Leonne Stentler

Mannenzaken.nl > Vrouwen > Sportvrouwen > Leonne Stentler

Sportvrouw Leonne Stentler

De carrière van Leonne

Leonne begon haar carrière bij SV Bolnes en kwam bij RVVH terecht, voordat ze in seizoen 2007/08 de overstap maakte naar ADO Den Haag om te gaan spelen in de Eredivisie voor vrouwen. In seizoen 2011/12 werd ze kampioen met de club. Ook won ze dat jaar de KNVB beker. Hierna stapte ze over naar Ajax.

Nederlands elftal

Ze maakte op 12 maart 2009 haar debuut voor het Nederlands elftal. Door een blessure moest ze in 2015 gedwongen stoppen met voetballen. Na haar voetbalcarrière begon Stentler samen met Hassnah Elhage het bedrijf VV Kicks, dat zich inzet voor de promotie van vrouwenvoetbal. In 2020 begonnen zij de podcast 1920 Clubhouse over vrouwenvoetbal in Nederland. Ook schuift ze regelmatig aan als analist bij verschillende programma's, voornamelijk op de NOS. 

Nieuws

Video: Leonne Stentler vist naar VI-uitnodiging met ‘gouden gleuf’-grap over Sarina Wiegman

Iedereen heeft het na de EK-finale over deze zeer gewaagde uitspraak van analist Leonne Stentler. Met zulke teksten zou ze zonder problemen aan kunnen schuiven bij VI!

ESPN deelt mooie foto van kijkcijferkanonnen Hélène en Fresia

De vrouwen van ESPN zijn echte toppers. Dat weet de kijker, en dat weet de zender zelf. Hoog tijd om Hélène Hendriks, Fresia Cousiño Arias en collega's eens flink te verwennen!

Wie zijn toch al die vrouwelijke NOS-analisten bij Studio Europa?

Het was weer feest bij de Oranjezomer. Gijp en De Snor hadden het weer over alles behalve voetbal. Voornamelijk bespraken ze de vrouwelijke NOS-analisten bij Studio Europa.

NOS-analist Leonne Stentler valt op bij EK voetbal

Wedstrijden kijken tijdens het EK voetbal is eigenlijk maar de helft van de pret. De voor-, tussen- en nabeschouwing is net zo belangrijk! Leonne Stentler gaat deze voor je verzorgen bij de NOS. Wie is deze 35-jarige analist?
Leonne Stentler

Profiel

Geboortedatum: 23 april 1986
Lengte: 1,78m
Relatie: Ja
Vriendin: Shannice Wilner
Instagram: Leonne gebruikt Instagram onder de naam, @lstent
Beroep: voetbal analist, Voormalig voetbalster

Foto's

Leonne Stentler
Leonne Stentler
Leonne Stentler