Actueel Experts: Vitamine D is spotgoedkoop 'medicijn' tegen corona

Experts: Vitamine D is spotgoedkoop ‘medicijn’ tegen corona

-

Experts: Vitamine D is spotgoedkoop ‘medicijn’ tegen corona

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 3 minuten

Terwijl er druk gezocht wordt naar een coronavaccin, kan je jezelf alvast een beetje wapenen tegen corona. De beste oplossing ligt volgens experts gewoon in de supermarkt en drogist!

Naast 1,5 meter afstand, mondkapjes, handen wassen en ellebooghoesten is er nóg een middeltje dat uitstekend helpt om het coronavirus tegen te houden: vitamine D! Experts beweren namelijk dat we dit supplement de komende wintermaanden goed kunnen gebruiken tegen corona. Voor we met z’n allen naar de drogist rennen: werkt zo’n pil écht tegen het coronavirus?

Helpt Vitamine D tegen Corona?

Immunologen en longartsen zeggen niet dat Vitamine D corona direct buiten de deur houdt Ze durven wél te beweren dat Vitamine D sowieso helpt je immuunsysteem een boost te geven. Zeker in de herfst en winter, de seizoenen waarin we niet genoeg natuurlijke vitamine D binnen krijgen via zonlicht. Met een vitamine D-supplement kan je lijf zich een beetje beter wapenen tegen ziekten, waaronder dus het coronavirus. Zo kan het zijn dat je dankzij vitamine D minder snel ziek wordt, en helpt het ook om ziekteverschijnselen af te zwakken als je tóch besmet raakt.

Vitamine D kopen – hamsteraars zijn al actief

Vooral risicogroepen wordt nu aangeraden om het potje vitamine D-pillen niet over te slaan dit najaar. Maar ook de ‘gewone man’ hoeft zich niet te schamen als hij een voorraadje vitamine D inslaat. Het is een klassieke ‘baat het niet, dan schaadt het niet’-situatie: het nemen van vitamine D brengt, mits je niet teveel neemt natuurlijk, geen risico’s met zich mee.

Kruidvat en Etos hebben al aangegeven dat de verkoop van vitamine D-pillen flink gestegen is de afgelopen weken. Schaf dus sowieso een doosje aan vóór de hamsteraars toeslaan!

Foto updates

Helene Hendriks
Caroline de Bruijn
Justine Marcella
Olcay Gulsen
Bridget Maasland

Laatste nieuws

ZIEN: de knal van Gravenberch bij Ajax-Midtjylland

Mis, mis, mis, mis, eindelijk raak! En hoe! Ajax gaat hard in de tweede helft van het Champions League-duel tegen Midtjylland. Vooral deze poeier van Gravenberch moet je gezien hebben!

ZO veranderde Elise Schaap in Gaby Blaaser!

Elise Schaap laat zich weer eens flink onder handen nemen! De actrice lijkt totaal niet op Gaby Blaaser, dus mag je deze transformatie gerust haar grootste ooit noemen!

Wat is jouw favoriete talentenjacht?

The Voice, Hollands Got Talent of I Can See Your Voice: wat is jouw favoriet?

Geef je mening

Gerelateerde berichten