Lieke Martens

Mannenzaken.nl > Vrouwen > Sportvrouwen > Lieke Martens

Sportvrouw Lieke Martens

Lieke Martens is een professioneel voetbalster. Ze werd geboren op 16 december 1992 in het dorpje Nieuw Bergen in Limburg. Ze begon al op vijfjarige leeftijd te voetballen bij de plaatselijke voetbalclub. Ze speelde hier in de jongensteams tot aan de C1. Ze werd al op haar achtste uitgenodigd om bij KNVB elftallen mee te spelen. Na de C1 stapte ze dan ook over naar Olympia ’18 in Boxmeer, nadat de bondscoach dit had aanbevolen. Al op 16-jarige leeftijd kwam ze in de wereld van professioneel voetbal terecht. Ze ging spelen voor Heerenveen in de Eredivisie. Hier speelde ze slechts één seizoen. Via VVV-Venlo, Standard Luik en FCR Duisburg kwam Lieke Martens in Zweden terecht. De inmiddels international speelde hier voor Göteborg en FC Rosengard. Na een paar succesvolle seizoenen maakte ze de overstap naar één van de grootste clubs ter wereld: FC Barcelona.

Lieke Martens Barcelona en PSG

Terwijl het vrouwenvoetbal steeds meer voet aan de grond kreeg in Nederland, hadden we al een grote ster bij een absolute topclub in het buitenland spelen. Lieke Martens speelde sinds 2017 bij FC Barcelona, één van de beste vrouwenteams van de wereld. Na een goed Europees Kampioenschap met de Oranje Leeuwinnen verdiende ze de overstap vanuit Zweden. Met Barcelona werd ze drie keer kampioen, waarvan de laatste keer zelfs zonder ook maar één keer gelijk te spelen of te verliezen in 30 wedstrijden. Ook won ze met Barca eenmaal de Champions League. In de zomer van 2022 maakte ze de overstap naar Paris Saint-Germain.

Lieke Martens Nederlands elftal

Lieke Martens is één van de meest succesvolle vrouwen ooit in het Nederlands elftal. In de jeugdeltallen liet Lieke al van zich horen door op het Europees kampioenschap onder 19 topscoorder te worden. In 2011 maakte ze haar debuut voor de Oranje Leeuwinnen. In 2015 ging ze mee naar het WK voetbal in Canada. Ze werd hier de eerste Nederlandse vrouw ooit die scoorde op een wereldkampioenschap voetbal. In 2017 werd het Nederlands elftal Europees kampioen in eigen land. Lieke Martens had hier misschien wel het grootste aandeel in, met beslissende doelpunten en assists. Ze werd uitgeroepen tot speelster van het toernooi. In 2019 werd ze met het Nederlands Elftal 2e op het WK, nadat ze in de finale verloren van Amerika. Op het EK in 2022 kon Lieke Martens haar ploeg niet weer helpen. Ze viel nameljk al vroeg in het toernooi uit door een blessure.

Lieke Martens vriend, zwanger en trouwen

Lieke Martens heeft sinds 2018 een relatie met Benjamin van Leer. Hij is een professioneel keeper. Het is natuurlijk altijd even puzzelen hoe zo’n relatie moet werken, als de één in Nederland werkt en de ander in Spanje. Toch wisten de tortelduifjes dat ze er voor moesten gaan. Elk moment dat ze konden, brachten ze samen door. Inmiddels zijn Lieke en Benjamin zelfs al getrouwd. Kinderen hebben ze nog niet. Wellicht dat ze hiermee wachten tot na hun carrières.

Nieuws

Lieke Martens en Jackie Groenen laten hun tongen spreken tijdens wild avondje uit met teamgenotes

Voetbalsters Lieke Martens en Jackie Groenen maken het met een leuk avondje uit wel heel erg bont. Hun fans genieten ervan.

Foto: Voetbalster Jackie Groenen maakt diepe indruk met doorzichtig shirtje

Jackie Groenen heeft een heerlijk uitje gehad met haar medevoetbalsters. En dat moest natuurlijk wel even goed op de foto gezet worden. 

Lieke Martens en Jackie Groenen laten fans eindelijk likkebaarden in Ajax-stadion

Paris Saint-Germain spelen een keertje in Nederland voor de wedstrijd tegen de vrouwen van Ajax. En dat belooft veel goeds!

Lieke Martens en Jackie Groenen voelen elkaar geweldig aan in kort broekje (Video)

Dat Lieke Martens en Jackie Groenen aardig wat balgevoel hebben, is in Nederland niet onbekend. Uit een Instagram story blijkt dat de twee het ook uitstekend met elkaar kunnen vinden!

Voetbalster Lieke Martens deelt heerlijke privé foto vanuit hotelkamer

De prachtige voetbalster Lieke Martens heeft een heerlijke vakantie achter de rug en daar moeten natuurlijk wat foto's van gedeeld worden. 

Foto: Voetbalster Lieke Martens stapt uit haar comfortzone met shoot

Lieke Martens heeft een nieuwe spannende fotoshoot gedaan en daar heeft ze best wel wat spannende foto's aan over gehouden. 

Video: Lieke Martens en Jackie Groenen laten hun lijf lekker soepeltjes bewegen na WK-overwinning

De Oranje Leeuwinnen hebben weer een heerlijke overwinning behaald en dat moet natuurlijk even soepeltjes gevierd worden. 

Video: Lieke Martens speelt tussen de benen van verbaasde teamgenote

De knappe Lieke Martens is weer vol aan het trainen voor het opkomende WK. Maar dat za zo te zien wel goedkomen. 
Lieke Martens

Profiel

Geboortedatum: 16 december 1992
Sterrenbeeld: Boogschutter
Lengte: 1,7 meter
Familie: (vader) Bert Martens, (moeder) Thea Martens, (zus) Meike Martens, (broers) Sjoerd en Jelle Martens.
Kinderen: Nee
Relatie: Ja, met Benjamin van Leer
Geboorteplaats: Limburg, Nederland
Beroep: Prof-voetbalster
School: Johan Cruyff Institute
Instagram: Lieke zit op instagram onder de naam @liekemartens

Foto's

Lieke Martens
Lieke Martens