Jill Roord

Sportvrouw Jill Roord

Jill Roord is een professioneel voetbalster uit Oldenzaal. Ze werd hier geboren op 22 april 1997. Jill komt uit een ontzettend sportieve familie. Haar moeder speelde basketbal, haar vader was René Roord, ook een professionele voetballer. Het is dus niet gek dat Jill ook een sportief kind was. Ze voetbalde vroeger altijd samen met haar vrienden en broertjes buiten. Dit waren altijd jongens, voetbal voor meiden was nog niet zo gewoon. Toch wist Jill zeker dat dit haar sport was. Toen ze vijf was sloot ze zich al aan bij een voetbalclub.

Jill Roord FC Twente

Toen ze 16 was, stroomde ze in bij FC Twente. Ze won hier de eerste twee seizoenen van de BeNe League. Vanaf 2015 speelde Twente weer in de Eredivisie. Ook hier won Roord met haar club de landstitel. Roord zelf was topscorer, met 20 doelpunten. Twente was één van de grotere teams in Europa toen Roord daar speelde. Regelmatig speelde ze met Twente in de Champions League.

Jill Roord Bayern München, Arsenal en Wolfsburg

Na haar goede prestaties bij Twente had Jill Roord natuurlijk een transfer naar de echte Europese top verdiend. In 2017 maakte ze dan ook de overstap naar FC Bayern München. Hier speelde ze in twee seizoenen 36 wedstrijden waarin ze 13 keer wist te scoren. Daarna vertrok ze naar Londen, om bij Arsenal te gaan spelen. Ook hier bleef ze maar twee jaar. Inmiddels lijkt Roord goed op haar plek te zitten bij VfL Wolfsburg.

Jill Roord Nederlands elftal

De kunsten van Jill Roord bleven de bondscoaches van het Nederlands elftal uiteraard niet onopgemerkt. Al op 17 jarige leeftijd mocht Roord debuteren voor de Oranje Leeuwinnen. Niet veel later maakte ze haar eerste doelpunt al, tegen Estland. Hoewel het WK 2015 te vroeg kwam voor Jill Roord, is ze inmiddels niet meer weg te denken uit de selectie van het Nederlands elftal. In 2017 won ze met de vrouwen het Europees kampioenschap in eigen land. Op het WK 2019 en tijdens de kwalificatie voor het EK van 2022 was ze belangrijk met beslissende doelpunten. Op het Europees kampioenschap zelf kwam Roord één keer tot scoren, tegen Zweden.

Jill Roord relatie

Jill Roord is vrijgezel! Ze heeft geen relatie en er is ook weinig bekend over haar liefdesleven tot nu toe. Er ging een tijd een gerucht dat Jill Roord een relatie zou hebben met de Noorse voetbalster Ingrid Engen. Aangezien beide dames hier nooit iets over losgelaten hebben, lijkt het vooral een fantasie die supporters zelf zijn gaan geloven. Jill Roord heeft ooit laten weten niet echt op zoek te zijn naar een relatie. Wel wist ze dat ze van jongens houdt die een beetje ‘bad’ zijn. Dus wil je kans maken bij de Leeuwin? Dan kun je maar beter je stoerste beentje voor zetten.

Nieuws

Foto: Voetbalster Jill Roord laat tong zien in sportschool en leunt op flinke paal

Jill Roord laat met haar nieuwste foto even goed zien hoe gemotiveerd ze is. Ze neemt een ontzettend leuk kiekje in de sportschool. 

Video: Oranjeleeuwin Jill Roord is ook zéér goed met kleinere balletjes

Jill Roord is in korte tijd uitgegroeid tot één van de toppers van de Oranjeleeuwinnen. Tijdens de training laat ze zien dat ze niet alleen met grote ballen overweg kan, maar ook zeer behendig is met kleinere exemplaren..

De 6 meest opvallende weetjes over Oranje Leeuwin Jill Roord

Jill Roord schittert op de Olympische Spelen met de Oranje Leeuwinnen! Is ze nog vrijgezel? Wie is haar bekende vader? Lees snel verder!

Foto: Lieke Martens geniet na van vijfklapper tegen Australië

Lieke Martens laat zien hoe gelukkig ze was na de overtuigende overwinning op Australië...

Oranje Leeuwinnen beginnen weer: op wie moet je letten?

Vorige week mochten de mannelijke voetballers van Oranje weer in actie komen. Deze week is het de beurt aan ons favoriete nationale team: de Oranje Leeuwinnen! Kwalificatie voor het EK staat op het spel. Op welke (nieuwe) gezichten moet je gaan letten?

Oranje Leeuwinnen scharen verder in Frankrijk

Ondanks de experimenten van de bondscoach krijgen we gelukkig weer veel van hetzelfde bij het komende toernooi van de Oranje Leeuwinnen.

Nederlands Elftal-tradities voortgezet door jeugd

De jongerenelftallen volgen gretig het voorbeeld van de 'Grote Jongens' en laten het ook afweten op de momenten dat het telt.

Oranje Vrouwen blijven winnen!

Deze keer is Vivianne Miedema Woman of the Match!

Profiel

Geboortedatum: 22 april 1997 Sterrenbeeld: Stier
Lengte: 1,73m
Beroep: Voetbalster
Relatie: Nee
Kinderen: Nee
Broer: Boyd Roord
Instagram: Het Instagram kanaal van Jill Roord is @jillroord

Foto's

Jill Roord Olympische Spelen Oranje Leeuwinnen vrijgezel vriend relatie
Jill Roord