Leonne Stentler

Mannenzaken.nl > Vrouwen > Sportvrouwen > Leonne Stentler

Sportvrouw Leonne Stentler

Steeds vaker zien we het gezicht van Leonne Stentler weer voorbij komen op televisie. Ze is aanwezig als analist bij veel belangrijke voetbalwedstrijden, bijvoorbeeld op EK’s en WK’s. Daarnaast is Leonne verantwoordelijk voor de scouting- en opleiding van het vrouwenelftal van PSV. Leonne Stentler werd geboren op 23 april 1986 in Rotterdam. De brunette groeide op in een sportief gezin in de wijk Beverwaard, op een kwartiertje fietsen van Feyenoord stadion de Kuip. Net als haar broertje ging Leonne op voetbal, bij de plaatselijke amateurvereniging. Dat ze een meisje was en mee moest doen bij de jongens, deerde niemand. Leonne had namelijk talent en deed dus niks onder voor haar mannelijke leeftijdsgenoten. Haar droom was om ooit voor Feyenoord te spelen. Helaas was dit niet mogelijk: Feyenoord had destijds nog geen vrouwenafdeling.

Leonne Stentler carrière

De ambitieuze Leonne Stentler ging echter niet bij de pakken neer zitten, en keek wat er wél mogelijk was. Zo kwam ze bij ADO Den Haag terecht, waar ze in vijf jaar tijd tot 70 wedstrijden kwam. Ook het Nederlands elftal kwam in deze tijd om de hoek kijken. De solide rechtsback bleek een goede aanwinst voor de Oranje Leeuwinnen. Haar goede presaties werden beloond met een transfer naar Ajax. Ondanks haar Rotterdamse afkomst heeft Leonne Stentler zich altijd op haar plek gevoeld bij de Amsterdamse club. In 2015 hing ze haar voetbalschoenen aan de wilgen.

Leonne Stentler ‘Gouden gleuf’

In juli 2022 kwam Leonne Stentler in opspraak door een uitspraak over Sarina Wiegman, de Nederlandse coach die destijds met Engeland het EK wist te winnen. Leonne zei namelijk, live in de uitzending van de NPO, dat Sarina Wiegman een gouden gleuf had. Ruim 1,7 miljoen mensen keken en de analist haalde met haar uitspraak alle krantenkoppen. Met de uitspraak vergeleek de brunette Sarina eigenlijk een beetje met Louis van Gaal. Over zijn zaakje gaan ook al jaren vergelijkbare geruchten. Het statement werd goed opgepakt door het publiek en zorgde voor een hoop leuke berichten op sociale media.

Leonne Stentler partner

Hoewel de mannen ongetwijfeld in de rij stonden voor Leonne Stentler, waren ze bij haar helaas aan het verkeerde adres. Leonne heeft namelijk al jarenlang een relatie met Shannice Wilner, met wie ze sinds 2019 ook samenwoont in Amsterdam. Shannice is Marketing Manager bij een brouwerij. Wat dat betreft past ze goed bij Leonne, die naast haar voetbalcarrière ook een afgeronde opleiding communicatiewetenschappen heeft.

Leonne Stentler Instagram

Tegenwoordig mag je als bekende Nederlander niet meer ontbreken op Instagram. Sociale media zijn een groot deel van jou als persoon en merk geworden. Leonne Stentler heeft namelijk duizenden fans die maar wat graag weten wat de oud-voetbalster allemaal meemaakt. De brunette voelt dat gelukkig haarfijn aan en plaatst dan ook regelmatig een foto op het platform. Die foto kan echt van alles zijn. Soms zien we stadions voorbij komen, als ze aan het werk is. Soms is het een middagje sporten wat een post verdiend. En soms zijn het gewoon leuke foto’s met haar vriendin. Variatie van spijs doet eten, zullen we maar zeggen. Je kunt Leonne Stentler volgen op Instagram via @leonnestentler.

Nieuws

Nieuwe hoofdrol voor Leonne Stentler tijdens NOS-samenvattingen Eredivisie levert bakken kritiek op

Leonne Stentler gaat de wedstrijden voor de Eredivisie kort analyseren. De reacties zijn niet mals. NOS zet wel volledig in op Leonne op de zondagavond!

Video: Leonne Stentler vist naar VI-uitnodiging met ‘gouden ’-grap over Sarina Wiegman

Iedereen heeft het na de EK-finale over deze zeer gewaagde uitspraak van analist Leonne Stentler. Met zulke teksten zou ze zonder problemen aan kunnen schuiven bij VI!

ESPN deelt mooie foto van kijkcijferkanonnen Hélène en Fresia

De vrouwen van ESPN zijn echte toppers. Dat weet de kijker, en dat weet de zender zelf. Hoog tijd om Hélène Hendriks, Fresia Cousiño Arias en collega's eens flink te verwennen!

Wie zijn toch al die vrouwelijke NOS-analisten bij Studio Europa?

Het was weer feest bij de Oranjezomer. Gijp en De Snor hadden het weer over alles behalve voetbal. Voornamelijk bespraken ze de vrouwelijke NOS-analisten bij Studio Europa.

NOS-analist Leonne Stentler valt op bij EK voetbal

Wedstrijden kijken tijdens het EK voetbal is eigenlijk maar de helft van de pret. De voor-, tussen- en nabeschouwing is net zo belangrijk! Leonne Stentler gaat deze voor je verzorgen bij de NOS. Wie is deze 35-jarige analist?
Leonne Stentler

Profiel

Geboortedatum: 23 april 1986
Lengte: 1,78m
Woonplaats: Amsterdam
Relatie: Ja
Vriendin: Shannice Wilner
Instagram: Leonne gebruikt Instagram onder de naam @leonnestentler
Beroep: Voetbalanalist, Voormalig voetbalster
Opleiding: Communicatiewetenschappen

Foto's

Leonne Stentler
Leonne Stentler