Lieke Martens

Mannenzaken.nl > Vrouwen > Sportvrouwen > Lieke Martens

Sportvrouw Lieke Martens

Lieke Martens is een professioneel voetbalster. Ze werd geboren op 16 december 1992 in het dorpje Nieuw Bergen in Limburg. Ze begon al op vijfjarige leeftijd te voetballen bij de plaatselijke voetbalclub. Ze speelde hier in de jongensteams tot aan de C1. Ze werd al op haar achtste uitgenodigd om bij KNVB elftallen mee te spelen. Na de C1 stapte ze dan ook over naar Olympia ’18 in Boxmeer, nadat de bondscoach dit had aanbevolen. Al op 16-jarige leeftijd kwam ze in de wereld van professioneel voetbal terecht. Ze ging spelen voor Heerenveen in de Eredivisie. Hier speelde ze slechts één seizoen. Via VVV-Venlo, Standard Luik en FCR Duisburg kwam Lieke Martens in Zweden terecht. De inmiddels international speelde hier voor Göteborg en FC Rosengard. Na een paar succesvolle seizoenen maakte ze de overstap naar één van de grootste clubs ter wereld: FC Barcelona.

Lieke Martens Barcelona en PSG

Terwijl het vrouwenvoetbal steeds meer voet aan de grond kreeg in Nederland, hadden we al een grote ster bij een absolute topclub in het buitenland spelen. Lieke Martens speelde sinds 2017 bij FC Barcelona, één van de beste vrouwenteams van de wereld. Na een goed Europees Kampioenschap met de Oranje Leeuwinnen verdiende ze de overstap vanuit Zweden. Met Barcelona werd ze drie keer kampioen, waarvan de laatste keer zelfs zonder ook maar één keer gelijk te spelen of te verliezen in 30 wedstrijden. Ook won ze met Barca eenmaal de Champions League. In de zomer van 2022 maakte ze de overstap naar Paris Saint-Germain.

Lieke Martens Nederlands elftal

Lieke Martens is één van de meest succesvolle vrouwen ooit in het Nederlands elftal. In de jeugdeltallen liet Lieke al van zich horen door op het Europees kampioenschap onder 19 topscoorder te worden. In 2011 maakte ze haar debuut voor de Oranje Leeuwinnen. In 2015 ging ze mee naar het WK voetbal in Canada. Ze werd hier de eerste Nederlandse vrouw ooit die scoorde op een wereldkampioenschap voetbal. In 2017 werd het Nederlands elftal Europees kampioen in eigen land. Lieke Martens had hier misschien wel het grootste aandeel in, met beslissende doelpunten en assists. Ze werd uitgeroepen tot speelster van het toernooi. In 2019 werd ze met het Nederlands Elftal 2e op het WK, nadat ze in de finale verloren van Amerika. Op het EK in 2022 kon Lieke Martens haar ploeg niet weer helpen. Ze viel nameljk al vroeg in het toernooi uit door een blessure.

Lieke Martens vriend, zwanger en trouwen

Lieke Martens heeft sinds 2018 een relatie met Benjamin van Leer. Hij is een professioneel keeper. Het is natuurlijk altijd even puzzelen hoe zo’n relatie moet werken, als de één in Nederland werkt en de ander in Spanje. Toch wisten de tortelduifjes dat ze er voor moesten gaan. Elk moment dat ze konden, brachten ze samen door. Inmiddels zijn Lieke en Benjamin zelfs al getrouwd. Kinderen hebben ze nog niet. Wellicht dat ze hiermee wachten tot na hun carrières.

Nieuws

Video: Lieke Martens shockeert teamgenotes met privé foto

Voor een promo spotje van de nieuwe FIFA game, wordt een oude foto van Lieke Martens gedeeld. En die shockeert haar teamgenotes.

Video: Lieke Martens danst om paal met teamgenote

Voetbalster Lieke Martens dribbelt niet, ze danst! Zodra ze tijdens haar training een paal tegenkomt, kan ze zich niet bedwingen...

Video: Lieke Martens en Jackie Groenen spelen met zichzelf in kort broekje

Dit klinkt héél fout maar het is 100% waar! Ze spelen FIFA en gebruiken daarbij hun eigen team: de vrouwen van Paris Saint Germain!

Foto: Sombere Lieke Martens laat inhoud van haar jasje zien

Lieke Martens was in Parijs voor een fotoshoot met Kim Feenstra en Fatima Moreira de Melo. Dat klinkt natuurlijk top, maar op de een of andere manier kon er bij de voetbalster geen lachje vanaf.. Wat is er aan de hand met de mooie dame?

Lieke Martens deelt heerlijke foto van intiem moment met teamgenotes

Lieke Martens is misschien wel de beste Nederlandse voetbalster die we ooit gehad hebben. Haar team vindt haar ook erg leuk zo te zien. 

Wow: Lieke Martens en Jackie Groenen poseren samen in piepklein topje

Lieke Martens en Jackie Groenen lijken naast voetbalsters nu ook modellen te zijn! Ze zien er heerlijk uit in deze korte topjes...

Foto: Lieke Martens gooit haar been hoog in de lucht

Lieke Martens is weer hard aan het trainen voor de komende wedstrijd. Hiervoor gooit de brunette haar been hoog in de lucht!

Video: Lieke Martens kan knap kunstje met ballen van haar vriend

Lieke Martens deelt een lachwekkende video via Instagram. De voetbalster kan goed goochelen met de ballen van haar vriend Benjamin van Leer..
Lieke Martens

Profiel

Geboortedatum: 16 december 1992
Sterrenbeeld: Boogschutter
Kinderen: Nee
Relatie: Ja, met Benjamin van Leer 
Geboorteplaats: Limburg, Nederland
Beroep: Prof-voetbalster
Instagram: Lieke zit op instagram onder de naam @liekemartens

Foto's

Lieke Martens
Maan de Steenwinkel nog niet vertoonde foto
Lieke Martens