en komend jaar wordt getest of deze theorie klopt.
We hoeven ons in Nederland dus helemaal niet zo veel zorgen te maken om het Corona-virus. De Ziekte van Bud is een veel grotere bedreiging. Zo zijn er al sporen van Bud aangetroffen op de Johan Cruijff Arena en verschijnt het op steeds meer festivals, in kroegen en zelfs in de lokale supermarkt. Dus wees op je hoedde.
from