Jackie Groenen

Mannenzaken.nl > Vrouwen > Sportvrouwen > Jackie Groenen

Sportvrouw Jackie Groenen

Jackie Groenen is een Nederlands voetbalster. Ze werd geboren op 17 december 1994 in Tilburg. Ze groeide op in het Belgische dorpje Poppel, in de buurt van de Nederlandse grens. Ze groeide op in een sportief gezin van vier mensen. Vader Jack, moeder Lisette en oudere zus Merel. Vanaf het begin was duidelijk dat Jackie en Merel aanleg hadden voor verschillende sporten. Hun vader was een enorm sportliefhebber, dus die coachte ze in alles. Zolang ze het sporten serieus zouden nemen, zou hun vader ze overal bij helpen. Het vormde de basis voor de topsportmentaliteit die Jackie en Merel beide hebben. Toch was niet altijd duidelijk dat Jackie voetbalster zou worden. Jackie is namelijk ook vijf keer jeugdkampioen geworden in het judo. Pas toen ze professioneel ging voetballen, gaf ze het judoleven op. Haar vader denkt nog altijd dat Jackie het talent had om Olympisch kampioen judo te worden. Toch zal hij nu ook vol trots kijken naar de prestaties die zijn dochter neerzet.

Jackie Groenen carrière, Manchester United en PSG

Jackie Groenen begon al ontzettend vroeg met voetballen. Toen ze pas drie jaar oud was, speelde ze al bij GSBW in Goirle. Via nog drie andere amateurverenigingen kwam ze SGS Essen terecht. Ze was toen 16 jaar oud. Na een jaar kwam ze bij Duisburg terecht, waar haar professionele carrière echt van de grond kwam. Na drie seizoenen in Duisburg vertrok ze naar Londen, om bij Chelsea te gaan spelen. Hier bleef ze twee seizoenen, alvorens terug te keren naar Duitsland, ditmaal naar Frankfurt. Hier speelde ze vier jaar voor de plaatselijke Bundesligaclub. Manchester United was de volgende club die aanklopte voor de inmiddels Nederlands international. In drie jaar tijd speelde ze 50 wedstrijden voor de ‘Red Devils’. Inmiddels speelt Jackie Groenen bij Paris Saint-Germain, waar ze samen met Lieke Martens furore maakt.

Jackie Groenen Nederlands elftal

Inmiddels is Jackie Groenen niet meer weg te denken uit het Nederlands Elftal. De middenvelder is één van de eerste namen die de bondschoach opschrijft. Zo is het natuurlijk niet begonnen. Jackie Groenen speelt al sinds 2009 in de jeugdelftallen van Oranje. Ze was toen pas 14 jaar oud. Toch duurde het tot haar 21e voordat ze voor de ‘echte’ Oranje Leeuwinnen mocht debuteren. Een jaar later werd ze al Europees kampioen met het Nederlands elftal. Twee jaar later was Jackie Groenen ontzettend belangrijk in het behalen van de finale op het WK, ze scoorde het enige doelpunt in de halve finale. In 2021 ging ze nog met de leeuwinnen naar Tokio en nam ze deel aan de olympische spelen.

Jackie Groenen vriend en relatie, of vrijgezel?

In 2019 werd bekend dat Jackie Groenen een relatie had met radio-dj Herman Hofman. Een foto van Herman verscheen op de Instagram van Jackie. Hij was in Manchester op bezoek om zijn vriendin aan te moedigen, zo leek het tenminste. Herman zou de relatie aan het AD bevestigd hebben, toen ernaar gevraagd werd. Achteraf bleek het allemaal nep te zijn. Herman was woedend, hij had helemaal geen contact gehad met het AD. Er bleek dus niks te spelen rondom Jackie. Nog altijd lijkt dat hetzelfde te zijn. Wie weet ben jij degene die haar kan overtuigen?

Jackie Groenen Instagram

De volgers van Jackie Groenen hoeven helemaal niks te missen van het leven van de voetbalster. Haar Instagram staat vol met actiefoto’s van tijdens de wedstrijden, familiemomenten, of gewoon een vakantiefoto. De foto’s zijn natuurlijk stuk voor stuk de moeite waard om te bekijken. Wil je niks mislopen van wat Jackie Groenen uitspookt? Volg haar dan via @jackie_groenen_14.

Nieuws

Foto: Voetbalster Jackie Groenen deelt heerlijke selfie met teamgenotes in de zon

Jackie Groenen heeft een mooie nieuwe foto online gezet, waarbij ze haar teamgenoot even goed in het zonnetje zet.

Jackie Groenen verandert in topmodel tijdens shoot met knapste dames uit haar team

De nieuwe shoot van Jackie Groenen zorgt voor veel opschudding bij haar fans. De blondine weet precies wat ze veroorzaakt met haar foto's. 

Foto: Voetbalster Jackie Groenen duikt bubbelbad in met teamgenote

Jackie Groenen is normaal altijd een bijzondere verschijning om te zien. Maar zelfs in bad weet ze nog charmant over te komen. 

Lieke Martens en Jackie Groenen laten hun tongen spreken tijdens wild avondje uit met teamgenotes

Voetbalsters Lieke Martens en Jackie Groenen maken het met een leuk avondje uit wel heel erg bont. Hun fans genieten ervan.

Foto: Voetbalster Jackie Groenen maakt diepe indruk met doorzichtig shirtje

Jackie Groenen heeft een heerlijk uitje gehad met haar medevoetbalsters. En dat moest natuurlijk wel even goed op de foto gezet worden. 

Foto: Jackie Groenen heeft rode wangetjes tijdens innig onderonsje met prachtige ploeggenotes

Jackie Groenen steelt met haar rode wangetjes toch echt wel de show in een nieuwe foto die geplaatst is door een van haar teamgenotes. 

Jackie Groenen laat zich helemaal zien op zeldzame foto in heerlijk jurkje

In de wereld van het vrouwenvoetbal is er één naam die momenteel vaker de ronde doet: Jackie Groenen. Deze Oranjeleeuwin, bekend om haar fenomenale spel op het veld, heeft onlangs haar volgers verrast met iets heel anders.

Voetbalster Jackie Groenen maakt mannelijke volgers gek met mysterieuze foto

Jackie Groenen maakt haar mannelijke volgers lichtelijk gek met een foto waarin ze wel heel erg mysterieus aan het doen is. 

Profiel

Geboortedatum: 17 december 1994
Sterrenbeeld: Boogschutter
Lengte: 1,65 meter
Kinderen: Nee
Relatie: Nee
Geboorteplaats: Tilburg, Nederland
Afkomst: Jackie Groenen heeft zowel een Nederlandse als Belgische nationaliteit.
Beroep: Prof-voetbalster
Opleiding: Rechten in Tilburg
Instagram: Jackie zit op Instagram onder de naam @jackie_groenen_14

Foto's